Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

« Διεθνές Μαιευτήριο Η ΕΛΛΑΣ!»

Στην (προ)χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Γ. Παπανδρέου απέδειξε ότι στερείται υπευθυνότητας και δημοκρατικών αρχών. Με αφορμή το θέμα των μεταναστών χαρακτήρισε τις κυβερνήσεις της ΝΔ , αλλά και την σημερινή της ηγεσία ως έχουσες… «ακροδεξιά αντίληψη»!!!!
Για το θέμα θα μπορούσαν να γραφτούν χιλιάδες αράδες με επιχειρήματα των θετικών ή των αρνητικών σημείων μιας μεταναστευτικής πολιτικής.
Αλλά από αυτό το δημοκρατικό σημείο μέχρι το να χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας το 61,1% του λαού που απαντά στις δημοσκοπήσεις (στην δημόσια διαβούλευση του opegov τo 72% και με… επιστρατευμένο τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και την λογοκρισία) «NAI , αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις »(θέση που απηχεί και την άποψη της ΝΔ) ως… ακροδεξιούς (sic!), απέχει παρασάγγας των αρχών της δημοκρατίας.
Όταν λόγω γεωγραφικής θέσης είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα με τα μεγαλύτερα προβλήματα μεταναστών (περίπου το 20% του πληθυσμού μας), με το πρόβλημα να καθίσταται εκρηκτικό και ο κ. Γ. Παπανδρέου καθιερώνει τα χαλαρότερα μέτρα που υπάρχουν στην Ευρώπη για την ελληνοποίηση των μεταναστών, τότε κάθε φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας που αντιδρά είναι… ακροδεξιών αντιλήψεων (sic!);
Πόθεν αρύεται του δικαιώματος ο κ. Γ. Παπανδρέου να μοιράζει αφειδώλευτα την ελληνική ιθαγένεια και χωρίς να λαμβάνει υπόψη την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και να τους χαρακτηρίζει …ακροδεξιούς (sic!);
Γιατί φοβάται -έστω και να προφέρει- ο κ. Γ. Παπανδρέου την λέξη «ελληνικότητα», τη στιγμή που οι Γάλλοι, οι Βρετανοί και οι Ισπανοί ανακαλύπτουν τη σημασία της εθνικής ταυτότητας (ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία τους).Είναι όλες αυτές οι κοινωνίες… ακροδεξιών αντιλήψεων;
Η ανάγκη να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά ξένης καταγωγής που γεννιούνται εδώ πρέπει να αντιμετωπιστεί με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και όχι με πολιτικό και ατομικό ΑΡΙΒΙΣΜΟ, γιατί χωρίς δικλείδες κινδυνεύει η χώρα μας να μετατραπεί αίφνης στον ιδανικό τόπο τοκετού των απανταχού της γης μεταναστών.
Είναι… ακροδεξιές αντιλήψεις το ότι με τα όσα επιδιώκει ο κ. Παπανδρέου θα μετατραπούμε σε… « Διεθνές Μαιευτήριο Η ΕΛΛΑΣ»!
Ο κ. Γ. Παπανδρέου καθώς φαίνεται από την απάντησή του στην χθεσινή συνέντευξη ,έχει αποφασίσει με χαρακτηριστικό αριβισμό να προχωρήσει τον τέταρτο δρόμο-επιλογή για τον οποίο έγραφα πριν λίγες μόλις ημέρες (εδώ).
Σ` αυτή την περίπτωση όμως η αντίδραση των πολιτών θα έχει χαρακτήρα κοινωνικής αναταραχής και επώδυνης ( για το ΠΑΣΟΚ) … «κλωτσιάς» από την εξουσία.
Η πολιτική Ζωή και ο πολιτικός Θάνατος, αγαπητέ κ.Γ. Παπανδρέου, είναι συνεπακόλουθα των πολιτικών επιλογών μας!
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Δείτε αυτό:
    Τα παιδιά των μεταναστών.. έχουν την Ιθαγένεια των γονιών τους!.. Γιατί να αποκτούν την Ελληνική με το ζόρι;
    http://area51gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";