Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ.

Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας «είναι μόνο μία από τις εκκρεμείς διαφορές στο Αιγαίο και η διευθέτησή της, από νομικής σκοπιάς, διασυνδέεται σε μεγάλο βαθμό με άλλες διαφορές». Τάδε έφη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ».

Πρόκειται για μια συνέντευξη αποκαλυπτική, αφού τέσσερα πράγματα μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι την χαρακτηρίζουν:

1.Μια αίσθηση αυτοπεποίθησης που αγγίζει ( αν δεν ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του θράσους) αναφορικά με το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων.

2. Μια ντε – φάκτο απόπειρα επιβολής ενός καθεστώτος θεσμοποιημένης εξωθεσμικής πολιτικής – διακρατικής επικοινωνίας ( Υψηλόβαθμο Συμβούλιο επικοινωνίας) μέσα από το οποίο θα ανατροφοδοτείται η κεντρική ιδέα των διαρκών διακρατικών εκκρεμοτήτων με στόχο τη διαρκή συρρίκνωση των Ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

3. Η ευθύτατη και απροκάλυπτη απαίτηση για διχοτόμηση του Αιγαίου. «Η ανοιχτή θάλασσα αποτελεί σήμερα περίπου το 50% του Αιγαίου Πελάγους. Εφόσον τα πράγματα είναι έτσι, θα πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εχω πληροφορηθεί ότι οι πλόες που πρόσφατα ακολούθησαν τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο είναι απολύτως σύμφωνοι με το διεθνές δίκαιο και την εθιμική πρακτική.» Και φυσικά…

4. Η χωρίς περιστροφές ανάδειξη της Τουρκικής Ελληνοτουρκικής ατζέντας, για την ύπαρξη ενός συνόλου προβλημάτων στις Ελληνοτουρκικές διαφορές, πέραν αυτού της υφαλοκρηπίδας.

Μέσα σ αυτό το σκηνικό, η Ελληνική κυβέρνηση σύρεται σε μια εφ όλης της ύλης διαπραγμάτευση, που χωρίς περιστροφές συνιστά μια τακτική που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε πριν στείλει τον έχοντα προδιαγραφές εθνικού μειοδότη, Δρούτσα της στην Τουρκία, να δηλώσει ξεκάθαρα την πιστή της προσήλωση στην «εθνική ατζέντα» στις διμερείς επαφές.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε να απορρίψει προκαταβολικά κάθε συζήτηση για τη σύσταση Υψηλόβαθμου Συμβουλίου Επικοινωνίας, ξεκαθαρίζοντας την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αφοσίωσή της στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και στο κύρος των διεθνών οργανισμών.


Η ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε πριν την επίσκεψη του ανεκδιήγητου να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση το «πέραν της υφαλοκρηπίδας… ουδέν προς συζήτηση». Και ότι η συζήτηση αυτού θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στα διεθνώς προβλεπόμενα και φυσικά με ευλαβική τήρηση των προβλεπομένων από το Δίκαιο της Θάλασσας.


Η ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε πριν την επίσκεψη της απαράδεκτης μαριονέτας στην Τουρκία, να καταστήσει σαφές πως η διατήρηση της τουρκικής θρασύτητας και προκλητικής αλητείας, ναρκοθετεί κάθε καλή διάθεση για ειρηνική συνύπαρξη και καλή γειτονία.


Η ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να ακυρώσει την επίσκεψη Δρούτσα μετά από αυτές τις άκρως προκλητικές και μειωτικές για τα εθνικές μας προτεραιότητες δηλώσεις.


Η ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να καταδικάσει τη νομιμοποίηση της τουρκικής αλητείας, δια στόματος Νταβούτογλου, που άγγιξε ακόμα και το Σούνιο βιάζοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια.


Η ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει ακόμα και το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που έκανε η τουρκική πολιτική ηγεσία ανακαλώντας τον πρεσβευτή της μετά την καταδίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων, ακόμα και από τις ΗΠΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση δέσμια της υποτέλειας και της μειωμένης εθνικής της ευαισθησίας, παραδίδεται στα παιχνίδια των ανθελληνικών σχεδιασμών, επιχειρώντας να παρασύρει στον εθνικό της κατήφορο και την ίδια τη χώρα.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει έστω και την ύστατη στιγμή τις ευθύνες της αν δε θέλει να συνδέσει το όνομά της με μια κορυφαία πράξη εθνικής μειοδοσίας.

Την ίδια ευθύνη οφείλει να αναλάβει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εθνικά συμφέρουσα εξωτερική πολιτική, δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί ούτε με Δρούτσες ούτε με τα παράγωγα τους.

Οδηγείτε τη χώρα στην καταστροφή… παραιτηθείτε όσο είναι καιρός.

Είστε όνειδος για τη χώρα.
 

2 σχόλια:

  1. Πια "Ελληνική" κυβέρνηση ? Είναι Ελληνική αυτή κυβέρνηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχρωμος, άοσμος ψυχρός. Η εντύπωσή μου είναι ότι οι πολιτικοί εδώ και χρόνια απλά προσπαθούν να πείσουν τον Ελληνικό λαό να εφαρμόσει αυτά που έχουν προαποφασιστεί αλλού σιγά σιγά ή πιό βίαια όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα. Οι συναντήσεις τους μυρίζουν θέατρο. Δεν με πείθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";