Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Ή ΜΗΠΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ;

Ακολουθούν αποσπάσματα από εκπομπή Νορβηγικού καναλιού όπου παρουσιάζεται η περίπτωση του οχτάχρονου Εlias που αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο εξ αιτίας του ρατσισμού που βίωνε από Μουσουλμάνους συμμαθητές του.
Αναρωτήθηκε κανείς τις επιπτώσεις στη ψυχική υγεία αυτού του παιδιού;
Αναρωτήθηκε κανείς πως μπορεί να συμβιώσει με τα άλλα παιδιά όταν αποτετελεί συντριπτική μειοψηφία στο σχολείο του;





Η περίπτωση του μικρού Εlias δεν είναι η εξαίρεση.
Το φαινόμενο αυτό υπάρχει και δεν αποτελεί όνειρο επιστημονικής φαντασίας.
Είναι η θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες Ελληνόπουλα στα γκέτο των μεγάλων ελληνικών πόλεων.
Αλλά γι αυτά τα παιδιά κανένας από τους επαγγελματίες ''αντιρατσιστές'' δε θα βγει να φωνάξει.

egersis

1 σχόλιο:

  1. Φωνές υπέρ των μεταναστών από Έλληνες δεύτερης γενιάς μας αναγγέλει θριαμβευτικά το σημερινό Βήμα.
    Πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών στη Ελλάδα ξεκίνησε ο Σύλλογος «Δορυφόρος», ο οποίος αποτελείται από Έλληνες δεύτερης γενιάς της Γερμανίας.
    «Επιδιώκουμε να ξεπεράσουμε τον συναισθηματισμό και την περιχαράκωση της δυναμικής του Ελληνισμού και να εξετάσουμε με ρεαλιστικό τρόπο τις διαφορετικές προσεγγίσεις στα ανοιχτά θέματα που μας αφορούν» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Μόναχο, ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής, Έλληνας δεύτερης γενιάς, Κώστας Τάτσης.
    Ποιός είναι ο Κώστας Τάτσης όμως;;Με ένα εύκολο google search φτάσαμε εδώ.
    http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/48167e3d-0109-4443-8146-1a0a3b3edef4
    Ο Κωνσταντίνος Τάτσης γεννήθηκε στο Μόναχο στις 26 Ιανουαρίου του 1968, όπου και συνεχίζει να διαμένει. Κατάγεται από τις Παπαδάτες Πρεβέζης και είναι απόδημος β' γενιάς. Φοίτησε στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Μονάχου. Στις πανελλαδικές εξετάσεις των ελληνοπαίδων εξωτερικού το 1985, πέτυχε στα ΤΕΙ και φοίτησε στο τμήμα Διοίκησης Νοσοκομείων.
    Από το 1987 και για 10 χρόνια ασχολείται με τη γαστρονομία και από το 1997 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως επιτόπιος υπάλληλος στον ΕΟΤ, στο Μόναχο.
    Το 1983 εντάσσεται στην ΠΑΜΚ Μονάχου. Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου. Δυο χρόνια αργότερα εντάσσεται στη ΔΟ του ΠΑΣΟΚ, στο Μόναχο και το 1990 εκλέγεται Γραμματέας της Οργάνωσης, θέση την οποία διατηρεί μέχρι το 1992 οπότε και εκλέγεται μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαυαρίας. Το 1996 εκλέγεται Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαυαρίας, θέση την οποία διατηρεί μέχρι το 2005. Στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται στο Εθνικό Συμβούλιο και επανεκλέγεται στο 8ο Συνέδριο. Έκτοτε είναι μέλος της Γραμματείας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού.
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟ.
    ΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ'' ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ'' ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
    Η ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ.
    ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";