Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Oι μάσκες έπεσαν...


Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια (no more Marx just Soros)

Από Factorx

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια. Προηγήθηκε ονομαστική ψηφοφορία.

Ειδικότερα, επί 259 παρόντων βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 170 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 86 βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ τρεις βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με τη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου.


Όταν ο Γ. Καρατζαφέρης συμμερίζεται την αγωνία του Θ. Πάγκαλου για τους διαδηλωτές εναντίον του νομοσχεδίου

Από Factorx

Σήμερα συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα έξω από την Βουλή μερικές εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια. Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ «μια ομάδα ατόμων» επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου έξω από τη Βουλή.

Δεν ξέρουμε ποιοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν κι αν επιτέθηκαν στον κ. Πάγκαλο επειδή αλλιώς μας τα λένε πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας, στέλνοντας και φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε παρόμοιες ενέργειες.

Επειδή όμως γνωρίζουμε ότι στην συγκέντρωση πήγαν πολλοί πολίτες που δεν έχουν σχέση με οργανώσεις κλπ επισημαίνουμε και τα εξής: Ο αγώνας θα είναι μεγάλος και σκληρός και θέλει μεγάλη προσοχή και υπομονή. Αλλιώς θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της προβοκάτσιας.

Πως παρουσίασαν την σημερινή συγκέντρωση τα ΜΜΕ; Σαν μια μικρή συγκέντρωση ακροδεξιών προβοκατόρων εναντίον του νομοσχεδίου για τους μετανάστες. Άρα στέλνουν το μήνυμα ότι μεγάλη πλειοψηφία το αποδέχεται, που δεν είναι έτσι.

Ποιοί ήταν στην συγκέντρωση: Ο κόσμος ήταν ποικίλος στην κυριολεξία, μας λέει αναγνώστρια του Antinews καθόλα αξιόπιστη
1) Αριστεροί εμπειροι περι τα οργανωτικά απο το παρελθόν, που μιλούσαν για ανοργανωσιά.
2) Προδωμένοι Πασόκοι που έλεγαν ότι τώρα αυτοί μέσα στη βουλή γελάνε.
3) Χρυσά Αυγά ( συγκρατημένα όμως)
4) Περιδιαβαίνοντες διάφοροι
5) Θεούσες που μοίραζαν έντυπα.
6) Ντυμένοι Λοκατζήδες κάμποσοι
7) Σοβαροί πολλοί
8) Σοβαρότατοι αρκετοί

Προσέξτε τώρα τι έγινε στην Βουλή, πως ο Θ. Πάγκαλος έκανε πάσα στον Καρατζαφέρη και πως απάντησε ο τελευταίος.

Ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε το περιστατικό και δήλωσε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ώστε να διερευνηθεί γιατί η ΕΛΑΣ επέτρεψε σε ακροδεξιές, όπως είπε, ομάδες να βρίσκονται έξω από την είσοδο της Βουλής και να αποδοκιμάζουν όσους εισέρχονταν ή εξέρχονταν από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο κ. Πάγκαλος επέρριψε εμμέσως ευθύνες και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Για να καταλάβετε τι έχετε κάνει με τη στάση σας».

Ο κ. Καρατζαφέρης καταδίκασε το επεισόδιο, δήλωσε ότι συμμερίζεται την αγωνία του κ. Πάγκαλου και αναρωτήθηκε με τη σειρά του γιατί η αστυνομία τους άφησε να φύγουν και δεν τους απομόνωσε στις πλατείες, όπως κάνει συνήθως με τους αναρχικούς, ενώ άφησε αιχμές ότι μπορεί να ήταν υποκινούμενο.

«Ψάξτε να βρείτε μήπως είναι κάποιοι από μυστικές υπηρεσίες, γιατί αυτά τα “φυντάνια” δεν έχουν σχέση με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα». Έτσι απάντησε ο Καρατζαφέρης όταν στην συγκέντρωση ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


3 σχόλια:

  1. Απορώ μ' αυτά που διαβάζω. Με τον Καρατζαφέρη θα τα βάλετε τώρα, του οποίου το κόμμα ήταν το μόνο έδωσε αγώνα για το δημοψήφισμα; Γιατί δεν μας παρουσιάζεται τα πρακτικά της Βουλής, να δούμε ποιος είπε τι;
    Δηλαδή, ο Σαμαράς υποστήριξε την παρουσία μας έξω από την Βουλή, ή απλώς έκανε την πάπια, όπως πάντα;
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΝΟ ΠΟΥΘΕΝΙΔΗ
    http://www.youtube.com/watch?v=pqqW1-2bsp0&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ 7,2% στις ευρωεκλογες
    κανεις δεν μιλουσε για λαθρομεταναστευση.

    σοβαρευτειτε

    χρωσταμε πολλα σε αυτο το κομμα,
    που ειναι το δικο μας κομμα.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";