Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σεμινάρια ενημέρωσης μεταναστών από το ...ΠΑΣΟΚ



Την Τρίτη 29 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης & Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, σεμινάριο για την εκπαίδευση στελεχών από όλες τις κοινότητες των μεταναστών.

Στο σεμινάριο, οι εκπρόσωποι των μεταναστών ενημερώθηκαν για ζητήματα που αφορούν στην απόδοση ιθαγένειας και στην άσκηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εν όψει των επικείμενων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων από την Αλβανία, Ουκρανία, Ρωσία, Γεωργία, το Πακιστάν, την Ινδία, χώρες της Αφρικής κ.α.

Από όλους τους συμμετέχοντες διαπιστώθηκε η σημασία τέτοιων δράσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην πληρέστερη ενημέρωση, καθώς και η αναγκαιότητα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μεταναστών στην εκλογική διαδικασία.

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε και δεύτερο σεμινάριο ενημέρωσης για το ίδιο θέμα, με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών Π.Ε., Ν.Ε., και Τ.Ο. του Λεκανοπεδίου Αττικής, προκειμένου να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για θέματα που αφορούν στη διαδικασία συμμετοχής τους στις εκλογές.

Τα σεμινάρια διηύθυναν η Μαρία Δημητρακοπούλου- Σιούνα, Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης & Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, και ο Γιάννης Ιωαννίδης, δικηγόρος και μέλος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης.


http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_7587.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";