Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Απάντηση για το Σουηδικό μοντέλο ιθαγένειας

Στην προσπάθεια ορισμένων να αντιστρέψουν το κλίμα απόλυτης άρνησης των Ελλήνων πολιτών στο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση για τον κώδικα ιθαγένειας, επιστρατεύουν τους πάντες:"ομογενείς","ζωγράφους","ποιητές","ηθοποιούς","τραγουδιστές". Ο στόχος είναι ένας: Η αντιστροφή του κλίματος.

Ανάμεσα στους πολλούς λοιπόν, εμφανίστηκε στη γνωστή για το περιεχόμενο της δωρεάν φυλλάδα, "Αthens Voice", ο εξόριστος από τη χούντα Αντώνης Χατζής [*]. Επαγγέλεται δημοσιογράφος και μας αναλύει τι ωραία που ήταν στη Σουηδία όταν το 1975 δεν υπήρχε ο Καρατζαφέρης και πέρασε ομόφωνα το σχέδιο νόμου για δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες. Μάλιστα μας αναφέρει την εκλογή ενός Έλληνα βουλευτή στο Σουηδικό Κοινοβούλιο και τονίζει την προσφορά της Σουηδίας στην Ευρώπη καθώς είναι η πρώτη χώρα που ανακηρύχτηκε, μέσω του Συντάγματός της, πολυπολιτισμική κοινωνία.

Εκτός από τις αποσιωπήσεις συγκεκριμένων δεδομένων και την εξωφρενικού τύπου σύγκριση της Ελλάδας με τη Σουηδία, ο αρθρογράφος αποκρύπτει τα γεγονότα του "παραδείσου" της Σουηδίας. Συγκεκριμένα αποκρύπτει το γεγονός ότι οι μετανάστες εκείνης της εποχής δεν ήταν μουσουλμανικής ή αφρικανικής καταγωγής αλλά νορδικά φύλα (Φιλανδοί,Νορβηγοί,Δανοί) και ευρωπαϊκοί πληθυσμοί (Ιταλοί,Έλληνες) που έρχονταν κυρίως για να εργαστούν.

Ένα ταπεινό τζαμί στο Malmo

Tί γίνεται σήμερα;

Το μοντέλο της Σουηδίας, που τόσο λατρεύει ο αριστερός αρθρογράφος, δημιούργησε την σημερινή κόλαση των Σουηδών οι οποίοι βρίσκονται μπροστά στη μουσουλμανοποίηση της χώρας τους, άπραγοι και ανήμποροι να αντισταθούν. Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα φυλετικών μαχών μεταξύ μουσουλμάνων και γηγενών [1] ενώ πρόσφατες είναι και οι έρευνες για τον εντοπισμό θυλάκων ισλαμικού εξτρεμισμού στην πρωτεύουσα.[2]

Νωπές είναι οι μνήμες των Σουηδών από τα μεγάλα επεισόδια στο Μάλμε, την πιο πολυφυλετική κοινωνία της Σουηδίας με μεγάλης έκτασης καταστροφές από μουσουλμάνους 3ης Γενιάς!! Φυσικά, οι εν λόγω μετανάστες είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για την Αριστερά της χώρας και του αναρχικού χώρου. Έτσι, η εκτίμηση συγκοινωνούντων δοχείων δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί σωστή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σύμφωνα με μετρήσεις σε λιγότερο από μια πενταετία η Σουηδία θα αποτελεί το πρώτο μουσουλμανοκρατούμενο, από άποψη πληθυσμού, κράτος της Ε.Ε. Μάλλον έτσι θα ονειρεύονται και οι ένθερμοι υποστηρικτές του Σουηδικού μοντέλου να καταντήσει η Ελλάδα.

http://gkaratheodoris.blogspot.com/2010/01/blog-post_9573.html

2 σχόλια:

  1. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ (ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΛΠ) ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ/ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ /ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΛΠ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν θέλουν το καλό των λαθρομεταναστών φίλε μου αλλά το κακό της Ελλάδος και ημών των Ελλήνων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";