Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Mας κοροιδεύει ο Ραγκούσης: από 650.000 έγιναν 65.000 οι λαθρομεταναστες που θα πάρουν Ιθαγένεια! "Μετά από 2 χρόνια το ξανασυζητάμε αν δε πετύχει"!!!



Συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες.

«Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα αυτόματης νομιμοποίησης και απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες, χωρίς συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δικλείδες ασφαλείας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών, επιτέθηκε σε όλους όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για το θέμα της απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας από νόμιμους μετανάστες, κάνοντας λόγο για κινδυνολογία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με στόχο την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.

Απαντώντας στις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες και στις αιτιάσεις για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών ήταν κατηγορηματικός, κάνοντας λόγο για αστεία επιχειρήματα.

Ο κ. Ραγκούσης αντέτεινε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 65.000 μετανάστες διασκορπισμένοι σε όλη την ελληνική επικράτεια και είναι αμφίβολο πόσοι από αυτούς θα θελήσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το καυτό πρόβλημα με λογική στρουθοκαμήλου. Η Ελλάδα, που δέχτηκε μετά το 1991 ένα τεράστιο κύμα μεταναστών χωρίς χαρτιά, οι οποίοι ζούσαν με την αβεβαιότητα του μέλλοντος, δεν μπορούσε να αφήσει να εξελίσσεται το πρόβλημα. Είναι θέμα χρόνου αν δεν το αντιμετωπίσουμε, πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη. Και αυτό είναι σίγουρο ότι θα είναι σε βάρος της κοινωνικής συνοχής», συμπλήρωσε.

«Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει πρόθεση να σηκώσει ένα προσκλητήριο που να λέει ελάτε μετανάστες στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης. Ταυτόχρονα, απέρριψε τις αιτιάσεις για αύξηση των λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας, ενώ δήλωσε ότι θα υπάρχει μηδενική ανοχή στα παράνομα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται.

Ακόμα, ο κ. Ραγκούσης απέρριψε το αίτημα της ΝΔ τα παιδιά των μεταναστών να μην παίρνουν αυτόματα με την γέννηση τους την ελληνική ιθαγένεια αλλά μόλις κλείσουν το 18ο έτος ηλικίας τους, τονίζοντας ότι μόνο καλό θα έχει η χώρα αν μεγαλώσουν ως ισότιμα μέλη.

«Πρέπει επιτέλους τη διαδικασία πολιτογράφησης να την προσαρμόσουμε στις σύγχρονες ανάγκες ενός κράτος δικαίου. Ταυτόχρονα, πρέπει να εισάγουμε το στοιχείο της διαφάνειας αλλά και να δώσουμε το δικαίωμα σε κάποιον που θέλει να γίνει Έλληνας να το κάνει», επεσήμανε.

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο ήταν αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης και δημόσιας διαβούλευσης, ενώ δήλωσε ανοιχτός, μετά από δύο χρόνια που θα φανούν τα αποτελέσματα του, όπως είπε, να ξανασυζητηθεί για να αντιμετωπιστούν τυχόν ατέλειες του.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";