Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ: Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.

Πρόκειται για μια συνομοταξία ιδιόμορφη κοινωνικά.

Τη συναποτελούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες παρδαλόκωλων ψηφοφόρων, με αρκετά ανεπτυγμένο το αίσθημα του εγωκεντρισμού, και με σαφώς ανύπαρκτη την αίσθηση της γενικότερης κοινωνικής ευθύνης.


ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΘΛΙΟΙ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΌΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ...



Το κακό μ αυτούς είναι πως διαχέονται μέσα στην ανωνυμία μιας κοινωνίας απρόσωπης. Μιας κοινωνίας που της συμπεριφέρονται με άκρατη υστεροβουλία, όταν ψυχανεμίζονται πως υπάρχει περίπτωση να καρπωθούν κάποια ωφελήματα σαν αντιστάθμισμα των εκλογικών επιλογών τους. Αλλά που ταυτόχρονα τη χρησιμοποιούν αυτή την κοινωνία ως βολικό συνεταιράκι, πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί της τις συνέπειες των «περήφανων» προεκλογικών τους επιλογών.




Έτσι, ενώ σπεύδουν να καρπωθούν, να επαιτήσουν, να εξαργυρώσουν το τίμημα της ψήφου τους, που πούλησαν φτηνά στο πολιτικό χρηματιστήριο, με ένα ρουσφέτι, ένα βολεματάκι ή ακόμα και με μια ανεκπλήρωτη ελπίδα τις περισσότερες φορές, αυτό που κατά κανόνα συμβαίνει είναι να σφυρίζουν αδιάφορα – και ενίοτε αγανακτισμένα - όταν συνειδητοποιούν πως τις συνέπειες των ολέθριων επιλογών τους τις φορτώνεται στο σύνολό της η κοινωνία μέσα στην οποία και οι ίδιοι ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Με δυο λόγια ενώ αισθάνονται ιδιαίτερα σπουδαίοι και σημαντικοί την ώρα που μαλακίζονται κλεισμένοι για κάποια δευτερόλεπτα μέσα στο εκλογικό παραβάν, μεταμορφώνονται σε κότες ξεπουπουλιασμένες, όταν αντιλαμβάνονται πως ολόκληρη η κοινωνία δεινοπαθεί, πληρώνοντας τη μαλακία που εκείνοι έκαναν τα δευτερόλεπτα εκείνα που πίστεψαν πως ήταν σημαντικοί και σπουδαίοι στη θλιβερή ζωή τους, αφού δεν τόλμησαν ποτέ να δουν πως κάποιοι άλλοι απλά τους χρησιμοποίησαν επενδύοντας πολιτικά στην αφέλεια και τον ανύπαρκτο λειτουργικά εγκέφαλό τους.
Αυτοί λοιπόν οι κοψοχέρηδες…

Αυτοί που σήμερα σιωπούν και διαχέονται μέσα στο πλήθος…
Αυτοί είναι που μας φόρτωσαν μια διαχειριστικά ανίκανη και πολιτικά τζούφια μαριονέτα και τη βάφτισαν εν μια νυκτί πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Αυτοί ευθύνονται που σήμερα στοχοποιείται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, από τη μαριονέτα που έκαναν πρωθυπουργό, και το θίασό του που βάφτισαν κυβέρνηση …
Αυτοί ευθύνονται για τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού που πισωγυρίζουν..
Αυτοί ευθύνονται για τον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό μεσαίωνα που ρίχνει πλέον τη βαριά σκιά του πάνω από την Ελλάδα…
Αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της χώρας και τον επιχειρούμενο εθνικό της ξεπεσμό…

Αυτοί οι ηλίθιοι που στις επόμενες εκλογές θα χειροκροτούν και πάλι μια μπλε η πράσινη μαριονέτα, ανάλογα με το που θα φυσά ο άνεμος εκείνη την εποχή.

Πρόκειται λοιπόν για μια συνομοταξία ηλιθίων…
Για μια συνομοταξία ανεύθυνων με ελάχιστη ή και ανύπαρκτη πολιτική ωριμότητα και σκέψη…
Για μια συνομοταξία καταστροφικά άβουλων ανθρωποειδών, που δεν έχουν την εντιμότητα να συναισθανθούν ούτε καν το μέγεθος της προσωπικής τους ευθύνης για την πολιτική τους στάση.

Πρόκειται για μια συνομοταξία ανεύθυνων που δεν έχουν μπαλάκια ανάμεσα στα σκέλια τους. Γιατί αν είχαν μπαλάκια, μόλις συνειδητοποίησαν τι σόι σούργελα ανέδειξαν στην εξουσία, θα έπρεπε να πάνε στη Βουλή, να τους ξεβρακώσουν πολιτικά και να τους κρεμάσουν παραδειγματικά μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη.

Κι αν δεν είχαν το θάρρος να κάνουν αυτό που είναι και το αυτονόητο, θα έπρεπε να είχαν τα κότσια να προτείνουν στα παλικαρόπουλα που ψήφισαν, τα εξοντωτικά μέτρα που ανακοίνωσαν να τα εφαρμόσουν μόνο σ αυτούς. Να θυσιάσουν αυτοί το μισθό τους, τα επιδόματα και τις συντάξεις τους, και να μην ανεχθούν να επωμισθεί ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, της συνέπειες των δικών τους επιλογών.

Αθλιοι κοψοχέρηδες…

Εσείς δεν προσδοκούσατε να καρπωθείτε ωφελήματα από τους αγαπητικούς σας σε βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας???
Γιατί δε βγαίνετε μπροστά τώρα να υποστείτε κατ αποκλειστικότητα τις συνέπειες των επιλογών σας και να απαλλάξετε την υπόλοιπη κοινωνία από αυτό τον βραχνά???
Δημοκρατία στα δικαιώματα δεν έχει??? Η δημοκρατία υπάρχει μόνο για την κατανομή των υποχρεώσεων???

Αυτό που θα σας χρειαζόταν, είναι να υπήρχε τρόπος μετά τις εκλογές, να μετακομίσετε σύσσωμοι σ ένα νησί και εσείς και αυτοί που επιλέξατε, και να είστε καταδικασμένοι να κυβερνούν μόνο εσάς. Αποκλειστικά και μόνο εσάς. Για να νιώσετε μόνο εσείς και όχι όλη η υπόλοιπη κοινωνία τι θα πει …φασόλι.
Αλλά είστε τόσο ελεεινοί ορισμένοι από σας, που κάθε φορά που κόβετε το ένα χέρι ξεφυτρώνουν τρία καινούρια για να μπορείτε στην πρώτη ευκαιρία να ξανακάνετε τις ίδιες επιλογές.

Τόσο ελεεινοί… τόσο τρισάθλιοι… τόσο αμετανόητα ηλίθιοι είναι κάποιοι από σας της αντιπαθέστατης συνομοταξίας των κοψοχέρηδων.

Σεις είστε οι ηθικοί αυτουργοί και οι πρωταρχικά υπαίτιοι για όλα αυτά που τραβά σήμερα η Ελλάδα. 
Σεις και μετά ο JEFRREY.

Διότι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει καν να ανάψει το κερί στην εκκλησία και το βάζει με το προστατευτικό «ποτηράκι» στο μανουάλι… τότε αυτός ο άνθρωπος μόνο σε πιο γκαγκάδες από κείνον μπορεί να απευθύνεται, για να τον παίρνουν στα σοβαρά και να τον κάνουν και πρωθυπουργό μιας χώρας.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";