Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πληρώνουμε 500 εκατομμυρια ευρώ το χρόνο για δωρεάν περίθαλψη των αλλοδαπών ενώ καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας!!!

1.000.000 ανασφάλιστοι αλλοδαποί στο ΕΣΥ!!!

Και αλλοδαποί στα Στρατιωτικά μας νοσοκομεία!!!

Πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ, 424) αποκτούν όλοι οι πολίτες, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και την βαρύτητα του περιστατικού καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα λαμβάνονται επίσης υπʼ όψιν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1830678

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς, σχολίασε ως εξής την ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου

« Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρότι έχει βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δεν σώζεται από έκτακτα μέτρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανώς, η κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει το πρόβλημα της σώρευσης χρεών των νοσοκομείων.

Οι βασικές αιτίες που δημιουργούνται οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις από τα νοσοκομεία προς τους προμηθευτές είναι:

α) Το 40% των υποχρεώσεων αφορούν χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα νοσοκομεία, που οφείλονται στη μη εξόφληση των νοσηλειών των ασφαλισμένων, λόγω οικονομικής δυσχέρειας του κλάδου περίθαλψης των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

β) Η χρέωση των πράξεων και των νοσηλείων στα Ασφαλιστικά Ταμεία από τα νοσοκομεία είναι σε τιμές καθηλωμένες από το 1992.

γ) Οι τιμές των υλικών είναι αυξημένες, διότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία.

δ) Το Ελληνικό κράτος παρέχει ιατρική περίθαλψη σε 1.000.000 ανασφάλιστους αλλοδαπούς και σε 200.000 ‘Έλληνες πολίτες καλυπτόμενους από την Πρόνοια χωρίς τα νοσοκομεία να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τις υπηρεσίες τους.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς σε πόσο λάθος κατεύθυνση είναι καλοπροαίρετη η κινητοποίηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διότι το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να μεταφερθεί το χρέος στα στρατιωτικά νοσοκομεία».

ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ! ΠΡΩΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";