Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ": ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Δικαιολογημένες ανησυχίες μας είχε προκαλέσει η βιασύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (των ατσαλάκωτων, αμερικανοτραφών) να περάσει εν μέσω μάλιστα βαριάς οικονομικής κρίσης, επικίνδυνα για το μέλλον ΜΑΣ νομοσχέδια. Η αρχή έγινε με το λαθρονομοσχέδιο, για να ακολουθήσει ο περιβόητος "Καλλικράτης" που μας οδηγεί σε νέες περιπέτειες. Το ενδιαφέρον άλλωστε της κυβέρνησης για τους λαθρομετανάστες είναι αποδεδειγμένο. Και δεν θα μπορούσε να λείπει και απο τον "Καλλικράτη". Πέραν λοιπόν των όσων ύποπτων (και οικονομικά ασύμφορων) προβλέπονται στο συγκεκριμένο διοικητικό νομοσχέδιο, υπάρχει και ολόκληρο άρθρο που αφορά τους αγαπημένους της κυβέρνησης και του προοδευτικού συνονθυλεύματος. Στο άρθρο 78 του "Καλλικράτη" προβλέπονται στους νέους Δήμους ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! Ιδού τι αναφέρει το επίμαχο άρθρο:
Άρθρο 78
Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών
Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης μεταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών. Με την ίδια απόφαση ορίζεται πρόεδρος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Στα παραπάνω συμβούλια ορίζονται υποχρεωτικά ως μέλη αλλοδαποί δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν τυχόν εκλεγεί. Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβούλια είναι τιμητική και άμισθη.
Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.
Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε όλα είναι καλοσχεδιασμένα... Η επιχείρηση αντικατάστασης των Ελλήνων απο τις ορδές των λαθρομεταναστών έχει ξεκινήσει. Και οι εγχώριοι συνεργάτες του εχθρού έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στην αποστολή που έχουν αναλάβει!
("ΣΤΟΧΟΣ", 20 Μαίου 2010)

1 σχόλιο:

  1. Εδώ που έχουμε φτάσει.Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ΤΙΠΟΤΕΣ ΠΛΕΟΝ.Η Αντίστροφη Μέτρηση Για την καταστροφή της ΕΛΛΑΔΟΣ έχει ΗΔΗ Ξεκινήσει.. Να τα Βλέπουν Αυτά τα ΠΑΣΟΚΙΑΑΑΑΑΑ..Με τον τζέφρευ που μας ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";