Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ούτε την Ακρόπολη δεν μπορείς να φυλάξεις Χρυσοχοϊδη..Ληστείες τουριστών από λαθρομετανάστες μαχαιροβγάλτες στην Ακρόπολη


Οι πολυσύχναστοι δρόμοι γύρω απ' τον ιερό βράχο της Ακρόπολης φαίνεται ότι είναι ιδανικό σημείο για τους ληστές του δρόμου.
Τουλάχιστον τέσσερις τουρίστες έχουν πέσει θύματα ληστείας την τελευταία βδομάδα από λαθρομετανάστες, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μαχαίρια χθες σε διάστημα μερικών μόνο λεπτών.
Πρώτο θύμα ένας άνδρας στη συμβολή Σοφοκλέους και Σωκράτους. Επτά ληστές έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν.
Ο άνδρας προσπάθησε να αντιδράσει και τότε ένας από τους ληστές τον απείλησε με μαχαίρι και τον ανάγκασε να τους παραδώσει 3.000 ευρώ που είχε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο.
Λίγη ώρα αργότερα στην οδό Αριστογείτονος μια ακόμη ομάδα ληστών επιτέθηκε σε έναν άνδρα. Οι τέσσερις ληστές έριξαν κάτω το θύμα και του άρπαξαν την τσάντα με το κινητό και το πορτοφόλι του.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";