Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΜΑΝΤΙΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ!

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΜΩΑΜΕΘ


Χαμπίμπα Σριζ είναι γεμάτη αντιθέσεις. Γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα, σπούδασε μόδα στο Παρίσι, ερωτεύτηκε στην Αθήνα και ζει στον Άλιμο εδώ και 20 χρόνια. Ο άντρας της είναι από τους Έλληνες που απαρνήθηκαν τον Χριστό για τον Μωάμεθ. Μουσουλμάνα κι αυτή, φορά χρωματιστές μαντίλες και μιλάει ανοιχτά γι' αυτές. Τα θρησκευτικά σύμβολα ήταν ο λόγος που γνωριστήκαμε πριν 3 χρόνια. Συμμετείχε σε ένα θεατρικό με άξονα το φόβο και τη δυτική άγνοια για τη χιτζάμπ (μαντίλα). Μιλήσαμε για τη θέση της γυναίκας στο Ισλάμ, τις σχέσεις των δύο φύλων, την υποδήλωση της ταυτότητας. Για να μου αποδείξει τα κλισέ των δυτικών, με κάλεσε στο γάμο του αδελφού της στο Μαρόκο. «Έλα να δεις πώς στ' αλήθεια είναι οι γυναίκες μας».Τελικά ό,τι βρέχει η Μεσόγειος το μαλακώνει, της είχα πει τότε. Η οικειότητα στο βλέμμα την κράτησε στην Ελλάδα. Τον πρώτο καιρό η μαντίλα της περνούσε απαρατήρητη. «Έπαιρνα το λεωφορείο από το Καλαμάκι και πήγαινα για ψώνια στην Αθήνα, κανείς δεν με έλεγε ξένη και ποτέ δεν αισθανόμουν την περιέργεια των άλλων στο δρόμο. Τελευταία και με την οικονομική κρίση, γεννήθηκε μια ρατσιστική, ξενοφοβική διάθεση στην κοινωνία. Νομίζω ότι για να πάρουν κάποιοι την εξουσία χρησιμοποιούν εμάς επινοώντας τον ρατσισμό».

Πριν έναν μήνα, η Χαμπίμπα δέχθηκε πρόταση να κατέβει στις εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ – Αλίμου) και είπε εύκολα το ναι.«Θέλω να υποστηρίξω τον νόμιμο μετανάστη, να μην μας βλέπουν κάποιοι σαν κινούμενες απειλές». Τα κοινωνικά στρώματα έχουν αλλάξει. Τα κοινωνικά στρώματα έχουν αλλάξει. Η παράδοση που μαθαίναμε μικροί περνά και σ' άλλα σώματα, εξελίσσεται. άλλα ..."
Τα όργανα έχουν αρχίσει εδώ και καιρό και εμείς κάνουμε ότι δεν βλέπουμε και δεν ακούμε; Δεχόμαστε ισλαμική επίθεση. Ας το πάρουμε χαμπάρι. Το Ισλάμ είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ευθύνεται για τις γενοκτονίες του Ελληνισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";