Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

"Συγκέντρωση ξενοφοβίας στην Πλατεία Αμερικής" βλέπει η φιλτατη Γεωργία Δάμα της Ελευθεροτυπίας!


Συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής διοργανώνεται αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., από την «Κίνηση πολιτών 6ου Διαμερίσματος».

Αιτήματα «η καταγραφή των αλλοδαπών, ο καταμερισμός τους ισομερώς σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων», καθώς και η «απόσυρση του αντισυνταγματικού λαθρομεταναστευτικού νομοσχεδίου». Από την άλλη, η «Κίνηση κατοίκων του 6ου διαμερίσματος» με επιστολή της στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη επισημαίνει ότι στόχος της «Κίνησης πολιτών» είναι «μόνον η εκδίωξη των ξένων».

Στην ανακοίνωση της «Κίνησης πολιτών» αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Απαιτούμε την απόσυρση του αντισυνταγματικού λαθρομεταναστευτικού νομοσχεδίου και τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Πολιτικά δικαιώματα μόνο στους Ελληνες πολίτες...». Στο ίδιο κείμενο, μάλιστα, αναφέρονται ειρωνικά και «στην Προεδρική μας Δημοκρατία».

Αντιθέτως, στην επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η «Κίνηση κατοίκων» τονίζει: «Δυστυχώς, κάποια ακροδεξιά στοιχεία που μετέχουν στην επιτροπή δήλωσαν ότι τους ενδιαφέρει μόνον η εκδίωξη των ξένων, ακόμη και με τη χρήση απροκάλυπτης βίας. Μας απείλησαν να αποχωρήσουμε. Ακολούθησαν πράξεις βίας στην πλατεία Αμερικής και απειλές σε μαγαζιά ξένων. Αυτοί διοργανώνουν τη συγκέντρωση της Τετάρτης, ενάντια στα αγαθά της ασφάλειας των πολιτών και της ειρηνικής συνύπαρξης με τους μετανάστες. Για οτιδήποτε συμβεί, θα φέρετε την πολιτική ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";