Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Να τελειώνουμε με τους αγράμματους που επικαλούνται τον Ισοκράτη


Ο Ισοκράτης πίστευε σε τρία πράγματα:
  1. Οι Έλληνες ήταν ανώτεροι των βαρβάρων (***)
  2. Μια πολιτεία ήταν καλύτερη αν διατηρούσε το γένος των ιδρυτών της και χειρότερη αν αποτελούταν απο μετανάστες ή μιγάδες (**)
  3. Ήταν καλό μια πολιτεία να ελληνοποιήσει τους βαρβάρους πολίτες της.
Το (3) είναι φυσική συνέπεια του (1).

Αντιστοίχως ο Πρωθυπουργός μας πιστεύει ακριβώς τα αντίθετα:
  1. Οι Έλληνες είναι ίσοι με τους μη Έλληνες.
  2. Είναι πλούτος για την πολιτεία η ενσωμάτωση και πολιτογράφηση των μεταναστών.
  3. Είναι καλό μια πολιτεία να ασκεί πολυπολιτισμική πολιτική αντί να ασκεί αφομοιωτική πολιτική προσπαθώντας να ελληνοποιήσει τους ξένους.

H συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";