Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Προκαλεί το "Σωματείο Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος",




Σε συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας προχώρησαν η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και εκπρόσωποι του «Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος», διαμαρτυρόμενοι για τα συνθήματα που ακούσθηκαν από τμήμα βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», Σκέλτσεν Μετσίνι από το «Σωματείο Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος» και ο Ηλίας Παπαχατζής, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
Οι ομιλητές επέκριναν τη στάση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και την «κυβερνητική πολιτική μηδενικής ανοχής στη μετανάστευση που κουτσούρεψε το δικαίωμα στην ιθαγένεια για χιλιάδες παιδιά μεταναστών».
Διατύπωσαν επίσης επικρίσεις κατά της πολιτικής του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που, όπως είπαν, «βγάζει την αστυνομία σε επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών και δίνει το δικαίωμα στην FRONTEX να καρατομεί το δικαίωμα των προσφύγων στο άσυλο και να πνίγει χιλιάδες στο Αιγαίο για χάρη της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο των Μπαρόζο-Τρισέ».

1 σχόλιο:

  1. 20 άτομα είναι όλα κι όλα (δε μέτρησα τον σαλτιμπάγκο με τη ντουντούκα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";