Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Ζητήματα ασφαλείας από την απόδοση Ελληνικής Ιθαγένειας στους μετανάστες (δεύτερο μέρος)

Το νομοσχέδιο για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών οδηγεί σε εθελούσια κατασκευή μειονοτήτων, επιβεβαιώνοντας την εμπειρογνώμονα των Η.Ε. Gay McDougall που είχε κάνει λόγο για "τουρκική" και "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα. Σειρά έχει η επιστροφή των Τσάμηδων.

Απαρατήρητη πέρασε από το σύνολο των ΜΜΕ, η επίσκεψη της επονομαζόμενης "Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων της Δυτικής Θράκης" στην Άγκυρα, η οποία έγινε δεκτή στις 4 Φεβρουαρίου από τον Τούρκο πρωθυπουργό Tayyip Erdogan και έθεσε υπόψιν του το πρώτο και κύριο αίτημα της. Όπως αναφέρει η τουρκική Sabah (και προς τιμή της αναδημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Σφήνα) η Επιτροπή ζητά την υποστήριξη του τουρκικού κράτους για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε 64.000 μουσουλμάνους που κατάγονται από τη Δυτική Θράκη και ζουν σήμερα στη Τουρκία, στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου περί «Πολιτικής συμμετοχής ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα».
Πλήρη επιβεβαίωση στα παραπάνω έδωσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιω. Ραγκούσης στις 8 Φεβρουαρίου. Ο μουσουλμάνος βουλευτής άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε διάταξη που θα αποδίδει την ελληνική ιθαγένεια στους ανιθαγενείς της μειονότητας μέσω της ανάκλησης της απόφασης αφαίρεσής της. Επικαλούμενος τη διάταξη που αφορά την ελληνοποίηση των παιδιών δεύτερης γενιάς των μεταναστών, χαρακτήρισε ως "μεγαλύτερα θύματα" τους μουσουλμάνους που έφυγαν οριστικά από την Ελλάδα αποδεχόμενοι την απώλεια της ελληνικής υπηκοότητας και ιθαγένειας καθώς η "Tουρκία είναι επικίνδυνη χώρα για την ασφάλεια των μουσουλμάνων της Θράκης"!
Απομένει πλέον η επιστροφή των "Μακεδόνων του Αιγαίου" και των "Τσάμηδων" για την πλήρη επιβεβαίωση του επικαιροποιημένου Factbook της CIA της 10 Μαΐου 2007 που ανέφερε ως μειονότητες στην Ελλάδα "Ethnic groups: population: Greek 93%, other (Albanians, various Slavic minorities, and Turks) 7% (2001 census)".

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/02/blog-post_3896.html

3 σχόλια:

 1. Οι Μαραθωνομάχοι, Σαλαμινομάχοι και όλοι οι αρχαίοι Έλληνες αντιμοναρχικοί, έδιναν τον όρκο του πολίτη στη ΜΕΣΗ της ΘΗΤΕΙΑΣ τους, δηλαδή ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι θα αμύνονταν μέχρις εσχάτων για την ασφάλεια των συμπατριωτών τους.
  Ενώ οι σημερινοί βολευτές έχουν αποδείξει ότι είναι γενίτσαροι για εξοστρακισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μία είναι η πραγματικότητα κι όλα τ' άλλα τρίχες κατσαρές. Η μπουλντόκντεμπεργκ συνεδρίασε το Μάιο στην Αθήνα και απόφάσισε ότι ήρθε η ώρα να γίνει η Ελλάδα Βοσνία. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε σε μερικά χρόνια όταν οι Αμερικανικές εταιρίες βάλουν(επιτέλους) χέρι στα πετρέλαια και τα ορυκτά της τέως χώρας.
  ΥΓ
  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ ΤΩΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με το πολυτονικό δε θεραπεύεται η μοιρολατρεία που σπέρνεις, 1.29.
  Δε βασίστηκαν στους τόνους οι Κλέφτες και οι Μπουρλοτιέρηδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";