Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ… ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ.

Στο ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑΤΟΣ» …μαθαίνουμε πως οι μαθητικές παρελάσεις, η ύψιστη εκδήλωση τιμής της νεολαίας μιας χώρας, στο παρελθόν και την ιστορία της, αντιμετωπίζονται από μαθητές ως «περπάτημα χωρίς λόγο», ως «περπάτημα άσκοπο και κουραστικό», και ως «εκδήλωση στρατιωτικής πειθαρχίας που θυμίζει άλλες εποχές» και διάφορα άλλα παρόμοια νεοεποχικά λουλούδια.


γράφει ο Reporto

Αυτό που στην ουσία συμβαίνει, είναι μια ύπουλη προσπάθεια ιδεολογικής επένδυσης, στην όχι κακή αλλά κατευθυνόμενη και χειραγωγούμενη αντιλογία της μαθητικής ψυχοσύνθεσης.

Τι κάνουν λοιπόν οι έμποροι του εμφανιζόμενου ως δήθεν «αδούλωτου» και «απείθαρχου» στις απόψεις των μαθητών???

1. Επιχειρούν να εμφανίσουν ως στοιχείο «προόδου» και χαρακτηριστικό της νέας εποχής, τον επικίνδυνο βιασμό που μεθόδευσαν με στόχο την εθνική συνείδηση της νέας γενιάς.

2. Αποκρύπτουν συνειδητά τις αιτίες, τους υπεύθυνους, και τις κυρίαρχες λογικές, που επιχειρούν χρόνια τώρα να εκφυλίσουν αντί να τονώνουν συστηματικά το ευγενέστατο και άκρως απαραίτητα συναίσθημα της φιλοπατρίας, και να απογυμνώσουν απ αυτό την ευαίσθητη ψυχή της μαθητικής νεολαίας.

3. Δαιμονοποιούν κάθε εκδήλωση σεβασμού και τιμής στις κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας, αποκρύπτοντας όμως συστηματικά την εγκληματική επίδραση αυτών των αντιλήψεων στη συνοχή ενός έθνους, του οποίου η νεολαία αποτελεί αναπόσπαστο και δυναμικό κομμάτι του.

Έτσι, μέσα από λογικές χαβαλοποίησης των συναισθημάτων πατριωτισμού, βιάζουν τη νεολαιίστικη ψυχή με το δηλητήριο του εθνομηδενισμού και της αφιλοπατρίας.

Όλοι αυτοί οι προσκυνημένοι καταγραφείς της ειδησεογραφίας, ξεχνούν να μιλήσουν για τις εγκληματικές ευθύνες του εκπαιδευτικού συστήματος που συστηματικά αφελληνίζεται…

Δεν έχουν λέξη να πουν για τον κατάπτυστο ρόλο μερίδας εκπαιδευτικών που φορώντας την ξεκούμπωτη ρόμπα του δήθεν προοδευτισμού, στο πρόσωπο της νεολαίας βιάζουν αδίστακτα την ίδια τους την πατρίδα, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία ξένων κέντρων και ανθελλήνων χορηγών.

Και φυσικά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να αναρωτηθούν για το τι είδους πολίτες διαπαιδαγωγεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο τελεί υπό κατάληψη από Μαριέτες, από Ρεπούσηδες, από Ηρακλείδηδες, από Διαμαντοπουλιάδες και Δραγώνες.

Όλοι αυτοί οι ασκούντες δημοσιογραφία, αρκούνται στο τίμημα του μεροκάματου. 

Κι αυτό το τίμημα ένα πράγμα τους επιβάλει να κάνουν.

Να σκυλεύουν πάνω στο πτώμα της νεολαίας που δολοφονείται και βιάζεται καθημερινά, καταγράφοντας απλά τις πληγές του εγκλήματος, αποφεύγοντας συστηματικά να μιλήσουν τόσο για το ίδιο το έγκλημα, όσο – και κυρίως αυτό – για την ταυτότητα του εγκληματία.

Αύριο θα εκθειάζουν αυτές τις ...εναλλακτικές παρελάσεις...




Άξιος ο μισθός τους…. Ανάξιοι για το ρόλο τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";