Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Γίνονται «ιθαγενείς» και μάλιστα με περισσότερα δικαιώματα


Διαμαρτύρονται οι Οικολόγοι Πράσινοι (ναι αυτοί που τα δύο εξέχοντα στελέχη τους Τρεμόπουλος και Χρυσόγελος είχαν υπογράψει υπέρ του σχεδίου Ανάν) ότι η κυβέρνηση έχει υπαναχωρήσει από το αρχικό σχέδιο νόμου για την χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες. Στο θέμα της ιθαγένειας θα πρέπει να σταθούμε. Η ιθαγένεια χαρακτηρίζει, σύμφωνα με όλα τα λεξικά, τα άτομα που γεννιούνται στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς. Αυτό λοιπόν που είναι διαβουλεύσιμο, είναι η χορήγηση υπηκοότητας, δηλαδή η απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων, και όχι η χορήγηση ιθαγένειας.

Έτσι απλόχερα που πρόκειται να χορηγηθεί η ιθαγένεια σε 300. 000 μετανάστες, αυτομάτως θα τους παρέχει την δυνατότητα να προσδιοριστούν σαν εθνική μειονότητα, οπότε με βάση το κοινοτικό δίκαιο που υπερέχει του εθνικού, σαν μειονότητες θα έχουν αυξημένα δικαιώματα. Είναι βαριά η ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να χορηγήσει ιθαγένεια. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν είναι δυνατόν ν' αποφασίζει μια κυβέρνηση. Είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού. Πέρα από την συλλογή υπογραφών από το ΛΑΟΣ για την διενέργεια δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπ' όψη της και την εκφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή διατυπώνεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις.
Όμως οι πιέσεις που ασκούνται προς την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν τόσο να κάνουν με την υποδοχή των μεταναστών μόνον στην χώρα μας. Από την ώρα που θα εξασφαλίσουν την ελληνική ιθαγένεια, θα έχουν την δυνατότητα να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, ακόμα και σε όσες έχουν αυστηρή μεταναστευτική νομοθεσία. Θα είναι πλέον οι μετανάστες ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες. Άλλωστε γι' αυτό μας κουβαλήθηκε κι έχει κατασκηνώσει στην χώρα μας ο επίτροπος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Τόμας Χάμαρμπεγκ, που αποφάνθηκε ότι το ελληνικό σύστημα για τους μετανάστες είναι απάνθρωπο. Κι αισθάνεται απογοητευμένος ο επίτροπος γιατί κάποιες πολιτικές ομάδες έκαναν το μεταναστευτικό κεντρικό θέμα τους στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου και κέρδισαν ψήφους. Ασφαλώς και θα σηκώθηκαν οι τρίχες της κεφαλής του επιτρόπου, γιατί οι Ελβετοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα να μην επιτρέψουν την ανέγερση μουσουλμανικών τεμένων στην χώρα τους. Βιάζονται Ευρωπαίοι και δικοί μας υπέρμαχοι υπέρ των μεταναστών να ξεμπερδεύουν μια ώρα νωρίτερα με την χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες.
Γνωρίζουν, όπως φαίνεται κι από τις δημοσκοπήσεις, ότι όσο διαρκεί η συγκατοίκηση μεταναστών και ντόπιων, τόσο αυξάνεται η αποστροφή των ντόπιων προς τους μετανάστες. Έχει γίνει πλέον φανερό ότι οι όχι αλλοδαποί δεν θέλουν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και θέλουν να διατηρήσουν τα εθνικά χαρακτηριστικά τους, αλλά προκαλούν και την αντίθεση με τους πραγματικούς ιθαγενείς. Έτσι ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η εκχώρηση ιθαγένειας στους μετανάστες και ο χαρακτηρισμός τους σαν μειονότητα, που θα απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Επειδή όμως γνωρίζουν ότι το σχέδιο νόμου είναι προκλητικό για την πλειοψηφία του λαού, προσπαθούν να το κρατήσουν όσο γίνεται έξω από κάθε δημόσια προβολή ή να προβάλλουν το σαθρό επιχείρημα ότι δεν είναι έγκλημα η αναζήτηση εργασίας σε μια ξένη χώρα.
Φυσικά και δεν είναι έγκλημα. Όμως τις εργασιακές ανάγκες πρέπει να τις καθορίζει η ίδια η χώρα υποδοχής, όπως και τον αριθμό των μεταναστών που επιθυμεί να δεχθεί. Αυτή η ευνοούμενη άναρχη και αθρόα μετανάστευση ένα σκοπό έχει, την πληθυσμιακή και πολιτιστική αλλοίωση των Ευρωπαίων. Και είναι υποχρέωση των κυβερνήσεων να αποφασίζουν είτε κατά την θέληση του λαού (το πιο σωστό) είτε να δίνουν στο λαό την δυνατότητα να εκφράσει την θέλησή του δια δημοψηφίσματος, εφ' όσον κυβερνούν εξ ονόματός του κι όχι εξ ονόματος ξένων κέντρων.

1 σχόλιο:

 1. Συγχαρητήρια, πολύ σωστή τοποθέτηση. Εμείς ξέρετε ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ οικογενειακώς, από τότε που άνοιξα τα μάτια μου στον κόσμο ΠΑΣΟΚ ακούω. Τώρα όχι πια. Είναι απάνθρωπο αυτό που κανουν να μας υποβιβάζουν, να μην μας υπολογίζουν και να χαϊδεύουν τους λαθρομετανάστες. Ντροπή τους. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους την εγκληματικότητα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τόσους ξένους που ήρθαν παράνομα. Όχι, δεν τους χρωστάμε τίποτα απολύτως, δεν τους κάλεσε κανείς να έρθουν κι επιπλέον έχουν κάνει τόσα κακά στην ελληνική κοινωνία.
  Να σας πω και κάτι άλλο να το ξέρετε. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών από χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης είναι ιερόδουλες. Έρχονται στην Ελλάδα παριστάνοντας τις φτωχές κοπέλες που ήρθαν να δουλέψουν για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. Στην πραγματικότητα ψάχνουν να βρουν κάποιο κορόϊδο να τυλίξουνε να παντρευτούνε, χωρίς να τις ενδιαφέρει αν θα είναι παντρεμένος ή γέρος. Με αυτό τον τρόπο έχουν μείνει ανύπαντρες αξιόλογες κοπέλες Ελληνίδες μορφωμένες και από καλή οικογένεια εγγυημένες για γάμο και για παιδιά.
  Έχω πολλούς γνωστούς και συγγενείς ανύπαντρους ναυτικούς κι έχουν γνωρίσει στην Ουκρανία, Γεωργία και αλλού γυναίκες του μπαρ και του πεζοδρομίου, γυναίκες κοινές, τις οποίες ξαναείδαν στη Ελλάδα να προσπαθούν να τυλίξουν κάποιο κορόϊδο με την πείρα τους, αποκρύπτοντας το ποιόν τους. Πολλές τα κατάφεραν.
  Οι Έλληνες πρέπει πια να ξυπνήσουνε, να μην πέφτουνε σε αυτές τις γυναίκες, δεν έχουν κανένα όφελος, μακροπρόθεσμα βγαίνουν χαμένοι.
  Συγχαρητήρια για το έργο σας, για την ενημέρωση που προσφέρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";