Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Δύο εκδηλώσεις για την Ιθαγένεια και το μεταναστευτικό

  • Ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Το Μεταναστευτικό Πρόβλημα σήμερα" την Πέμπτη 21/1 στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη). Προλογίζει ο Στέλιος Παπαθεμελής, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης. Εισηγούνται: Ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής, ο Θόδωρος Κατσανέβας, Καθ. Παν.-τ. Βουλευτής, ο Παντελής Οικονόμου, Βουλευτής, ο Σάββας Ρομπόλης, Καθ. Παν.-Διευθ. Ινστιτούτου Εργασίας..
  • Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ε.Α.Ρ. (Ακαδημίας 88, 2ος όροφος) συμπόσιο με θέμα: «Μεταναστευτικό και ιθαγένεια», με ομιλητή τον δημοσιογράφο κ. Σπύρο Χατζάρα.Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και συλλογή υπογραφών για την διενέργεια δημοψηφίσματος.Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και καλούνται όλοι οι Έλληνες να δώσουν το παρόν τους.

1 σχόλιο:

  1. Ήδη έχει αρχίσει η συλλογή υπογραφών για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από το Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης», καθώς και για την απομάκρυνση της Δραγώνα από το υπουργείο παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";