Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ... ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ

ΑΠΕΤΥΧΑΝ… 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό το λαό δε τον λύγισαν, δε τον τρόμαξαν, δε τον έπεισαν να συμβιβαστεί αποδεχόμενος τη μοίρα που αποφάσισαν για λογαριασμό του.

Η Αθήνα βούλιαξε. Μαζί της βούλιαξε και η Ελλάδα ολόκληρη. Οι Πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε μαχητικότητα, παλμό και φυσικά σε συμμετοχή του κόσμου. Ήταν μόνο η αρχή.

Ο θυμωμένος, ο αγανακτισμένος, ο αποφασισμένος λαός τους κούνησε απειλητικά το δάκτυλο στην ντροπιασμένη τους μούρη.

ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. 



Αυτό το μήνυμα έβγαινε από παντού. 

Οι διαφορετικές συγκεντρώσεις που έγιναν, μπορεί να είχαν διαφορετικά συνθήματα και διαφορετικούς οργανωτές, η συνισταμένη όμως της λαϊκής αγανάκτησης που δεν κρυβόταν ήταν κοινή:

ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ… Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΦΤΑΝΕΙ. 

Αυτός ο ξεσηκωμένος λαός που βούλιαξε σήμερα την Αθήνα και την Ελλάδα ολόκληρη, είναι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Ήταν μια χειροβομβίδα απασφαλισμένη. Έτοιμη να εκραγεί στα χέρια εκείνων που δε θα τολμήσουν να τη διαχειριστούν αποτελεσματικά, που δε θα της δώσουν πολιτικό στόχο και οράματα ανατροπής, ή που πολύ περισσότερο θα επιχειρήσουν να ευνουχίσουν τη δυναμική της σε αδιέξοδη συνθηματολογία. 

Αυτός ο ξεσηκωμένος λαός είναι που κάνει το πολιτικό σύστημα να τρέμει.

Αυτός ο ξεσηκωμένος λαός θα γίνει στο τέλος ο πολιτικός και φυσικός του νεκροθάφτης.


Η ελπίδα δεν πέθανε… Το Κίνημα Εθνικής Σωτηρίας είναι εδώ… 

Φωλιάζει στις υψωμένες γροθιές των εργαζομένων που δηλώνουν ανυπότακτοι…

Αλλοίμονο σ αυτούς που θα μείνουν πίσω, άτολμοι, αμήχανοι, αναποφάσιστοι, αρκούμενοι αυτάρεσκα να αφορίζουν τη ζωή που τους προσπερνά, και τα αποφασισμένα βλέμματα των εργαζομένων που θέλουν πίσω από το πέπλο της σκοτεινιάς να ξαναδούν τη ζωή να τους χαμογελά και την πατρίδα τους περήφανη να ατενίζει το μέλλον…

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

1 σχόλιο:

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";