Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Zωγράφος τάσσεται υπέρ των βιαστών ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου


Είναι φυσικά ο πατέρας της κρατικοδίαιτης βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μάγιας Τσόκλη...
Η αγαμία η παιδοφιλία και η μακακία, του έχουν κάψει τον εγκέφαλο
και ο μόνιμος πριαπισμός μέσα στον οποίο ζει τον κάνει να χειροκροτάει όποιον βιάζει οτιδήποτε έχει ή θα έχει κάποτε "βυζιά"
(όπως λέει ο καλλιεργημένος για να μαθαίνουμε και εμείς οι αμόρφωτοι)
από 5 χρονών μέχρι 95...:Και να φανταστείτε αυτόν τον ανώμαλο τον διόρισε η Αννούλα (το βράδυ θα βάλουμε το κείμενο που σας έχουμε υποσχεθεί με τα καμώματά της στα Πρέσπεια) και το ΠΑΣΟΚ στη Διοικούσα του Παν/μίου Μακεδονίας να είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση των παιδιών μας!!!

Μάλλον ο ανώμαλος παιδόφιλος θέλει να τον βιάσουν γι αυτό λέει ότι του αρέσουν οι βιασμοί...

A! Και κάτι τελευταίο:
Είναι τυχαίο που ο εν λόγω ανώμαλος είναι αριστερός και όχι "φασίστας";

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/08/blog-post_1804.htmlΣάλος έχει προκληθεί από τις απόψεις του κορυφαίου ζωγράφου Κώστα Τσόκλη υπέρ των βιαστών, οι οποίες μεταδόθηκαν μέσα από τη ΝΕΤ. Ένας σάλος που προκύπτει βέβαια... ετεροχρονισμένα, αφού αφενός οι δηλώσεις έγιναν... δέκα χρόνια πριν, αφετέρου το σχετικό ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε επανάληψη τον... Δεκαπεντάυγουστο, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν.

Στην συγκεκριμένη εκπομπή, που αποτελεί αφιέρωμα στον Κώστα Τσόκλη στην Ιταλία και είχε ετοιμάσει το έτος 2000 ο ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης εκεί Δημήτρη Δεληολάνης, ο ζωγράφος εμφανίζεται να λέει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αστυνομία πιάνει τον άνθρωπο που τη βίασε και δεν πιάνει αυτή την ίδια που τον προκαλεί, αφού η φύση τον σπρώχνει να το κάνει αυτό. Εχω άλλες απόψεις για τα πράγματα. Κάθε φορά που γίνεται ένας βιασμός, θα ήθελα να δω γιατί γίνεται. Ποιος έφταιξε από τους.. δύο; Ποιος είναι αλήθεια ο πιο σωστός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται σπίτι του και δεν έχει κανέναν ερωτισμό μέσα του; Ή εκείνος που ρισκάροντας την ίδια του τη ζωή, την ελευθερία του, βλέπει ένα πλάσμα σεξουαλικό και θέλει να το φιλήσει, να το αγκαλιάσει, τα το σφίξει;».

Ο ζωγράφος εμφανίζεται να γνωρίζει ότι οι απόψεις του αυτές είναι αιρετικές και ότι ενδεχομένως θα χάσει κάποιους φίλους, ωστόσο επιμένει ότι αυτά είναι τα πιστεύω του. «Η ζωή θα γίνονταν πιο ενδιαφέρουσα με εκείνους τους ανέραστους που δεν συγκινούνται μπροστά στο φαινόμενο; Ή με εκείνους που το πάθος ξεχειλίζοντας τους κάνει να επιτεθούν; Αυτό που η φύση έπλασε προκλητικό, να το χαρείς, να το γευτείς. Είναι αναρχικές αυτές οι σκέψεις, το ξέρω, αλλά δεν είναι φυσικές; », εμφανίζεται να αναρωτιέται. Και επειδή λέει αυτά τα πράγματα, σχεδόν 10 χρόνια μετά από την ημέρα που τις ανέφερε και 15 ημέρες μετά από την επαναπροβολή του ντοκιμαντέρ από τη ΝΕΤ, ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων κάνοντας τις «αιρετικές απόψεις Τσόκλη» πρωτοσέλιδο στον Τύπο.

Το κόμμα της Ευρωβουλής με χθεσινή ανακοίνωσή του καταγγέλλει και τον καλλιτέχνη και το κανάλι. «Είναι η βία κατά των γυναικών έργο τέχνης;», αναρωτιούνται οι Οικολόγοι και προσθέτουν: «Ο βιασμός αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα ως σήμερα ως μία από τις ειδεχθέστερες μορφές βίας κατά των γυναικών. Παρ\' όλα αυτά στη χώρα μας φιλοξενούνται, και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση, απόψεις οι οποίες νομιμοποιούν ηθικά το έγκλημα του βιασμού, ταυτίζουν θύτη και θύμα ή ακόμη χειρότερα αντιστρέφουν τους ρόλους και, τέλος, προτρέπουν ανοιχτά σε τέλεση αυτού του εγκλήματος εξαίροντάς το ως "ένδειξη ζωντάνιας των ανδρών και έκφραση πάθους"(!). Ολα αυτά μάλιστα, σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από τις επιθέσεις βιασμού τόσο σε ενήλικες γυναίκες (Κέρκυρα και Προσκυνητές Κομοτηνής) αλλά και σε 11χρονο κορίτσι (Αρκαδία), που δολοφονήθηκε μετά τον βιασμό της».

Ανάλογα αναφέρει και η Ξένια Κουναλάκη στην «Καθημερινή», με άρθρο της που φέρει τον τίτλο «Ενοχοποιώντας το θύμα». Γράφει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος: «Υπάρχει ισονομία, ίση μεταχείριση από το νόμο για όλους τους πολίτες; Εξαρτάται. Αν είσαι Τσόκλης ή Πολάνσκι όταν βιάζεις (φραστικά ή κυριολεκτικά) είσαι ωραίος τύπος, ζωντανός με... αναρχικές απόψεις και ελαστική ηθική. Αν είσαι αλβανός βιαστής ανήλικης σαπίζεις στη φυλακή και μάλιστα κακοπερνάς στα χέρια των συγρατούμενών σου, καθώς παραδοσιακά οι βιαστές βρίσκονται στην χειρότερη ιεραρχικά θέση των σωφρονιστικών καταστημάτων».

«Πού το θυμήθηκαν;», ήταν η πρώτη αντίδραση του καλλιτέχνη που πληροφορήθηκε από την «Ελευθεροτυπία» το θέμα. «Δεν παίρνω ως δεδομένο την αθωότητα του δράστη. Αλλά θέλω να ξέρω προτού καταδικάσω τον βιαστή...», επιμένει και σήμερα, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά ότι θα μπορούσε να βρει ελαφρυντικά για τον δράστη.

Η επίμαχη εκπομπή προβλήθηκε (σε επανάληψη) από τη ΝΕΤ ανήμερα της Κυριακής του Δεκαπενταύγουστου, στις 4.00 το μεσημέρι. Για αυτό και οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν ιδιαίτερα και την προβολή τέτοιων δηλώσεων μέσω της κρατικής τηλεόρασης. «Η τελευταία μετατρέπεται έτσι σε όχημα διάδοσης των απεχθέστερων σεξιστικών ιδεών, προσδίδοντάς τους και κύρος "γνώμης πνευματικού ανθρώπου"», τονίζουν, και ζητούν από το Εθνικό Συμβούλιο Τηλεόρασης να καλέσει άμεσα σε απολογία τους υπευθύνους της κρατικής τηλεόρασης. υποστηρίζουν, «ότι το τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Τσόκλη συνιστά δημόσια προτροπή σε κακούργημα, πράξη η οποία είναι ποινικά κολάσιμη, σύμφωνα με το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα, και τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών ετών». «Επισημαίνουμε»,

Το ντοκιμαντέρ είχε ετοιμαστεί για την αναδρομική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πράτο» της Φλωρεντίας, που είχε παρουσιάσει το 2000 ο Τσόκλης. Είχε πρωτοπροβληθεί τότε. Έχει συνολική διάρκεια μία ώρα, όμως το διάρκειας δυόμισι λεπτών βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στο ίντερνετ τις τελευταίες ώρες.

http://trelokouneli.blogspot.com/2010/08/blog-post_3934.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";