Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ψυχρός εκβιαστής…!


Από το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»… στο «Σκάσε και κολύμπα»!
Όσοι παρακολούθησαν την διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού σίγουρα το ηπιότερο αίσθημα που ένιωσαν ήταν η αηδία κ η αποστροφή. Αποστροφή προς έναν παρωχημένο και αλλοπρόσαλλο λόγο ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έφτανε στα αυτιά μας ως ένας στυγνός εκβιασμός. « Παπανδρέου ή πτώχευση»…. «Πολιτική μνημονίου και ξεπουλήματος της πατρίδος ή πείνα φτώχεια… καταστροφή» .
Μας ζήτησε λοιπόν ο κ. Παπανδρέου μέσα από την συνέντευξη αυτή να τον στηρίξουμε για να βγούμε όλοι μαζί από τον πάτο της «θαλάσσιας επιτήρησης», στον οποίο ο ίδιος μας έσπρωξε, ακολουθώντας το γνωστό πλέον σύνθημα «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»… το οποίο όμως έχει μετατραπεί σε «Σκάσε και κολύμπα» . Τόλμησε ο κ. Παπανδρέου να μας πει πως στην θυσία για τη σωτηρία της χώρας συμμετέχουν ακόμα και οι 300 του κοινοβουλίου οι οποίοι έχουν υποστεί μειώσεις στον μισθό τους…!
Ναι το ακούσαμε και αυτό, και ειλικρινά δεν ξέραμε αν έπρεπε να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Να γελάσουμε από την μια γατί όντως φαντάζει σαν ανέκδοτο να ειπωθεί κάτι τέτοιο προς τον Ελληνικό λαό μια τέτοια χρονική στιγμή, για ανθρώπους που αν μη τι άλλο αμείβονται πολύ παραπάνω από τον μέσο Έλληνα πολίτη. Από την άλλη πλευρά θέλαμε να κλάψουμε γιατί μέσα από τα λόγια του Πρωθυπουργού φάνηκε πως ακόμα, όλοι αυτοί οι κύριοι που έχουν αναλάβει τις τύχες του έθνους μας, μας θεωρούν ευκολόπιστα πρόβατα έτοιμα για σφαγή οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Και με το δίκιο τους όμως….! Έχουμε πατήσει άπειρες φορές την μπανανόφλουδα που, 3 οικογένειες όλες και όλες, μας πετούν τις τελευταίες δεκαετίες! Γιατί να μην πιαστούμε κορόιδα ακόμα μια φορά… σκέφτηκε ο σεβαστός κατά τα άλλα… Γιώργος! Δεν θα σχολιάσουμε καθόλου το γεγονός πως στις περισσότερες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Παπανδρέου φαίνονταν να είναι εκτός θέματος. Πιθανόν δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να εμβαθύνει και να απαντήσει ειλικρινά και σωστά. Το μόνο που τον ενδιέφερε σε αυτήν τη συνέντευξη ήταν να εκβιάσει τον Ελληνικό λαό…! Να τον εκβιάσει βάζοντας του το δίλημμα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν δικαιώσουν τις επιλογές του ιδίου. Τι σύμπτωση..κάτι σας θυμίζει και εσάς αυτό σωστά; Σαν αναγγελία αποχώρησης ενός ακόμα πρωθυπουργού ακούστηκε…! Ολοκλήρωσε όσα μπόρεσε να ολοκληρώσει από τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και τώρα θα πετάξει το μπαλάκι στον επόμενο…ο ποιός πιθανότατα θα συνεχίσει το έργο του. Εκτός και αν ο «σοφός» Ελληνικός λαός αποφασίσει πως ο κ. Παπανδρέου και κατ’ επέκταση η πολιτική του, είναι επωφελής για τον τόπο και τους Έλληνες…οπότε θα συνεχίσει ο ίδιος το έργο που του ανέθεσαν οι «Παγκόσμιοι Παντοκράτορες». Την πλήρη διάλυση και καταστροφή ενός έθνος – κράτους, που το χαρακτήριζαν η ενότητα, η γλώσσα, η θρησκεία, η ιστορία και πάνω από όλα η ψυχή! Αν σας έχει μείνει λίγη ψυχή...στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές γνωρίζετε τι πρέπει να πράξετε!
..(( Λ ))..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";