Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΜΥΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Αυτό τουλάχιστον καταμαρτυρούν αποσπασματικές και φαινομενικά αποσυνδεδεμένες μεταξύ τους δηλώσεις διαφόρων «συστημικών» παραγόντων της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής.

Α. Η πεμπτουσία της πολιτικής τους σκέψης είναι απλή.

Η εκρηκτική ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται σταδιακά στην ελληνική κοινωνία, ως φυσική συνέπεια των πολιτικών που ασκήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου, τείνει να λάβει δραματικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η βρώμικη δουλειά που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του θλιβερού κομπάρσου, επιτιθέμενη με τρόπο αδίστακτο στην κοινωνία, τους θεσμούς, και τα πολιτικά κεκτημένα, δεν παραβλέπουν ότι μπορεί να εξελιχθεί άμεσα σε επικίνδυνη πυριτιδαποθήκη και να λάβει διαστάσεις ανεξέλεγκτες.

Αυτή την εξέλιξη φοβούνται και απεύχονται. Αυτή την εξέλιξη θα επιχειρήσουν να χαλιναγωγήσουν...

Β. Το ίδιο απλή είναι και η πολιτική τους διαπίστωση.

Η ελληνική κοινωνία παρουσιάσει σημαντικό περίσσευμα αγανάκτησης και οργής, η πολιτική της ωριμότητα όμως εμφανίζει ακόμα σημαντική υστέρηση, και αυτό οι ενορχηστρωτές το διαπιστώνουν.

Το έλλειμμα σε πολιτική ωριμότητα, από τη μία καθιστά δύσκολη τη δρομολόγηση ουσιαστικών και στοχευμένων – ριζικών πολιτικών αλλαγών, και αυτό φυσικά τους ευνοεί αφού πολιτικά το σύστημα δεν αισθάνεται άμεσα απειλούμενο στην ίδια την προοπτική του…

Από την άλλη όμως μεριά, αυτό το έλλειμμα μπορεί να αποτελέσει γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη του ανεξέλεγκτου πολιτικού ακτιβισμού, κι αυτό το φοβούνται γιατί ξέρουν πως θα απειλήσει ευθέως και με τρόπο απρόβλεπτο, τόσο τους θεσμούς όσο και το εποικοδόμημα του πολιτικού τους τερατουργήματος.

Γ. Φυσικά απλή και δοκιμασμένη παραμένει και η κατεύθυνση της λύσης την οποία αποζητούν.

Και πίσω από αυτή την απλότητα κρύβεται η πλέον επικίνδυνη δολιότητα των πολιτικά ύπουλων επιδιώξεων τους.

Η ιδέα της εμφάνισης ενός νέου κεντροαριστεροδέξιου πολιτικού σχηματισμού, έχει αρχίσει ήδη να ζυμώνεται και να σχηματοποιείται στα βρώμικα μυαλά τους και στον επικίνδυνο πολιτικό δοκιμαστικό σωλήνα που χρησιμοποιούν.

Το θέλουν για να παίξει το ρόλο του κυματοθραύστη των κοινωνικών αντιστάσεων…
Θα το χρησιμοποιήσουν για να παίξει το ρόλο του ευνουχιστή των ουσιαστικών πολιτικών αλλαγών…
Θα το καταστήσουν πολιτικό δυνάστη – εξολοθρευτή της ελπίδας και της προοπτικής.

Και έχει όλες τις «προδιαγραφές» να παίξει αυτό το ρόλο, αφού τόσο τα «υλικά» που θα χρησιμοποιηθούν (το πολιτικό προσωπικό), όσο και οι κυρίαρχες πολιτικές του ιδέες, είναι παλιές, δοκιμασμένες, και επικίνδυνες. Με συγκεκριμένη ταυτότητα, με σαφείς στόχους, με συγκεκριμένης κατεύθυνσης προοπτική.

Κύρκος και Μητσοτάκης, ανέλαβαν εργολαβικά την πρεμιέρα εμφάνισης αυτού του επικίνδυνου ιδεολογήματος.

Τα ΜΜΕ θα αναλάβουν υπηρεσία όταν θα έρθει η ώρα τους...

Ο επικίνδυνα τυχοδιωκτικός πολιτικός τσαρλατανισμός του Καρατζαφέρη, ανέλαβε α σχηματοποιήσει στην πράξη αυτόν τον πολιτικό ακροβατισμό, με στόχο το βιασμό των αντιστάσεων της Ελληνικής κοινωνίας.

Με δυο λόγια, σε μια σύμπνοια αγαστή, οι ηθικοί αυτουργοί του ευνουχισμού της πολιτικής σκέψης, σε μια άτυπη πλην αρμονική συνεργασία με τον πιο στυγνό εκτελεστή της πολιτικής ελπίδας όσων έκαναν το λάθος να τον εμπιστευτούν, έχουν αναλάβει εργολαβικά την προώθηση του πλέον επικίνδυνου πολιτικού εκτρώματος, με στόχο την ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος της δουλοπρέπειας, της εθνικής μειοδοσίας, του πολιτικού και κοινωνικού εξευτελισμού.

Κι ενώ το πλέον επικίνδυνο και ύπουλο πολιτικό σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο την εμφάνιση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού πιθανότατα και μέσα στην τρέχουσα χρονιά…

- Το μαζικό κίνημα έχει εγκλωβιστεί σε έναν ατελέσφορο συντεχνιασμό, που το καθιστά ανίκανο να προωθήσει πολιτικά ακόμα και εκείνες τις ελάχιστες ή ημιτελείς πολιτικές του επεξεργασίες…

- Η πολιτική ατολμία, αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στον πολιτικό λόγο σύμπασας της αντιπολίτευσης…

- Η Ν.Δ. ούσα και η ίδια οργανικό κομμάτι αυτού του πολιτικού συστήματος, το μόνο που αποδεικνύει καθημερινά είναι την ανικανότητά της να παίξει έστω και στοιχειωδώς τον μίνιμουμ απαραίτητο εθνικό της ρόλο, και αποστεώνεται – αφυδατώνεται, ουσιαστικά ακυρώνεται ως πολιτική οντότητα στις συμπληγάδες αυτής της κατευθυνόμενης αλλοτρίωσης…

- Οι πνευματικοί ηγέτες σιωπούν…
- Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες συναινούν…
- Οι πολιτικές προσωπικότητες δεν τολμούν…

- Και τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα πληθαίνουν.

Σ αυτές τις συνθήκες, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Να αναδειχθεί σε κίνημα συσπείρωσης ξεκάθαρης πολιτικής στόχευσης και ασυμβίβαστης δράσης.
Σε οργανωτή και εμπνευστή αγώνων με σαφή και ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό.
Σε κυματοθραύστη των ανίερων και ύπουλων σχεδιασμών τους.
Σε πολιτικό αφυπνιστή του Ελληνικού λαού.
Σε φόρουμ συγκέντρωσης της μαχητικής πολιτικής σκέψης του συνεπούς πνευματικού, πολιτικού, πολιτιστικού, κ. ά προσωπικού του τόπου μας.

Αυτή η «ευκαιρία» πρέπει να είναι του Ελληνικού λαού…

Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να αφεθεί στους βιαστές της σκέψης και της ελπίδας του.

Αν αυτή η ευκαιρία χαθεί…
Αν γι αυτή την ευκαιρία δε δώσουμε όλοι μας τον καλύτερο εαυτό μας…

Τότε το τραίνο της ελπίδας θα έχει αναχωρήσει, και μόνο η φρίκη, η δυστυχία και ίσως το αίμα και η καταστροφή θα το κάνουν και πάλι να ακουστεί.

Είναι καιρός όλοι μας να αναλάβουμε τη μεγάλη μας ευθύνη.

Καλά τα λόγια και οι βαθυστόχαστες αναλύσεις. Αυτός ο τόπος όμως χρειάζεται έργα, πρωτοβουλίες, αποφασιστικότητα, δράση.

Εκείνοι που θέλουν να καθυποτάξουν τη ζωή και τη σκέψη μας δουλεύουν πυρετωδώς… Εμείς???
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";