Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή για την ιθαγένεια στους μετανάστες ζήτησε ο ΛΑΟΣ

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα της ιθαγένειας και της παραχώρησης ψήφου στους μετανάστες, ζήτησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

Αναλυτικά το αίτημα έχει ως εξής:

«κ. Πρόεδρε,

Η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της, θέτοντας σε δημόσια διαβούλευση σχετικό προσχέδιο νόμου, να παραχωρήσει τη δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αλλοδαπούς, φυσικά μέσα από προϋποθέσεις που αναφέρονται στο ως άνω προσχέδιο. Δεδομένων των πολλών και σοβαρών εθνικών, πολιτικών και κοινωνικών προεκτάσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θα ήθελα με την παρούσα να ζητήσω, βάσει της διάταξης του άρθρου 143 παράγραφος 2 του κανονισμού της Βουλής, τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα την παραχώρηση δυνατότητας απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας καθώς και δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς, αλλά και, εν γένει, τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";