Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

OΙ συνέπειες του πολυπολιτισμού στο ποδόσφαιρο

Η «εθνική» ποδοσφαίρου της Γαλλίας είναι γνωστή ως «πολυπολιτισμική», και υποστηρίζεται από τους αντιρατσιστές καθότι αυτό το πνεύμα τους χαρακτηρίζει. Πρόκειται για μια μέτρια ομάδα, ενώ οι όποιες επιτυχίες της (με ταβάνι το Μουντιάλ του 1998, στο οποίο ένα μήνα πριν την έναρξή του ο Μαραντόνα δήλωσε ότι είναι στημένο υπέρ της) βασίζονται στο γεγονός ότι παίρνει απλά μισθωτούς γενίτσαρους από την μισή Αφρικάνικη Ήπειρο: φανταστείτε εάν η Εθνική Ελλάδος έπαιρνε τους καλύτερους παίχτες από τις «αποικίες» Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Αγγλία, τότε φυσικά θα ήταν υπερδύναμη και συντριπτικά ανώτερη από την σημερινή Γαλλία. Τα τελευταία δε πλήρως αποτυχημένα αποτελέσματα των Γάλλων στο τρέχον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έφεραν την γκρίνια και αποκάλυψαν την απλή αλήθεια, ότι δηλαδή σε ένα συνονθύλευμα αλλοδαπών και αλλόφυλων δεν γίνεται να υπάρξει συνοχή. Διάλογοι επί διαλόγων κι ας δούμε επ’ αυτού τι λέει μια μεγάλη αθλητική ιστοσελίδα της χώρας μας:

«…Οσο και αν ακούγεται ρατσιστικό καμία εθνική ομάδα δεν προχώρησε χωρίς να έχει λύσει τα εθνοτικά προβλήματα στο εσωτερικό της. Είναι γνωστό για παράδειγμα ότι η Ολλανδία του 2000 απέτυχε στην έδρα της επειδή οι Οράνιε ήταν χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, σε λευκούς και μαύρους παίκτες….»

«…(η Γαλλία) έχει μια ομάδα που ακόμα και πολιτικοί ή διανοητές στο Παρίσι κατηγορούν ότι εκπροσωπεί μόνο τη «μαύρη» Γαλλία…»

Βλέπουμε λοιπόν ότι η δήθεν «πολιπολιτισμικότητα» και η δήθεν «ειρηνική συνύπαρξη των λαών» δεν υπάρχει πουθενά παρά μόνο στην φαντασία κάποιων. Φυσικά τα «εθνοτικά προβλήματα» δεν λύνονται ποτέ διότι πολύ απλά αποτελούν φυσιολογική αντίδραση σε κάτι αφύσικο. Κι εδώ μιλάμε για μετρημένους επαγγελματίες αθλητές που εργάζονται για την περιουσία τους, κι όχι για την επιβίωσή τους. Γιατί όταν έρχεται το θέμα της επιβίωσης, κι όταν μιλάμε για λαούς κι όχι για ποδοσφαιρικές ομάδες, τότε τα πράγματα είναι πιο απόλυτα και ξεκάθαρα. Τα παραπάνω ως ένα απλό δείγμα και τίποτε περισσότερο, η ίδια η ζωή έχει χιλιάδες τέτοια παραδείγματα παντού και πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";