Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Απομάκρυναν τους λαθρομετανάστες απο το Ψυχικό με συνοπτικές διαδικασίες! Ενοχλήθηκαν οι αστοί, που πουλάνε ''προοδευτιλίκι'' και "αντιρατσισμό"


"Ένταση επικράτησε στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για την απομάκρυνση 20 μεταναστών -Ιρανών, Παλαιστινίων και Αφγανών- που ζούσαν επί ενάμιση μήνα μέσα σε αντίσκηνα, σε πεζοδρόμιο παράδρομου της λεωφ.Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού.
Οι μετανάστες είχαν εγκατασταθεί κοντά στα γραφεία της 'Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ζητούσαν την παροχή ασύλου.
Συμπατριώτες τους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους 20 μετανάστες και συγκεντρώθηκαν στην λεωφόρο Κηφισίας, αποκλείοντας το ρεύμα καθόδου, για λίγη ώρα. Στη διάρκεια της επιχείρησης επικράτησε ένταση.
Νωρίς το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, και γερανοφόρο... όχημα του δήμου Παλαιού Ψυχικού έφθασαν στην περιοχή, προκειμένου να ξηλώσουν τις σκηνές και να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς.
Η εισαγγελέας διέταξε την ακούσια μεταφορά όσων προσφύγων έχουν ράψει τα στόματά τους στο νοσοκομείο.
Η αστυνομική επιχείρηση έγινε έπειτα από καταγγελίες πολιτών για μη τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους μετανάστες."

Η είδηση είναι χθεσινή από την ηλεκτρονική σελίδα των ΝΕΩΝ και μας την επεσήμανε φίλη αναγνώστρια με την ακόλουθη ερώτηση:
Μόνο στα βόρεια προάστια κάνουν καταγγελίες οι "πολίτες";
Το πολίτες μέσα σε εισαγωγικά όπως το βλέπετε!Και επειδή και μεις έχουμε την ίδια απορία πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι πολίτες των οποίων οι καταγγελίες έχουν τη δύναμη να κινητοποιούν τις Δικαστικές και Αστυνομικές αρχές του κράτους.Και επίσης αν για τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας έχουν γίνει αντίστοιχες καταγγελίες πολιτών και ποια η αντίδραση των αρχών.Εκτός κι αν στα Προπύλαια,στην Ομόνοια,στην Κουμουνδούρου,στο Μεταξουργείο,στον Αγιο Παντελεήμονα κλπ τηρούνται οι κανόνες υγιεινής!!!ή εδώ μένουν πολίτες Β' διαλογής;
Τελικά πόσες κατηγορίες πολιτών έχουμε και πως εκτιμάται η βαρύτητα κάθε καταγγελίας;
Κι ακόμα μια ερώτηση:Μετά την απομάκρυνση από το Ψυχικό που πήγαν οι μετανάστες;
Βέβαια για λαθρομετανάστες πρόκειται αλλά η καλή εφημερίδα δεν το λέει!
http://zeidoron.blogspot.com/2010/12/blog-post_2509.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";