Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Οι Τσάμηδες ζητούν να δικαστούν οι Βορειοηπειρώτες που δήλωσαν Έλληνες στην απογραφή!

http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_116.html

Το κόμμα των Τσάμηδων PDIU χαιρετίζει την απόφαση για δημοσίευση στις 13 Δεκεμβρίου των τελικών αποτελεσμάτων της Απογραφής στην Αλβανία, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα έπρεπε να δοθούν στη δημοσιότητα εδώ και πολύ καιρό. 

Σε μια δήλωση στα αλβανικά ΜΜΕ το PDIU υπογραμμίζει πως το INSTAT ήταν υποχρεωμένο από το νόμο να εφαρμόσει τις τροποποιήσεις που ζήτησαν οι Τσάμηδες, σύμφωνα με τις οποίες κάθε πολίτης που κάνει ψευδή δήλωση εθνικότητας θα πρέπει να του επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο έπειτα από τον έλεγχο των στοιχείων στα αλβανικά ληξιαρχεία.
«Αυτή ήταν μια βαλβίδα ασφαλείας για να μην υπάρξουν καταχρήσεις ως προς την δήλωση της εθνικότητας. Υπό αυτή την έννοια, το PDIU αναμένει τα στοιχεία της εθνικότητας που έχουν προκύψει από τον νόμο που εμείς τροποποιήσαμε  ως μια εγγύηση για να μην υπάρξουν καταχρήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση των Τσάμηδων. 
Το PDIU εμφανίζεται βέβαιο ότι σε αυτή τη διαδικασία έχει εφαρμοστεί ο νόμος και τονίζει πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί μερική η πλήρης μη εφαρμογή των τροποποιήσεων τους που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του νόμου, τότε θα ακολουθήσουν όλες τις δημοκρατικές, πολιτικές και νομικές διαδικασίες για να μπει στην θέση της η αδικία, καταλήγει η ανακοίνωση του PDIU.

Με λίγα λόγια η δήλωση αυτή των Τσάμηδων αποδεικνύει πως ήταν σωστή η στάση της Ομόνοιας και άλλων φορέων για την μη συμμέτοχη της Ελληνικής Μειονότητας στην Απογραφή του αλβανικού κράτους καθώς όσοι Βορειοηπειρώτες πήραν μέρος και δήλωσαν πως είναι Έλληνες και δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιοι απ’ τα αλβανικά ληξιαρχεία (Χιμάρα) θα αναγκαστούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";