Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

Την Δευτέρα αργά το βράδυ,την ώρα που η αστυνομία έδινε μάχη και κυνηγούσε οπαδούς από την Δεκελείας μέχρι το Γκύζη,κάπου στο κέντρο γινόταν πραγματική οδομαχία μεταξύ λαθρομεταναστών.
Στην περιοχή του Αγίου Παύλου πίσω από την Βάθης,15 περίπου Σομαλοί με λοστούς και ρόπαλα κυνηγούσαν έναν Αλβανό,και όπου αυτός έβλεπε ανοικτό κατάστημα προσπαθούσε να μπει μέσα για να σωθεί.Στην προσπάθεια τους να τον πιάσουν,έσπαζαν και τα μαγαζιά,τα οποία ανήκουν σε άλλους μετανάστες,Μαροκινούς και Αλγερινούς.

Από αυτά τα μαγαζιά ξεπήδησαν οι ιδιοκτήτες μαζί με θαμώνες κρατώντας μαχαίρια,σπασμένα μπουκάλια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανένας.
Τελικά στην οδό Ακομινάτου,άρχισαν οι οδομαχίες σώμα με σώμα.

Σομαλοί να έχουν κάτω τον Αλβανό και να τον χτυπάνε αλύπητα,οι δε Μαροκινοαλγερινοί να δέρνουν τους Σομαλούς,αυτοί να απαντάνε και να γίνεται το σώσε.

Σε κάποια φάση ήρθε η αστυνομία,ένα περιπολικό,το οποίο την έκανε λίγο πιο πέρα με ελαφρά πηδηματάκια.Κάλεσε όμως ενισχύσεις,οι οποίες ήρθαν και ήταν από ότι είχε απομείνει από την ομάδα ΔΙΑΣ στο λεκανοπέδιο,μιας και σχεδόν όλη η δύναμη είχε απορροφηθεί στο κυνήγι των χουλιγκάνων .

Τελικά τα παιδιά της ΔΙΑΣ προσπάθησαν να....
 σταματήσουν αυτή την αιματηρή συμπλοκή των μεταναστών,μπαίνοντας και οι ίδιοι στην μάχη.




Δεν έχω ξαναδεί να πέφτει τόσο ξύλο ποτέ στην ζωή μου.Τα γκλοπ,τα ρόπαλα και τα λοστάρια ανεβοκατέβαιναν με κινηματογραφικούς ρυθμούς και ένα σύννεφο σκόνης είχε καλύψει τα πρόσωπα και τα κορμιά όσων συμμετείχαν σε αυτή την οδομαχία.Το μόνο που μπορούσε να διακρίνει κάποιος καθαρά ήταν το κόκκινο χρώμα του αίματος,που έβγαινε έπειτα από κάθε επιτυχημένο χτύπημα πανω στα κορμιά των πιο αδύναμων,ή των πιο απρόσεκτων "πολεμιστών του δρόμου".

Συλλήψεις ή προσαγωγές δεν ξέρω αν έγιναν,γιατί δεν μπόρεσα να μείνω άλλο στην περιοχή,που είχε γίνει πραγματική Καμπούλ από την ένταση και τις πέτρες που εκτόξευαν δεξιά και αριστερά.

ΕΥΧΟΜΑΙ μόνο στους αστυνομικούς να είναι όλοι υγιείς και να μην έχει πάθει κανένας τους τίποτα.

Σχόλιο αυτό που σας περιέγραψα πιο πάνω το είδα με τα ίδια μου τα μάτια,το κακό είναι πως το είδε και ο 6 χρόνος γιος μου,την ώρα που επιστρέφαμε σπίτι...
Περιττό να σας πω πως ένιωσα ντροπή και οργή συνάμα για όλα αυτά που βιώνουμε όλοι μας,όσοι αποφασίσαμε να παραμείνουμε στα πατρικά μας στο κέντρο της Αθήνας.

Κώστας.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_5101.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";