Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Αντιρατσιστικός νόμος με πολύ…εχθροπάθεια!


Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει λίγες μόνο ημέρες μετά την δημοσιοποίησή του, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με τον νέο “αντιρατσιστικό νόμο”. Ο νέος αντιρατσιστικός νόμος, θα καταργεί τον παλαιότερο του 1979, "καθώς αυτός κρίνεται ανεπαρκής", όπως σαφέστατα λέει η αιτιολόγηση του σχεδίου Νόμου.
Σύμφωνα ακόμη με αυτήν, "η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μια πολυφυλετική κοινωνία" και στόχος της πολιτείας είναι η υπεράσπιση των μειονοτήτων. Σύλλογοι, κόμματα, οργανώσεις που εκφέρουν πολιτικό λόγο που εναντιώνεται στην προοπτική μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας και που υποστηρίζουν μια κοινωνία δίχως μετανάστες θα βρεθούν στο στόχαστρο των κατασταλτικών δυνάμεων κανονικά και με τον... νόμο!
Σημαντικότατο σημείο της καινούριας πρότασης νόμου είναι η σημασία που δίδεται στο διαδίκτυο, (πέρασαν οι μέρες ελευθερίας των bloggers, από ό,τι φαίνεται) καθώς ο νόμος προβλέπει δίωξη κατά ατόμου που κατοικεί στην Ελλάδα, ακόμη και εάν ο server της ιστοσελίδας είναι σε χώρα (όπως οι ΗΠΑ - blogspot κλπ) στην οποία υπάρχει ελευθερία της έκφρασης.
Επίσης ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα περί σεξουαλικού προσανατολισμού ρατσιστικά εγκλήματα (ενώ δεν υπήρχε στον προηγούμενο νόμο).
Μία ακόμη... πρωτοτυπία του νόμου - και πολύ σοβαρή - είναι ότι επιβάλλεται η συλλογική ευθύνη καθώς ο νόμος στρέφεται πέρα των φυσικών προσώπων και σε νομικά πρόσωπα, καθώς διώκει τον οποιοδήποτε ανήκει σε μια εταιρία, σύλλογο, οργάνωση του οποίου κάποιο μέλος εκφέρει "ρατσιστικές" απόψεις, κατά την νέα πρόταση νόμου.
Δίνει μεγάλη βάση στα χρηματικά πρόστιμα, επίσης, ανεβάζοντάς τα, μέχρι τα 150.000 ευρώ, ενώ τέλος το κερασάκι στην τούρτα, είναι η σαφέστατη αναφορά στην ποινικοποίηση της άρνησης του ολοκαυτώματος.
Το σχέδιο νόμου έχει ανέβει στην ιστοσελίδα της “ανοιχτής” διακυβέρνησης με σκοπό την διαβούλευση με τους πολίτες. Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να λάβει υπ' όψιν τους όσο και αν αυτοί συμμετέχουν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Σας μεταφέρουμε το πρώτο σχόλιο που υπάρχει, σχετικά με το άρθρο 1 του σχεδίου, για να δείτε το πώς αντιμετωπίζει ο λαός το συγκεκριμένο νομοσχέδιο:
“Από όσο ζώ και γνωρίζω, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα. Γνωρίζω οικογένειες που έχουν πέσει θύματα κλοπής από αλλοδαπούς και ζούν με τρόμο και φόβο. Αλλοδαποί χωρίς χαρτιά που έρχονται στην χώρα μας, δεν βρίσκουν δουλειά, γιατί δυστυχώς δουλειά δεν υπάρχει ούτε για εμάς τους Ελληνες, και τι να κάνουν; Πουλούν ναρκωτικά, κλέβουν, βιάζουν, σκοτώνουν για ελάχιστα ευρώ. Και εσείς που είστε το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας λέτε «μην μιλάτε, μην εκφράζεστε ελεύθερα, μην αντιδράτε» και σας ρωτώ είναι σωστό αυτό; Είναι σωστό να υπάρχει πορνεία από τις 9.00 το βράδυ από τα Κ.Πατήσια έως το κέντρο από μαύρες που πέφτουν στο αμάξι γυμνές… και να τις βλέπει ο γιός μου 3 χρονών παιδί; Αυτό πως το δέχεστε; Είναι σωστό να διακινούν ναρκωτικά μπροστά στα μάτια μας; Είναι σωστό να νιώθεις ξένος στην ίδια σου την χώρα;
Γιατί σε αυτή την χώρα γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, πληρώνουμε φόρους ,όχι στο Πακιστάν, Κουρδιστάν, Αφγανιστάν, Νιγηρία και οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αν θέλετε να είμαστε πολυπολιτισμικοί, τότε να σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρους στο Ελληνικό κράτος, να κάνει ο καθένας ότι θέλει από όποια χώρα θέλει….γιατί οι λαθρομετανάστες δεν πληρώνουν τίποτα κύριοι και το μόνο που κάνουν είναι να ζούν εις βάρος μας… λυπάμαι πολύ αλλά ο Θεός τα βλέπει αυτά που γίνονται και θα κριθούμε όλοι… και εσείς”.
Η Αναστασία που υπογράφει το άρθρο είναι τυχερή που δεν έχει ακόμη ψηφιστεί ο νόμος. Εάν αυτό είχε ήδη συμβεί, τότε πολύ πιθανόν να αντιμετώπιζε κάποια ποινή φυλάκισης. Εάν δε η Αναστασία ήταν μέλος σε κάποιο τοπικό σύλλογο, σύμφωνα με τον νέο νόμο, κάποιος εισαγγελέας θα μπορούσε να ερευνήσει εάν ολόκληρος ο σύλλογος εμφέρεται από τέτοιου είδους... ρατσιστικές απόψεις. Πολύ πιθανό ακόμη και ο γράφων να βρεθεί κατηγορούμενος.
Οι αντιδράσεις όμως είναι ήδη αρκετές και σε θεσμικό επίπεδο. Στελέχη της ευρύτερης δεξιάς, είτε από την ΝΔ, είτε από τον ΛΑΟΣ κατακρίνουν το νομοσχέδιο και μιλούν ξεκάθαρα για απόπειρα “στραγγαλισμού” της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης. Αναμένουμε να δούμε αν τελικά θα υπάρξει κάποιου είδους συντονισμός, που θα αναγκάσει τον κ. Καστανίδη να το… ξανασκεφτεί.
Πηγή

1 σχόλιο:

 1. Γιατι ρε παιδια μισειτε τους αλλοδαπους?

  Δεν ειναι ανθρωποι αυτοι?

  Δεν εχουν πολιτισμο?

  Φοβαστε μηπως ειναι κανιβαλοι και τρωνε ανθρωπους?

  Δητε πρωτα πιο κατω τον πολιτισμο τους, σκεφτειτε λιγο την πολυπολιτισμικη κοινωνια που ερχεται, και μετα μιλαμε........

  Εδω ειναι.....

  http://picjb.blogspot.com/2009/09/cook-human.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";