Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Kαταδίκη ξυλοδαρμού μεταπτυχιακού φοιτητή της Παντείου

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια των γνωστών-αγνώστων κατά του μεταπτυχιακού φοιτητή Χρύση Ιωάννη, ενός ατόμου με ιδιαίτερες ικανότητες, ο οποίος χωρίς να ενοχλήσει κανέναν, μάζευε υπογραφές για το δημοψήφισμα. Ο Ιωάννης Χρυσής δέχθηκε προ ημερών αναίτια επίθεση από πολυμελή ομάδα κρανοφόρων ψευτο-επαναστατών μέσα στο πανεπιστήμιο της Παντείου, γνωστό άνδρο κακοποιών.
Πρέπει κάποιος να είναι πραγματικό ανθρωπόμορφο κτήνος για να επιτεθεί στον Γιαννη Χρύση, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες-αλλά και ειδικές ικανότητες που θα ζήλευαν πολλοί-, ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ).

1 σχόλιο:

  1. Είναι καλά το παιδί τουλάχιστον ή το έστειλαν στο νοσοκομείο τα παλιοτόμαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";