Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αν πολιτογραφήσουμε 1 εκατομμύριο μετανάστες, χάνει ο καθένας μας 2.500 € ή μια 4μελής οικογένεια 10.000 €.Θα χαρίζατε 10.000€ από την περιουσία σας;

272 δις ευρώ η αξία των ακινήτων του Δημοσίου: σε πόσους θα δώσουμε μερίδιο;

Λευκή τρύπα 300 δισ. για το Δημόσιο από την ακίνητη περιουσία
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, τα περισσότερα από 71.000 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στην επικράτεια και στο εξωτερικό υπό τη διαχείριση της ΚΕΔ, έχουν αντικειμενική αξία 272 δισ. Δηλαδή, η αξία τους ανέρχεται στο 112,5% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το δημόσιο χρέος.
Αν πούμε πως οι Έλληνες είμαστε 10 εκατομμύρια και είμαστε συνιδιοκτήτες της περιουσίας του Δημοσίου, τότε κάθε Έλληνας έχει μερίδιο 27.200 ευρώ στην περιουσία αυτή.

Χωρίς να υπολογίσουμε τις υπάρχουσες υποδομές επί της περιουσίας αυτής και στην επικράτεια γενικότερα (εξοπλισμός, μηχανήματα, τεχνολογικά δίκτυα, δρόμοι, νοσοκομεία, κτλ.)

Πώς είμαστε τόσο πλούσιοι;

Ο πλούτος αυτός δεν δημιουργήθηκε από το πουθενά. Δημιουργήθηκε με ιδρώτα και αίμα.

Το αίμα των Ελλήνων από το 1821 έως τα μέσα του 20ου αιώνα που μας έδωσαν αυτή την πατρίδα. Και τον ιδρώτα των Ελλήνων που κόπιασαν και έφτιαξαν όλα όσα απολαμβάνουμε σήμερα.

Αν πολιτογραφήσουμε 1 εκατομμύριο μετανάστες, χάνει ο καθένας μας 2.500 ευρώ ή μια τετραμελής οικογένεια 10.000 ευρώ. Θα χαρίζατε 10.000 ευρώ από την περιουσία σας;

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν πρέπει να πολιτογραφούμε κανένα. Άλλα πρέπει να έχουμε κριτήρια.

Αν πολιτογραφούμε κάποιον έξυπνο και δραστήριο μετανάστη ο οποίος αναπτύσσει καινούριες παραγωγικές δραστηριότητες, τότε από τους φόρους του αυξάνουμε τη Δημόσια Περιουσία και άρα και το δικό μας μερίδιο σε αυτή.

Αν πολιτογραφούμε όμως έναν ανειδίκευτο αγράμματο εργάτη που ήρθε ετσιθελικά στην χώρα, νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων, και δεν βγάζει αρκετά ούτε να ζήσει ο ίδιος, τότε μειώνουμε το μερίδιό μας στη Δημόσια Περιουσία.

Γι' αυτό τα κριτήρια για την πολιτογράφηση πρέπει να είναι τριπλά:
  • Έχεις αποκτήσει τα τυπικά προσόντα του Έλληνα; Μιλάς, γράφεις, και διαβάζεις Ελληνικά, γνωρίζεις πέντε πράγματα για την ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνικού έθνους, γνωρίζεις και είσαι έτοιμος να ασκήσεις τις υποχρεώσεις σου ως Έλληνας πολίτης;
  • Έχεις αποκτήσει Ελληνικό ψυχισμό; Είσαι έτοιμος, χωρίς απαραίτητα να ξεχάσεις την καταγωγή σου και τους άλλους σου προγόνους, να νιώσεις Έλληνας, να είσαι περήφανος γι' αυτό, να συμπάσχεις με τους άλλους Έλληνες και να χαίρεσαι μαζί τους;
  • Μπορείς να προσφέρεις κάτι στην κοινωνία του Ελληνικού κράτους; Μπορείς να βάλεις το λιθαράκι σου και εσύ στην Ελλάδα και να αυξήσεις το Εθνικό Κεφάλαιο ή, τουλάχιστον, να μην το μειώσεις;
Άνθρωποι που πληρούν αυτά τα κριτήρια υπάρχουν πολλοί ανάμεσα στους οικονομικούς μετανάστες. Κι είναι ντροπή και αδικία που η Κυβέρνηση τους βάζει στην ίδια μοίρα με τον κάθε τυχάρπαστο τυχοδιώκτη που κατόρθωσε να έρθει στην Ελλάδα.

Για τους καλούς λέμε: είναι Έλληνες, να γίνουν πολίτες της Ελλάδας, είναι καλύτεροι ίσως από τους φύσει Έλληνες, αφού δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν στο Έθνος μας, αλλά είχαν την θέληση, το ταλέντο και την επιμονή να προσχωρήσουν σε αυτό.

Για τους υπόλοιπους λέμε: είστε ευπρόσδεκτοι αν τηρείτε τους κανόνες της χώρας μας. Να ζήσετε ελέυθερα και με αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, με όλα τα δικαιώματα που έχετε ως άνθρωποι και εργαζόμενοι.

Αλλά μερίδιο στο κληρονομικό μας βιός δεν θα πάρετε.

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ???????
    ΡΕ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩΩ?????? ΤΙ ΧΑΝΩ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΩ?????

    ΡΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ!!!!!!!!

    ΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";