Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Τάκης Καμπύλης: «H λογική της θέλησης της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική»!!!

"H Δημοκρατία σε διαβούλευση; " στην Καθημερινή της Κυριακής

Tου Τακη Καμπυλη*

«Eρώτημα: Δύναται η πλειοψηφία των μελών μιας (δημοκρατικής) κοινωνίας να αποφασίσει την κατάργηση ενός ή περισσότερων (δημοκρατικών) δικαιωμάτων; Παραδείγματος χάριν την κατάργηση της ελευθερίας του Λόγου ή του συνεταιρίζεσθαι;

Eίναι δημοκρατική μια πολιτική οντότητα (π. χ. ένα κράτος) όταν κάνοντας χρήση της πλειοψηφίας μπορεί να περάσει από τη Δημοκρατία στην Tυραννία ή στην Oλιγαρχία;

Mια πρώτη απάντηση έχει ήδη δοθεί. Mπορεί το «πενήντα συν ένα» (συχνά και μικρότερο ποσοστό) να εκλέγει κυβέρνηση, αλλά για την τροποποίηση του Συντάγματος απαιτείται (στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία) η λεγόμενη «υπερπλειοψηφία». O νομοθέτης προέβλεψε την ανάγκη αυξημένης πλειοψηφίας ακριβώς επειδή διείδε ως υπαρκτό τον κίνδυνο μια Δημοκρατία να γυρίσει το μαχαίρι στον εαυτό της. Ως ασπίδα απέναντι (και) στη δημαγωγία.

Mε λίγα λόγια δεν είναι αντίθετο με τις δημοκρατικές ιδέες να θέτουμε περιορισμούς στην εξουσία της πλειοψηφίας να προβαίνει σε πράξεις αντίθετες με τη λειτουργία ενός δημοκρατικού συστήματος…

…Αυτή την καλυμμένη ακροδεξιά ρητορεία των δημοψηφισμάτων, με την οποία ακυρώνεται η ουσία της Δημοκρατίας, την ξαναζούμε στις μέρες μας με το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών.

H λογική της θέλησης της πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο θέμα είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική πρώτον διότι εξαιρεί από τη διαδικασία τα υποκείμενα της συζήτησης, δηλαδή τους μετανάστες και δεύτερον διότι επιζητά έτσι τη νομιμοποίηση μιας πολιτικής που είναι ασύμβατη με την έννοια της Δημοκρατίας…»

* Ο Τάκης Καμπύλης είναι μέλος ΜΚΟ «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» που συνέταξε ουσιαστικά το ν/σ του ΥΠΕΣ.

3 σχόλια:

  1. Στην Καθημερινή της Κυριακής (3 Ιανουαρίου 2010)ο «καθηγητής» του συνταγματικού δικαίου στο πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ν. Αλιβιζάτος σε άρθρο του «Μετανάστες: Συνταγματικό Τόξο για την Ελλάδα» σαφώς υπαινίσσεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να θωρακίσει συνταγματικά τον νόμο περί μετανάστευσης. Επιδιώκοντας μάλιστα να διεγείρει τους γνωστούς συνειρμούς Ελληνας=δεξιός=φασιστας=ρατσιστής, προσπαθεί να παραλληλίσει το Ιταλικό σύνταγμα μετά το 1945, το οποίο αποσκοπούσε να θωρακίσει τους Ιταλούς έναντι των ολοκληρωτικών καθεστώτων, με ένα αντίστοιχο νέο σύνταγμα που θα πρέπει να υπάρξει στην Ελλάδα για να θωρακίσει τις στρατιές των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών έναντι των φασιστών=Ελλήνων. Τέτοιου είδους παραλληλισμοί εκτός του ότι είναι αντιεπιστημονικοί (αφού υπόκεινται στην λογική «η νύχτα είναι μαύρη άρα η νύχτα είναι φασιστική», προδιαθέτει ότι η αποφάσεις θα λαμβάνονται με την ψήφο εκατομμυρίων αγράμματων και θρησκόληπτων ασιατών και αφρικανών.
    Στο ίδιο δημοσίευμα, ο κ. «καθηγητής» αναφέρεται και στην δεξιά που αντιστέκεται στο μεταναστευτικό και η οποία «..όταν δεν δέρνει συκοφαντεί..».
    Υποθέτω ότι στο πανεπιστήμιο του κ. «καθηγητού» αυτοί που χτίζουν τους πρυτάνεις στα γραφεία τους, αυτοί που τους δέρνουν αγρίως, αυτοί που ασκούν τρομοκρατία και βία στα πανεπιστήμια-γιάφκες, αυτοί που καταστρέφουν κτήρια, εργαστήρια και εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ είναι δεξιοί.
    Επίσης ο κ. Αλιβιζάτος ξεχνάει στο άρθρο του να αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό : ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ,όπως και ο κ. Καμπύλης.
    Και οι δύο ξεχνούν να αναφέρουν επίσης ότι
    στην Ευρώπη οι προϋποθέσεις πολιτογράφησης είναι πολύ πιο αυστηρές ακόμα και από αυτές που ισχύουν τώρα.
    Επίσης και οι δύο ψευδώς και σκοπίμως αναφέρονται η υπαινίσονται «το δίκαιο του αίματος» ως αρχή της εθνικότητος , αποσιωπούντες ότι η συνταγμτική αρχή της «Εθνότητος» παντού στην Ευρώπη βασίζεται στις «ΚΟΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ» και όχι στον εθνοφυλετισμό, όπως σκοπίμως θέλουν οι δύο κ. καθηγητές να πιστέψουν οι αφελείς Ελληνες.

    Τώρα πως τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων λαθρομετανατών θα μοιραστούν τις ίδιες πολιτικές και πολυτισμικές αξίες με τους Έλληνες, είναι κάτι που μόνο οι κ. «καθηγητές» καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα και ο τίτλος του άρθρου είναι ψευδεπώνυμος,όπως ψεύτικοι είναι όλοι οι υποστηρικτές του εθνομηδενισμού. Ο τίτλος υπαινίσεται ότι ορθώς η δημοκρατία ταυτίζεται με την είσοδο των λαθρομεταναστών στην χώρα, άρα όσοι αντιτάσσονται σε αυτή την κατάσταση δεν είναι δημοκράτες και συνεπώς είναι φασίστες.

    Οι ΜΚΟ χρηματοδοτούνται με εκατομμύρια Ευρώ από τον κρατικό προυπολογισμό και την Ευρωπαική Ένωση. Διερωτάμαι εάν δεν υπήρχαν τόσα πολλά χρήματα στο χρηματιστήριο του ανθελληνισμού, θα εξκολούθούσε το ανθέλληνικό πανεπιστημιακό κατεστημένο να υπερασπίζεται τις εθνοκτόνες απόψεις του με τέτοιο πάθος;

    ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";