Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και η απόκτηση της αμερικανικής υπηκοότητας Jeffrey;

Ως ανθρώπινο δικαίωμα όμως - φαντάζομαι - ότι η ελληνική ιθαγένεια, γιατί δεν γνωρίζω αν θα μπορούσε κανείς να διεκδικήσει την αμερικανική, τη γερμανική ή τη ρώσικη ιθαγένεια ως ανθρώπινο δικαίωμα, λειτουργεί και καλύπτει το σύνολο των κατοίκων αυτής της χώρας. Συνεπώς και τους γεννηθέντες ή με άλλο τρόπο αποκτήσαντες την ελληνική ιθαγένεια μέχρι σήμερα. Από τον Μπουμπλή και τον Καποδίστρια, μέχρι εμένα κι εσένα. Για εσένα δεν είμαι σίγουρος. Αφού λοιπόν είναι ανθρώπινο δικαίωμα, εκτιμώ ότι μπορώ να το διεκδικήσω, να το διαχειριστώ να το κάνω ό,τι θέλω κι εγώ για τον εαυτό μου. Λοιπόν εγώ επειδή δεν θέλω να χαρακτηριστώ ούτε ρατσιστής, ούτε ξενόφοβος ούτε τίποτα, θα ήθελα όχι να αποκτήσω αλλά να διερευνήσω κατά πόσο θα μπορούσα να διεκδικήσω μια άλλη ιθαγένεια, παραιτούμενος της -κατά τύχη αγαθή- κτηθείσας από γεννήσεως ελληνικής. Δε θέλω να θίξω το ανθρώπινο δικαίωμα των φιλτάτων μεταναστών να μοιραστούν το "κοινό των Ελλήνων" απλά εγώ θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορώ να συμμετάσχω σε ένα άλλο "κοινό", παραιτούμενος του δικαιώματος να κατέχω την ελληνική ιθαγένεια. Δεν το γνωρίζω το θέμα, οπότε κάθισα κι έφτιαξα μια αγγελία. Για κάθε ενδιαφερόμενο. Απλή και κατανοητή.

"Αβάδιστος πολίτης ελληνικής ιθαγενείας, μέτοχος -εξ' εκπαιδεύσεως - της ελληνικής παιδείας, πρόθυμος να μετάσχει και οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής παιδείας, αναζητά νέα ιθαγένεια με χαμηλότερο spread 10ετούς ομολόγου, με λιγότερο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα, με ορθολογικότερη χρήση των περιβαλλοντικών πόρων, με λίγο περισσότερο παρεχόμενο σεβασμό και προστασία στους ιθαγενείς πολίτες της και με σχετικά αξιόπιστο πολιτικό προσωπικό.
Θα προτιμηθούν προτάσεις με δίκαιες οικονομικές απολαβές για παροχή εργασίας και με ανθρώπινου επιπέδου κρατική περίθαλψη, ενώ στα απαραίτητα προσόντα περιλαμβάνεται και η εξασφάλιση της ελευθερίας κίνησης του πολίτη στους δρόμους, χωρίς να εμποδίζεται από διάφορες διαμαρτυρόμενες - αλλά πολλαπλώς επιχορηγούμενες - κοινωνικές ομάδες.
Θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα προτάσεις με σταθερό φορολογικό σύστημα - 5ετίας και άνω - σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα, κατά προτίμηση δημόσιο, καθώς και προτάσεις που δεν περιλαμβάνουν την επιχειρηματικότητα στον ποινικό τους κώδικα. Αποκλείονται οι προτάσεις που προβλέπουν μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, πανεπιστημιακό άσυλο και διογκωμένες προβληματικές ΔΕΚΟ."

http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_8599.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";