Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου για τη λογοκρισία στο opengov.gr κατά τη διαβούλευση για το μετανασευτικό νομοσχέδιο

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

ΕΡΩΤΗΣΗ και Α.Κ.Ε
Προς τον Υπουργό
Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Λογοκρισία στη δημόσια διαβούλευση για τη χορήγηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες»

Με δυσάρεστη έκπληξη υποδεχθήκαμε το προηγούμενο διάστημα, επώνυμες καταγγελίες πολιτών ότι δεν αναρτήθηκαν σχόλιά τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου κατά την δημόσια διαβούλευση για το ζήτημα της παραχώρησης ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.

Όπως εκτιμούν, δεν αναρτήθηκαν επειδή είναι σε αντίθετο πνεύμα με τις πολιτικές ενέργειες της Κυβέρνησης, αν και δεν είχαν υβριστικούς ή ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

• Γιατί απορρίφθηκαν τα εν λόγω μηνύματα πολιτών;

• Τι κανόνες λειτουργίας έχει η ιστοσελίδα και με τι πολιτικές οδηγίες εργάζονται οι διαχειριστές της;

• Πόσα μηνύματα απορρίφθηκαν; Να μας χορηγηθεί το περιεχόμενό τους.

Ο ερωτών Βουλευτής

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";