Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Λαθρομετανάστευση: Μαρτυρίες-ράπισμα από Άγγλο και Ιρανό για τη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα...

Τι είδε ο Άγγλος. Γιατί θα φύγει ο Ιρανός…

Παρακάτω διαβάστε μία επιστολή που αναφέρεται στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας, γραμμένη από ένα Άγγλο υπήκοο που μένει μόνιμα στην Ελλάδα.


Γεια σας.

Είμαι Άγγλος υπήκοος. Διαμένω στην Αθήνα όπου είμαι παντρεμένος με Ελληνίδα. Έχω δύο γιους στην εφηβεία που πηγαίνουν Γυμνάσιο και Λύκειο αντίστοιχα.
Ήθελα κάπου να γράψω τη γνώμη μου για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα και σας παρακαλώ να φιλοξενήσετε αυτή την επιστολή.

Σπούδασα στην Αγγλία και ήρθα για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα όπου γνώρισα τη γυναίκα μου, παντρεύτηκα και έμεινα.

Θα μπορούσα να βρίσκομαι στην Αγγλία όπου θα είχα σταδιοδρομήσει στον τομέα των σπουδών μου αλλά προτίμησα την Ελλάδα για να μεγαλώσουν τα παιδιά μου σε πιο φυσικό περιβάλλον και επειδή κυριολεκτικά ερωτεύτηκα αυτή τη χώρα την οποία είχα γνωρίσει ήδη από τον πατέρα μου ο οποίος βρέθηκε εδώ πολύ νέος στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής κάνοντας αντίσταση μαζί με άλλους συμπατριώτες μας. Τα ελληνικά τα μιλάω και τα γράφω από μικρός.



Η κατάσταση που επικρατεί εδώ με τους λαθρομετανάστες, δεν περιγράφεται με λόγια. Ένα απέραντο χάος.

Πηγαίνω με την οικογένειά μου κάθε χρόνο στην Αγγλία και βλέπω την τεράστια διαφορά που υπάρχει.

Εκεί η παραμονή των αλλοδαπών που προέρχονται από χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., είναι πολύ περιορισμένη.

Κανείς δεν μπαίνει στην Αγγλία χωρίς άδεια παραμονής, κι αυτοί που λαμβάνουν τέτοια άδεια έχουν εξασφαλίσει εργασία από πριν, έχουν πιστοποιητικό καλής υγείας και χαρτί από την αστυνομία της χώρας τους που αναφέρει ότι δεν είναι εγκληματίες.

Δηλώνουν τα στοιχεία τους, τη διεύθυνσή τους κι αν χρειαστεί να αλλάξουν σπίτι, πρέπει να το δηλώσουν στην αστυνομία αλλιώς κινδυνεύουν να απελαθούν.

Επίσης,
εκεί η αστυνομία μπορεί να συλλαμβάνει, να ανακρίνει και γενικά να δουλεύει χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς.

Εδώ στην Ελλάδα είναι γεμάτος ο κόσμος από λαθρομετανάστες που δεν ξέρει κανένας από πού έρχονται, ποιοι είναι, που μένουν, αν έχουν μεταδοτικές αρρώστιες. Είναι χωρίς δουλειά και κάνουν εγκληματικές πράξεις συνέχεια.

Όλη η Αθήνα είναι γεμάτη Αφρικανούς
που πουλάνε διάφορα πράγματα και μόλις δουν αστυνομικό, τυλίγουν τα σεντόνια κι εξαφανίζονται. Όλα αυτά τα εμπορεύματα έχουν τιμολόγιο; Νομίζω όχι. Η ελεγκτική μηχανή του κράτους πρέπει να μπει σε λειτουργία. Να βρουν τους χονδρεμπόρους που δίνουν πράγματα χωρίς τιμολόγια και να τους πάνε στα δικαστήρια. Αν γίνει αυτό, θα λιγοστέψουν οι μαύροι λαθρέμποροι, ίσως φύγουν εντελώς από τη χώρα και τα ελληνικά μαγαζιά θα ανακουφιστούνε. Διαφορετικά θα κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Έχω φίλους Έλληνες που είναι σε απελπισία με την οικονομική κρίση που έχει δημιουργηθεί τεχνητά.

Πρέπει να μην ψωνίζει κανείς από αυτούς. Είναι ένας τρόπος αντίστασης. Το κυριότερο πρέπει να απελαθούν άμεσα. Όσο μένουν το πρόβλημα θα μεγαλώνει.

Στην Αγγλία είναι αυτονόητο όταν συλληφθεί λαθρομετανάστης διώχνεται αμέσως. Όσο και να τους συμπονούμε πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται να καταστραφεί η Ελλάδα εξ αιτίας τους. Καλύτερα να φύγουν και να δημιουργηθεί μία οργάνωση όπου θα τους βοηθάει στη χώρα τους.

Ο πατέρας μου είναι πολύ ηλικιωμένος πια. Πέρυσι ήρθε στην Ελλάδα, πήγαμε σε διάφορα μέρη και απογοητεύτηκε.

Έκλαψε για την κατάντια αυτής της χώρας που αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα του και πολέμησε για την ελευθερία της.

Μου είπε ότι αν ήξερε ότι η Ελλάδα θα γέμιζε από Αλβανούς, μαύρους, κίτρινους, αν ήξερε τα σημερινά χάλια, δεν θα πολεμούσε εδώ στο διάστημα 1941 - 1945. Πιστεύει ότι η θυσία του πήγε χαμένη και το τραύμα στο δεξιό μηρό που το σημάδι του φαίνεται ακόμα, πήγε άδικα. Παρηγοριά του έχει τις αναμνήσεις του, το τιμητικό δίπλωμα με το χρυσό σταυρό που του απένειμε η ελληνική πολιτεία για τους αγώνες που έδωσε για την ελευθερία της.

Μου σύστησε να φύγουμε από την Ελλάδα να πάμε στην Αγγλία για μόνιμη εγκατάσταση,
γιατί πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα κινδυνεύσει η ζωή μας και η ζωή των εγγονιών του από τους «εισβολείς» όπως χαρακτήρισε τους λαθρομετανάστες.

Με τιμή
Andrew P.


Δείτε και το παρακάτω βίντεο για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην πατρίδα μας από ρεπορτάζ που έκανε τον Οκτώβριο του 2009, το Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι “France24” (στα αγγλικά)

Το κανάλι ακολουθεί τον Αλί από το Ιράν που μετά από ένα μήνα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Παγανή της Μυτιλήνης, αφήνεται ελεύθερος (με την προϋπόθεση να εγκαταλείψουν ‘οικιοθελώς’ την χώρα). Όνειρό του Αλί είναι να πάει στην Αθήνα και από εκεί σε άλλη χώρα της Ευρώπης . Όταν φτάνει στην Αθήνα το όνειρο διαλύεται γρήγορα και πανικοβλημένος από την κατάσταση που βλέπει λέει το εξής:

«Προτιμώ να γυρίσω στο Ιράν. Είναι πολύ καλύτερα εκεί! Εδώ μοιάζει με την Καμπούλ! Υπάρχουν πάρα πολύ Αφγανοί. Άφησα την βαλίτσα μου στα πόδια μου μόλις ήρθα και εξαφανίστηκε μέσα σε ένα λεπτό…»

http://www.youtube.com/watch?v=BkcTrx1KlL8&feature=player_embedded

5 σχόλια:

  1. είμαστε για κλάματα..που θα φτάσει η κατάσταση κανείς δεν μπορεί πια να το προβλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι αν ξεσηκωθούμε σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και σε απεργίες και αποχές, ίσως ταρακουνήσουμε λίγο την ανύπαρκτη πολιτική ηγεσία.
    Γιατί αυτοί σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Όλη αυτήν την άθλια κατάσταση εμείς πρέπει να την υπομείνουμε, σήμερα και στο μέλλον. Δεν υπάρχει χρόνος πλέον για καθυστέρηση. Ακόμα και η Ιεραρχία της εκκλησίας κάνει τα στραβά μάτια απέναντι σε ένα τόσο βασικό και εθνοκτόνο πρόβλημα. Πρέπει να πάρουμε την τύχη της χώρας μας μόνοι μας στο χέρι, αφού φως δεν υπάρχει από πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

    Ελάτε να τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους σε ΓΑΠ, Θολοκουλτουριάρηδες, εθνομηδενιστές και λοιπούς προδότες.

    ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Κανείς και μέχρι νεοτέρας :

    -δεν τούς δίδει δεκάρα στα φανάρια για λουλούδια ,χαρτομάντιλα κ.λ.π, –δεν τους αφήνουμε να μας πλύνουν τα τζάμια (κάποιοι λένε ότι ουρούν μέσα αντί συμπλήρωσης νερού όταν λιγοστεύει),
    -δεν αγοράζει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, από αυτούς διότι όλοι τους φοροκλέπτουν,
    -δεν τούς ενοικιάζει σπίτια (όσοι το κάνουν δεν τους δίδουν αποδείξεις)
    -δεν τούς περιθάλπει κατ΄ουδένα τρόπο (έχουν αποδειχτεί αχάριστοι)
    -δεν τους προσλαμβάνει για δουλειές του σπιτιού του, για τον κήπο ,υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, βαψίματα ,μετακομίσεις κ.λ.π εάν δεν ερευνήσουμε να βρούμε Έλληνα πρώτα.
    -δεν τους προσλαμβάνουμε στις επιχειρήσεις μας εάν δεν ερευνήσουμε και πάλι για Ελληνόπουλα πρώτα.
    -δεν ψωνίζουμε από επιχειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπούς εργαζόμενους.
    Αλλιώς να μην παραπονούμεθα ότι τα παιδιά μας η συγγενείς μας είναι άνεργοι.

    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ.

    Ας τούς πάρουν "εκείνοι" στα σπίτια τους να τούς ταΐζουν και να τούς πληρώνουν και προπαντός να ΜΗΝ τούς φορτώνουν σε εμάς.

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ :

    ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΛΑΣΤΑ DVD? ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΛ.ΤΗΝ ΑΕΠΙ
    ΑΕΠΙ
    Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας

    Κεντρικά Γραφεία
    Φραγκοκλησιάς και Σάμου 51, 15125 Μαρούσι -Αθήνα
    Τηλ.: (+30) 211 10 29000
    Fax: (+30) 210 6851576
    E-mail: info@aepi.gr


    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

    __________________________________________________________________________

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Να σηκώσουμε όσες καταθέσεις μικρές μεγάλες έχουμε στις Τράπεζες (ακόμα και των 1000 ευρώ)και να δείτε τι θα πάθει το Σύστημα των προδοτών.

    Οι ίδιες οι Τράπεζες επειδή είναι οι νταβατζήδες του Ανθελληνικού πολιτικού κόσμου θα τους πιέσουν να αποσύρουν το λαθρονομοσχέδιο τους αλλιώς θα βουλιάξουν.

    Μόνο 10 με 15 % των καταθέσεων να αποσυρθούν θα τρέχουν από πανικό όλοι τους.

    Εμπρός Πατριώτες , συνέλληνες !!!! και αυτή είναι μια αντίσταση μπροστά σε αυτά
    τα αντισυνταγματικά και ανθελληνικά που μας ετοιμάζουν.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!


    ETHEROVAMON
    ___________________________________________________________________
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...


    Να κηρύξουμε Φορολογική Επανάσταση
    Εάν ψηφίσουν το ανθελληνικό λαθρονομοσχέδιο του
    ΑΛΕΒΙ(ζατου), πρέπει να ρίξουμε την κυβέρνηση των κουκουλοφόρων πρακτόρων και προδοτών που σφετερίστηκαν ,την Λαϊκή Κυριαρχία

    Του Σπύρου Χατζάρα

    ________________________________________________________________
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ…….

    ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ (ΜΙΚΡΕΣ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

    ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ.

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.


    Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ


    __________________________________________________________________
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Αν το ΠΑΣΟΚ πει όχι στο δημοψήφισμα και καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την απόδοση Ιθαγένειας στους μετανάστες τι θα κάνουμε;

    Το καθήκον μας ως Έλληνες πολίτες κατά το Άρθρο 1 παράγραφος 3:

    Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
    και το Άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος:

    Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

    Etherovamon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Artemis είπε, «…Ακόμα και η Ιεραρχία της εκκλησίας κάνει τα στραβά μάτια απέναντι σε ένα τόσο βασικό και εθνοκτόνο πρόβλημα …»

    Ε ναι αγαπητή συνελληνίδα, αφού κατά τον ΠΑΣΟΚο «αρχιεπίσκοπο» Λιάπη που δεν θυμάμαι ούτε το όνομά του (διότι τόσο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ και ΜΙΚΡΟΣ είναι) «η ενασχόληση με τα Εθνικά μας θέματα είναι αμαρτία»!!! Άκου τι είπε ο άνθρωπος. Φυσικά δεν εκφράζει το σύνολο του κλήρου, αλλά αυτός κάνει κουμάντο.

    Atrion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη, ξέχασα να δώσω την πηγή της πληροφορίας,
    http://ventetta.blogspot.com/2008/11/m_23.html

    Atrion

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";