Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

A Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η - Η Απογραφή του 2011: γιατί βιάζεται τόσο η κυβέρνηση για την ιθαγένεια

Υπάρχουν δύο μεγάλες απορίες για την στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας
  • Γιατί υιοθετούνται τόσο χαλαρές προϋποθέσεις
  • Γιατί το μέτρο προωθείται με τόση βιασύνη
Οι χαλαρές προϋποθέσεις συνίστανται κυρίως στους μικρούς χρόνους παραμονής που απαιτούνται (από "10 στα 12" στα "5 στα 10"), στην κατάργηση κριτηρίων ενσωμάτωσης (όπως η γνώση ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού), και στη κτήση της ιθαγένειας από ανήλικους (με ελάχιστες προϋποθέσεις είτε γέννησης είτε φοίτησης για λίγα χρόνια σε σχολεία).

Η απάντηση είναι σχετικά απλή: οι χαλαρές προϋποθέσεις σε συνδυασμό με την υιοθέτηση πολιτογραφήσεων με απλή δήλωση και προθεσμίας διετίας για την απάντηση αποσκοπούν στην πολιτογράφηση του μεγίστου δυνατού αριθμού μεταναστών. Επιπλέον η κτήση ιθαγένειας από άβουλους ανηλίκους έχει ως στόχο να κατοχυρώσουν ελληνική υπηκοότητα όσο το δυνατόν περισσότεροι έτσι ώστε να μην μπορεί να τους αφαιρεθεί μετά από ενδεχόμενη νέα αλλαγή του δικαίου ιθαγένειας.

Η απογραφή του 2011

Τα προαναφερθέντα αφορούν την προφανή πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει μια μεγάλη νέα δεξαμενή πράσινων ψηφοφόρων. Η δε βιασύνη του να περάσει ένα διχαστικό νομοσχέδιο από την αρχή της κυβερνητικής θητείας έχει ως στόχο να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων ο μέγιστος δυνατός αριθμός ψηφοφόρων.

Όμως υπάρχει και ακόμα ένας λόγος για τη βιασύνη: η απογραφή του 2011 με βάση την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογες, και στην οποία θα καταγραφεί ο πληθυσμός της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να πολιτογραφηθεί η μεγάλη μάζα των αλλοδαπών πριν από το 2011, γι' αυτό έβαλε και τη σχετική διετή προθεσμία. Ο δε απαιτούμενος χρόνος της 5ετίας παραμονής (από προηγούμενη δήλωση για 7ετία του Πρωθυπουργού) δεν είναι τυχαίος αλλά συμπίπτει με 5 έτη μετά την τελευταία μεγάλη νομιμοποίηση του 2005.

Η απογραφή του 2011 θα οδηγήσει σε πιθανή ανακατανομή των εδρών, αντικατοπτρίζοντας τη νέα δημογραφική πραγματικότητα με την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στο εκλογικό σώμα. Γι' αυτό είναι απαραίτητο (για το ΠΑΣΟΚ) οι αλλοδαποί να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα πριν το 2011.

Επιπλέον η καταγραφή των αλλογενών στο εκλογικό σώμα είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση μέτρων τύπου θετικών διακρίσεων (affirmative action). Αυτά τα μέτρα, τα οποία υιοθετούνται από αριστερά κυβερνητικά κόμματα στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν ως στόχο να εκπροσωπούνται οι "μειονότητες" κατ' αναλογικό ποσοστό στις διάφορες θέσεις και αξιώματα, π.χ. στην Αστυνομία, στα Πανεπιστήμια, στο Δημόσιο, κτλ.

Το σχέδιο ΠΑΣΟΚ

- Έχοντας εξασφαλίσει την ευγνωμοσύνη των μεταναστών μέσω της πολιτογράφησης
- Έχοντας εξασφαλίσει τον νέο εκλογικό χάρτη μέσω της απογραφής του 2011
- Έχοντας εξασφαλίσει τους νέους "πελάτες" του 2011 μέσω θετικών διακρίσεων με βάση την απογραφή του 2011

Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στις εκλογές του 2013 παντοδύναμο, έχοντας εξασφαλίσει ένα +5% τουλάχιστον ψηφοφόρων από την ήδη καλή του αφετηρία.

Τρία μόνο προβλήματα έχει στην υλοποίηση του σχεδίου του:
  • Η απόρριψη του "Γερμανικού" εκλογικού συστήματος δεν θα του δώσει το πολυπόθητο μπόνους στις μονοεδρικές΄έως το 2017. Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να σαρώσει τις μονοεδρικές, αποκτώντας έτσι άμεση πρόσβαση στις τοπικές κοινωνίες ενώ η αντιπολίτευση θα περιοριστεί να πάρει τις έδρες της μόνο από τις ευρύτερες περιφέρειες.
  • Τουλάχιστον το 1/2 των μεταναστών ηλικίας έως 35 ετών (δηλαδή οι άνδρες) δεν πρόκειται να δείξουν καμιά ζέση να γίνουν Έλληνες, αφού αμέσως θα πρέπει να καταταγούν στον Στρατό. Κι αν/όταν περάσει η κυβερνητική ρύθμιση θα δείτε την μεγάλη δυσαναλογία αιτημάτων πολιτογράφησης ανάμεσα στα δύο φύλα.
  • Η τεράστια κοινωνική έκρηξη λόγω της βέβαιης οικονομικής αποτυχίας αλλά και των ορατών αποτελεσμάτων της πολιτογράφησης μεταναστών θα οδηγήσει (αν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση) σε μεγάλη μεταστροφή της ψήφου των πραγματικά ιθαγενών.
http://d-politiki.blogspot.com/2010/01/2011.html

4 σχόλια:

  1. ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ.

    ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ
    ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
    ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

    ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!

    Ο ΚΑΝΕΝΑΣ Ο ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια,έως πότε θά πληκτρολογούμε μόνο;
    Αντε, εμείς μουδιάσαμε,καί αυτοί προχωράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ημουν στη απογραφη του 2001 στη Θεσσαλονίκη, περιοχή περιπου στην Παναγια Φανερωμενη Νεαπολη για οσους ξερουν. Τι εγινε? Οπου μας ανοιγαν αλλοδαποι, γιατι τις περισσοτερες φορες δεν ανοιγαν τις πορτες , βρισκαμε μεσα στα σπιτια (που τα ειχαν ως αχουρια) 4 το πολυ, ενω οι υπολοιποι κρυβοντουσαν στα δωματια. Τα δωματια σε αρκετα σπιτια που ειχα παρατηρησει ηταν βασικα στρωμενα κατω με στρωματα για να κοιμουνται. Οπως υπολογιζα περιπου σε καθε τετοιο σπιτι εμεναν πανω κατω 10 ατομα. Βεβαια απο αυτους οπως προανεφερα μονο οι4 το πολυ απογραφτηκαν! Οποιος το αμφισβητει ας ρωτησει και αλλους που συμμετειχαν στην απογραφη του 2001 στις δυτικες συνοικιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ


    αυτή ακριβώς τη διάλυση και την καταστροφή της πατρίδας επιδιώκουν τα αριστερά τερατα, και βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στο να το επιτύχουν

    απαντώ στον φίλο επτανήσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";