Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Θα αγνοηθεί η "ψήφος" που δεν έπεσε...!


Γράφει η Στεφανία Λυγερού
Δεν θα εναντιωθώ σε όσους δεν ψήφισαν γιατί τους καταλαβαίνω κι εγώ έχω σιχαθεί τους πάντες
Πήγα όμως γιατί ήξερα τι μήνυμα θα πάρουν με την αποχή μου, ήτοι:
Ο κ. Χατζηνικολάου είπε: η αποχή δεν σημαίνει υποχρεωτικά ένσταση κατά της διακυβέρνησης, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟΧΗ (ναι η αλήθεια είναι ότι έχουν κάνει τη ζωή μας τόσο ευχάριστη που -ενώ η χώρα χάνεται- εμείς βγήκαμε να απολαύσουμε τον ήλιο και την θάλασσα. Ένα συμπληρωματικό.. οι μόνοι που καλοπερνάνε σήμερα στην Ελλάδα είναι αυτοί που ψήφισαν το πασόκ. Λογικό; Άρα αν καλοπέρναγαν όσοι απείχαν θα τους ψήφιζαν, ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΚΑΦΕ!!! Απλά μαθηματικά).
Τι σημαίνει η αποχή για το πασοκ: Όσοι απείχαν απλά δεν επηρεάστηκαν από την αντιπολίτευση και το αντιμνημονιακό τους κόλπο!!!!!!
Στην ΝΕΤ η δημοσιογράφος ανέφερε ένα "μικρό" πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Γαύδο και σε άλλες δύο επαρχίες (δεν θυμάμαι ποιες, συγνώμη δεν αναφέρθηκαν δεύτερη φορά). Ο κόσμος δεν πήγε να ψηφίσει διαμαρτυρόμενος για την κυβερνητική πολιτική.. Και λέει η παρουσιάστρια "εντάξει αυτό συνέβη σε τρεις μόνο επαρχίες, γενικά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα"!!!!!! Μα αυτό ήταν κάτι πρωτοφανές κυρία μου. Οι κάτοικοι μιας ολόκληρης περιοχής απείχαν για να σας δείξουν κάτι!!!!!
Να μείνω και σε δύο αξιοσημείωτα σχόλια:
• Συζητούσαν κατά πόσο το δίλημμα (εκβιασμός θα πω εγώ) που μας έβαλε το πασοκ επηρέασε την ψήφο του κόσμου. Έδειξαν μια κάρτα όπου το 80% του κόσμου είπε ότι δεν θέλει να πάει σε εκλογές. Και ακούστηκε η κα Μακρή στο βάθος να λέει (της ξέφυγε): άρα ήταν σωστή η τακτική!!!!
Η κα Διαμαντοπούλου λέει "ωραία τα λέτε όλοι σας, για πείτε, μέχρι σήμερα δεν χρειαζόμασταν τα δάνεια για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις; Πώς θα βρούμε σήμερα λεφτά αν φύγουμε από το μνημόνιο;"
Επειδή κανείς από την αντιπολίτευση δεν της απάντησε (λογικό αφού είναι όλοι μαζί στο φαγοπότι), ιδού: Τα ταμεία κυρία μου είναι άδεια γιατί από πίσω κάποιος τα αδειάζει!!!! Ποιος έχει πρόσβαση στα ταμεία του κράτους, ο πολίτης;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Πώς τα τρώμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (κε Πάγκαλε); Τα κλειδιά του ταμείου τα έχετε ΕΣΕΙΣ!!!
Αν δεν ξέρετε πού να βρείτε λεφτά κυρία μου, σας το υποδεικνύουμε. Εμείς ήδη πληρώσαμε, και πληρώνουμε. Εσεις τα κλέβετε, ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΙΣΩ για να έχουμε.
Τελείωσα με αυτούς, σε εμάς τώρα. Με ρώτησε σήμερα μια φίλη αν ξέρω κάποιον που χρειάζεται υπάλληλο, ό,τι δουλειά να είναι. Έμεινε άνεργο ένα παλικάρι που έχει δυο παιδιά και είναι ανάγκη.. Φυσικά δεν είναι η πρώτη που μου λέει κάτι τέτοιο. Αυτό που μου ήρθε στο μυαλό εκείνη την στιγμή ήταν τα αδέσποτα.. Όσο και αν προσπαθούμε να τα σώσουμε, όσοι και να γίνουμε οι εθελοντές, όσα και να πάρουμε στο σπίτι μας ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, γιατί κάθε μέρα γεννιούνται ΝΕΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!!
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!
Ποιος θα βοηθήσει ποιον;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!! Δεν κοιτάω το εικοσι κάτι που τους ψήφισε, μα τόσοι είναι αυτοί που δουλεύουν γι' αυτούς μαζί με τις οικογένειές τους. Δεν με νοιάζουν αυτοί. Αυτό που κοιτάω είναι το εβδομήντα κάτι που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ!!!!
Εμείς δεν είμαστε η πλειοψηφία ρε αδελφέ; Η πλειοψηφία δεν είναι αυτή που μετράει στη δημοκρατία;;;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!
Όχι γι' αυτούς, αυτοί το ξέρουν, απλά μας εμπαίζουν, πρέπει να φανεί πόσοι είμαστε ΓΙΑ ΜΑΣ. Πρέπει να δούμε εμείς που μαχόμαστε πόσοι είμαστε γιατί: Αν φίλε μου η πλειοψηφία δεν έχει πρόβλημα με την διακυβέρνηση θα το δεχτώ και θα πάψω. Θα πάψω να τους πολεμώ, όχι γιατί θα απογοητευτώ αλλά γιατί.. για να αλλάξει το σύστημα πρέπει πρώτα εμείς να μην συμμετέχουμε στο σύστημα, να μην συμβάλουμε στην διαιώνισή του. Ακόμη κι αν τους ρίξουμε, κάποιοι άνθρωποι, αν η πλειοψηφία είναι το σύστημα δεν θα αλλάξει τίποτα. Το σύστημα θα ξαναγεννηθεί.
Πρέπει να ξεκαθαρίσει το πράγμα
Πρέπει να βγούμε στο δρόμο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Εγώ είμαι ένας τίποτα άνθρωπος, δεν με ξέρουν πολλοί, αν οργανώσω μία κίνηση λογικά δεν θα με εμπιστευτούν επειδή δεν με ξέρουν. Πρέπει ΟΛΟΙ να οργανώσουμε την κίνηση. Έξω από την βουλή για την Αθήνα, αντίστοιχα στις κεντρικές πλατείες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, τάδε μέρα και ώρα, ΟΛΟΙ να καλέσουν τον κόσμο που τους ξέρει και τους εμπιστεύεται.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";