Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Εάλω η Ελλάς

της Ελίνας Γαληνού
Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, προωθούνται πολύ ευνοικές ρυθμίσεις όσον αφορά τις προυποθέσεις χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες. Υπό το επιχείρημα της κάλυψης ανθρωπιστικών αναγκών, σχεδιάζεται να χορηγείται ελληνική ιθαγένεια με όρους πολύ πιό ελαστικούς απ΄όσους ίσχυαν μέχρι τώρα. Με άλλα λόγια, οι μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα είτε δηλώνοντας την χώρα καταγωγής τους είτε όχι, θα βρίσκουν στο έδαφός μας δυνατότητες ένταξης, άνετης επιβίωσης, αλλά και ελληνοποίησής τους. Δεδομένου ότι σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν συναντώνται τόσο γενναιόδωρες δυνατότητες, μας βλέπω να καμαρώνουμε σε λίγα χρόνια ότι είμαστε ...η Γή της Επαγγελίας!
Ισως τελικά αυτό να είναι και το μόνο ουσιαστικό κέρδος που θα αποκομίσουμε από αυτήν την κίνηση της κυβέρνησης η οποία προβαίνει σε επιτάχυνση του ρυθμού ελληνοποιήσεων μεταναστών, προκειμένου να επιτελέσει μια "εντυπωσιακή" τακτοποίηση ανθρωπιστικών αναγκών...Και όλα αυτά, σε μια εποχή που η χώρα μας ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπερπληθώρας μεταναστών και λογικά έπρεπε ν΄ αναζητεί τρόπους περιορισμού στην είσοδό τους. Αναρωτιόμαστε λοιπόν εύλογα. Εχουν άραγε σταθμίσει τις μακρόχρονες επιπτώσεις που θα επιφέρει αυτή η "τακτοποίηση"; Ηδη κυκλοφορεί ένα σχετικό ανέκδοτο στο διαδίκτυο κατά το οποίο "Σε άλλες χώρες οι μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα, υφίστανται διάφορες κυρώσεις. Στην Ελλάδα, θα μπορούν να έχουν άμεσα στέγη, τροφή, εργασία, παιδεία.... δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια στα παιδιά τους!!!." Διότι βάσει του νέου ν/σ που σκέφτεται η κυβέρνηση να προωθήσει, ο μετανάστης είτε νόμιμος είτε παράνομος, είτε γνωστής είτε άγνωστης χώρας καταγωγής, θα αποκτήσει δικαίωμα ψήφου. Και τα παιδιά του που θα γεννιούνται επί ελληνικού εδάφους, θα αποκτούν άμεσα ελληνική ιθαγένεια. Με αυτά τα δεδομένα, μας βλέπω στο άμεσο μέλλον να γινόμαστε το αδιαχώρητο από παράνομους μετανάστες και μάλιστα... οικογενειακώς. Ετσι η Ελλάδα θα καταστεί πόλος έλξης ανεξέλεγκτων ελληνοποιήσεων, μέχρι σημείου να μην έχει τόπο να σταθεί ο εγχώριος πληθυσμός της.

2 σχόλια:

  1. Έπεσα σε ένα ενδιαφέρον άρθρο απο το Piraeus press.

    "Ο ανθελληνισμός….των Ελλήνων"

    http://alturl.com/p7vc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασ έλθουν, να πεινάσουμε όλοι μαζί και μετά να τους σφάξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";