Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνα για τον Έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης (ΠΕΑΕΛ): Όχι στην εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας

Παρακολουθούμε από καιρό μπροστά στα μάτια μας την εξέλιξη μιας απίστευτης ιστορίας: τη συστηματική εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνα για τον Έλεγχο της Λαθρομετανάστευσης (ΠΕΑΕΛ). Και στη συνέχεια επισημαίνει τα εξής: Το κράτος -που έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα να υπερασπίζει και να προστατεύει τον ελληνικό λαό, την εθνική του ταυτότητα και το μέλλον του, μέσα στα νόμιμα σύνορα της επικράτειάς του- τηρεί μια στάση που προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση διευκολύνει την κατάργηση του ισχύοντος δικαίου εθνικής καταγωγής και την αδιάκριτη πολιτογράφηση και ελληνοποίηση των πάντων. Για λόγους συναισθηματικού επηρεασμού προτάσσεται η νομιμοποίηση των παιδιών των λαθρομεταναστών, για ν' ακολουθήσει, στη συνέχεια, ως «ανθρωπιστικό μέτρο», η νομιμοποίηση και των γονέων και η παροχή ελληνικής ιθαγένειας στους πάντες.
Σκόπιμα, επίσης, δεν γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ της παροχής «πράσινης κάρτας», που εξασφαλίζει τη νομιμοποίηση της παραμονής και της εργασίας, και της έννοιας της ιθαγένειας.

Η διακηρυσσόμενη «ένταξη» και «ελληνοποίηση» των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία, όταν αφορά εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια λαθρομεταναστών, είναι το ψευδώνυμο του εποικισμού.

Η απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι προνόμιο που απονέμεται με απόλυτη φειδώ και σε εξαιρετικές περιπτώσεις και σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο πάντα του σεβασμού της νομιμότητας και των υψηλών συμφερόντων της χώρας.

Είναι ολοφάνερο ότι η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και ανομολόγητα και ως γεωπολιτικό όπλο.

Συνδέεται άμεσα με τις νεοοθωμανικές φιλοδοξίες της Άγκυρας, που έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και την αποδυνάμωση της Ελλάδας. Γι' αυτό η Άγκυρα αρνείται συστηματικά κάθε συνεργασία για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης από το έδαφός της.

Έτσι εξηγείται, τέλος, η αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου στη χώρα και η προκαταβολική διαμόρφωση ενός πραγματικού νομικού οπλοστασίου, υπό τη μορφή του «συνταγματικού τόξου», κατά του υποτιθέμενου «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας» των Ελλήνων.

Το οπλοστάσιο αυτό στην πραγματικότητα έχει στόχο να λειτουργεί προληπτικά ως όπλο ιδεολογικής τρομοκρατίας για την αποτροπή κάθε αντιδράσεως του ελληνικού λαού κατά της επιχειρούμενης εθνικής αποδόμησης.

Το νομοσχέδιο Ραγκούση πρέπει να αποσυρθεί και η μεταναστευτική πολιτική να γίνει αντικείμενο σοβαρής μελέτης διακομματικής και διεπιστημονικής επιτροπής, τα συμπεράσματα της οποίας να τεθούν στην έγκριση του λαού... Μόνον έτσι οποιεσδήποτε σχετικές αποφάσεις θα έχουν νομιμότητα.

Η Ελλάδα και τα ανθρωπιστικά και οικουμενικά ιδεώδη, που εκπροσωπεί διαχρονικά μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της, είναι παρακαταθήκη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δεν είναι όμως άλλοθι και πρόσχημα για όσους θέλουν να πλήξουν καίρια, για τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα, την ελληνική εθνική ταυτότητα και το ελληνικό εθνικό κράτος.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλογισθούν τις ευθύνες τους. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στον ελληνικό λαό. Τον καλούμε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε όλη την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό.

Μόνο η άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση του λαού μπορεί να σταθεί εμπόδιο και ν' αναχαιτίσει μια δρομολογημένη δυναμική, μια ολέθρια μηχανή, που έχει ως στόχο τη δημογραφική αλλοίωση και την εθνική αποδόμηση της χώρας, με τη φενάκη της δήθεν «προοδευτικής» πολιτικής και του «διεθνισμού».

Το κείμενο υπογράφουν πολλοί έλληνες πολίτες, πανεπιστημιακοί, νομικοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επαγγελματίες κ.ά., μεταξύ των οποίων οι: Νεοκλής Σαρρής - καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Ρωμανός - καθηγητής Πανεπιστημίου του Αιγαίου Γιάννης Παπαμιχαήλ - καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννης Τσουδερός - αρχιτέκτων, καθηγητής ΕΜΠ Αθηνά Κατσαφάδου - δικηγόρος, τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πειραιώς Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης - δημοσιογράφος, συγγραφέας Άννα Δοντά - δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννόπουλος - οικονομολόγος, δημοσιογράφος Θέκλα Κίττου - σκηνοθέτις Γιώργος Παπαγιαννόπουλος - αρχιτέκτων, συγγραφέας Δαμιανός Βασιλειάδης - εκπαιδευτικός Θεόδωρος Μπατρακούλης - δρ Γεωπολιτικής, πανεπιστημιακός Λάμπρος Παπαδημητράκης - σκηνοθέτης Αριστείδης Καρατζάς - εκδότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";