Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Δύο προσαγωγές «συμπαραστατών»

Στην προσαγωγή δύο ατόμων που συνιστούσαν σε νοσηλευόμενους απεργούς πείνας από το Μέγαρο Υπατίας, να μη σιτιστούν προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΛΑΣ, ύστερα από καταγγελία του νοσοκομείου «Ευρθρός Σταυρός».

Από ό,τι έγινε γνωστό, δύο από τους "συμπαραστάτες" των απεργών, μπήκαν στους θαλάμους των νοσηλευόμενων την ώρα του φαγητού και τους παρότρυναν να μη το δεχθούν.

Η αστυνομία έχει ήδη ζητήσει καταθέσεις από τους υπευθύνους του νοσοκομείου και με βάση αυτές θα αποφασιστεί εάν οι προσαγωγές μετατραπούν σε συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";