Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Οι ομογενείς δεν είναι μετανάστες

Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα οξύτατα προβλήματα κωλυσιεργιών και τερτιπιών στην απόδοσης Ιθαγένειας στους έλληνες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Το ζήτημα αφορά χιλιάδες οικογένειες που ζουν στην χώρα, είτε βρίσκονται στην ατέρμονα διαδικασία επίλυσης προβλημάτων για μόνιμη εγκατάσταση. Εν γένει, επισημαίνεται ότι η αντιμετώπιση των ελλήνων ομογενών από την κυβέρνηση και το επίσημο κράτος είναι απαράδεκτη.
Ειδικά σε θέματα ιθαγένειας το νομοθετικό πλαίσιο (από τον ν. 2790/2000, ν. 2910/2001 κοκ έως σήμερα) είναι προβληματικό, συχνά διακείμενο αλαζονικά και εχθρικά στον Ελληνισμό από/στην πρ. ΕΣΣΔ, συμπεριλαμβανομένου και ορισμένων φωτογραφικών εγκυκλίων. Βασίζεται σε στρεβλωτική και ασυμβίβαστη με την πραγματικότητα αρχή προσέγγισης του παρευξείνιου Ελληνισμού, πού προέρχεται από γηγενείς εστίες Ελληνισμού και όχι από διασπορά εκ του ελλαδικού χώρου.
Κωλυσιεργίες, πολύχρονες καθυστερήσεις και προσκόμματα στις Περιφέρειες και στα περισσότερα ελληνικά προξενεία στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, αποτελούν τον κανόνα (τίθεται και ζήτημα αντι-συνταγματικότητας στην μαζική άρνηση ανανέωσης των παλαιών ελληνικών διαβατηρίων τους).
Στον ελλαδικό χώρο προκαλούνται τετελεσμένες καταστάσεις με συλλήψεις, κρατήσεις στα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων και απελάσεις μελών ελληνικών οικογενειών ή ελληνικής κοινότητας από τις χώρες της πρώην Σοβιετική Ένωσης.
Το στρεβλωτικό νομικό πλαίσιο επιτρέπει σε κάθε προκατειλημμένο, με προσωπικές ιδεοληψίες ή εχθρικά διακείμενο προϊστάμενο/υπάλληλο τμήματος ιθαγένειας Περιφέρειας να κωλυσιεργεί για πολλά χρόνια, όποτε και όπως θέλει, τις υποθέσεις απόδοσης ιθαγένειας, να εμπαίζει με πρόσχημα την ευθυνοφοβία τις οικογένειες των ελλήνων ομογενών, καταστρέφοντας την ζωή τους. Επίσης, διαχωρισμοί μελών ιδίας οικογένειας(!) σε «έλληνες» και «μη έλληνες» - ήτοι, οι «μη έλληνες» πρέπει να εγκαταλείψουν την οικογένειά τους και να φύγουν ή να δεχθούν την «χάρη» να τους επιτραπεί να υποβάλλουν αίτηση για άδεια παραμονής με καθεστώς αλλογενούς αλλοδαπού...
Παράλληλα, διαιωνίζονται και δεν επιλύονται προβλήματα, όπως: η μη χορήγηση συντάξεων και η μη αναγνώριση της εργασιακής προϋπηρεσίας, η αθέμιτη κερδοσκοπία και τοκογλυφία από τα δάνεια υποτιθέμενης αρωγής για απόκτηση στέγης, τα τερτίπια στην αναγνώριση και αντιστοίχηση των διπλωμάτων, συντεχνιακοί και αυθαίρετοι αποκλεισμοί στην άσκηση επαγγέλματος ομογενών πτυχιούχων ανώτατων ή ανώτερων σχολών, νομοθετικό κενό - εξοστρακισμός από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ των (νέο)προσφύγων μαθητών/φοιτητών, υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, απώλειες εισφορών πραγματοποιηθείσης ασφάλισης στην Ελλάδα, κραυγαλέες διακρίσεις (δια κομματικών κριτηρίων) στην χορήγηση στεγαστικών δανείων από τον ΟΕΚ και άλλα.
Ενώ, αυτά συμβαίνουν σε βάρος χιλιάδων ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ένωση η κυβέρνηση προωθεί σε πρώτη προτεραιότητα νομοσχέδιο εκχώρησης ελληνικής ιθαγένειας σε όλους ουσιαστικά αλλογενείς αλλοδαπούς (νόμιμους και μη) δια των παιδιών τους που γεννήθηκαν στον ελλαδικό χώρο (Θα ακολουθήσει η νομιμοποίηση όλων των γονέων τους, κατόπιν και άλλων συγγενών που θα «επιβάλλεται» για λόγους οικογενειακής συνένωσης κ.ο.κ.). Εξαντλούνται πόροι και μέσα σε βάρος χιλιάδων οικογενειών ελλήνων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με εκμηδενισμό των ελάχιστων σχετικών κονδυλίων που προορίζονταν γι' αυτές, για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως αλλογενών μεταναστών, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες, - εν δυνάμει φορέων της καταστροφικής για λαούς και Ελληνισμό ισλαμικής ιδεολογίας.

Παμποντιακός Σύλλογος «η Αργώ»
www.argo-pga.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";