Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

Κυριακή… κοντή γιορτή… Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του ανήκουν.

Το ερώτημα δεν είναι αν οι κοινοβουλευτικοί άνδρες μας ( μηδέ και των γυναικών εξαιρουμένων) αντιδρούν στο εθνοκτόνο έκτρωμα στο οποίο πεισματικά επιμένει ο πρωθυπουργός και το συν αυτώ κυβερνητικό ασκέρι.


Πολλοί διαφωνούν και το ξέρουμε…
Ακόμη περισσότεροι αντιδρούν και το συναισθανόμαστε…
Πολλοί αναθεματίζουν και δεν αποκρύπτεται…
Και όλοι αισθάνονται στο σβέρκο τους την οργισμένη ανάσα της κοινωνίας που είναι όχι απλά απρόθυμη να το αποδεχτεί, αλλά πριν απ όλα και κυρίως, είναι αποφασισμένη να ξεσηκωθεί και να το αντικρούσει.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν και είναι καταλυτικά για τη στάση των πολιτικών ανδρών είναι:

1. Τι σκοπεύουν να κάνουν, πως σκέπτονται να αντιδράσουν, πως υπολογίζουν να αξιοποιήσουν το κοινοβουλευτικό τους κύρος και τη δυναμική προκειμένου να αποτρέψουν την ψήφιση του τερατουργήματος. Και…
2. Πόσο αποφασισμένοι είναι, με ποιους τρόπους και μορφές, και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν, αξιοποιώντας τη λαϊκή αγανάκτηση, την αποφασιστικότητα και τη δυναμική, προκειμένου να το ανατρέψουν στην πράξη ακόμη και αν υπάρξουν οι 200 εφιάλτες που θα το υπερψηφίσουν. Πως θα ακυρώσουν στην πράξη την εφαρμογή του, χαλώντας έτσι τη μανέστρα του πρωθυπουργού και ανατρέποντας τα σχέδια της Νέας Τάξης σε βάρος της χώρας.

Ο κοινοβουλευτισμός δεν προϋποθέτει καθωσπρεπεισμό όταν παραβιάζονται οι κανόνες του.
Η νομιμότητα δεν ταυτίζεται με την ανοχή όταν οι θεμελιώδεις προβλέψεις του συντάγματος παραβιάζονται.
Η τήρηση του «είθησθαι» και των ψευδεπίγραφων κοινοβουλευτικών κανόνων, δε θεωρείται θέσφατο, όταν παραβιάζονται πρωτίστως οι κανόνες της λαϊκής κυριαρχίας.
Ο όρκος τιμής και πίστης των κοινοβουλευτικών ανδρών, αφορά στην τήρηση του Συντάγματος και στο σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας, και όχι στην ανοχή απέναντι στις παραβιάσεις του.
Ο κοινοβουλευτισμός δεν θριαμβεύει όταν η κοινωνική του αναφορά – δηλαδή ο λαός – περιθωριοποιείται και παραγκωνίζεται.

Το ερώτημα λοιπόν, όπως και το κυρίαρχο δίλημμα, είναι σαφέστατα και κοντολογίς θα τεθούν επί τάπητος με αμείλικτο τρόπο για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Θα ανεχθείτε 200 εφιάλτες να συνηγορήσουν υπέρ της αφαίρεσης της λαϊκής κυριαρχίας, επομένως και της αφυδάτωσης του κοινοβουλευτισμού από το ουσιαστικό περιεχόμενό του ή θα ανατρέψετε την πολιτική εκτροπή τιμώντας τον όρκο σας, το Σύνταγμα και την εμπιστοσύνη με την οποία σας περιέβαλε ο κόσμος???

Θα ενσωματωθείτε στο πολιτικό πραξικόπημα των 200 εφιαλτών αν κι εφ όσον αυτό προκύψει, ή θα προστατεύσετε τη νομιμότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνικού λαού???

Θα ηγηθείτε ενός καθολικού λαϊκού ξεσηκωμού ικανού να διαπεράσει με τη δυναμική του και να επισφραγίσει τις εξελίξεις σ ολόκληρη την Ευρώπη ή θα κιοτέψετε ταμπουρωμένη πίσω από ψευδεπίγραφες δήθεν διαδικασίες νομιμότητας, που σε συνθήκες πολιτικής εκτροπής μόνο ως σαλιαρίσματα μπορούν να εκλαμβάνονται???

Θα είστε εσείς αυτοί που θα συμβάλετε στο να ανοίξει μια νέα λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία, ή θα επιλέξετε μια στάση φοβική, άτολμη, μια στάση ραγιαδισμού και υποταγής, μαυρίζοντας με τη στάση σας, τις μέρες μας, την ιστορία, την καθημερινότητα και τη ζωή αυτού του λαού που έκανε το λάθος να σας πιστέψει???

Κυριακή… κοντή γιορτή… Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του ανήκουν.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

1 σχόλιο:

  1. Σας ενημερώνω για προσπάθεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, οι οποίες «ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ,ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ,ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ,ΟΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ,ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ»...

    Δείτε εδώ:
    ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 30 ΙΑΝ και 6 ΦΕΒΡ
    http://area51gr.blogspot.com/2010/01/facebook-30-6.html

    Αν συμφωνείτε, και εφόσον ελέγξετε την ορθότητά της και εσείς, στηρίξτε και την προσπάθεια που γίνεται μέσα από το facebook και ενημερώστε τους bloggers.

    Επίσης, αν θέλετε δώστε μου ένα e-mail επικοινωνίας μαζί σας για οτιδήποτε χρειαστεί (για να μην γράφω σχόλια) να σας στείλω. Το e-mail μου είναι area51gr@aol.com .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";