Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Mεταναστες στα ψηφοδελτια ΠΑΣΟΚ (Καμίνη) και ΣΥΡΙΖΑ (Πορταλιου)


Δύο γυναίκες και έναν άνδρα μετανάστη έχει στο ψηφοδέλτιό του ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους. Ολοι τους θέτουν υποψηφιότητα ως δημοτικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για τους Ζωή Κυπριάνοβα (Ρωσία), Νεντιάλκα Καραγιόζοβα (Βουλγαρία) και Γιουσέφ Αζέρ (Αίγυπτος).

Η κ. Καραγιόζοβα θεωρεί ότι «είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τους μετανάστες να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, τώρα που τους δίνει ο νόμος τη δυνατότητα.

Στην «Ανοιχτή Πόλη», με υποψήφια δήμαρχο την Ελένη Πορτάλιου, υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες μεταναστών. Ο Αλβανός Πίρο Τάσε και η Ρωσίδα Σβετλάνα Βασιλείου διεκδικούν ψήψο ως δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ο Αβιάζ Ραμαντάν (Αλβανία) ως διαμερισματικός.

Ο κ. Τάσε σχολιάζει «ότι η Ανοιχτή Πόλη ήταν πάντα κοντά στους μετανάστες». Και συμπληρώνει: «Το δικαίωμα ψήφου είναι ένα βήμα για την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. Τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στην πολιτική, πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου».

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι το ευεργετικότερο ακόμα και για τους εχθρούς του πολίτευμα και ΑΠΑΙΤΕΙ όσοι αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης:
    1. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ την ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ και
    2. ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ!
    Μισώντας τη δημοκρατία, αφροασιάτες και σταυροφόροι, ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ότι θα αλληλοφαγωθούν, ώσπου να δε θα μείνει κανένας τους, αν δεν γίνει διεθνής εκεχειρία με ειρηνικό έλεγχο των δόλια υπερπληθυσμιακών γεννήσεών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";