Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Προκλήσεις από ακροαριστερούς και μετανάστες


070610-emporikossyllogossprayΤο τριήμερο από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή που πέρασε, ομάδες αριστερών κομματιδίων, φοιτητών και λαθρομεταναστών πρωτοστάτησαν σε δράσεις κατατρομοκρατήσεως των Ελλήνων πολιτών και καταστηματαρχών, τόσο στο εμπορικό τρίγωνο Αθηνών όσο και στις υποβαθμισμένες περιοχές Πλ. Βικτωρίας, Πατησίων και Κυψέλης.

Απειλές προς τους εμπόρους
Την Παρασκευή το απόγευμα, πεντηκονταμελής ομάδα φοιτητών του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στην συμβολή των οδών Καλαμιώτου και Πλ. Καπνικαρέα, συνοδευόμενη από Αφρικανούς μικροπωλητές, συγκεντρώθηκαν στην οδό Ερμού και διαδήλωσαν μέχρι τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (Μητροπόλεως), όπου αφού είχαν προπηλακίσει εμπόρους και περαστικούς, αποκαλώντας τους ρατσιστές και φασίστες, έγραψαν στην είσοδο του νεοκλασσικού κτιρίου που στεγάζει τον ιστορικό σύλλογο την φράση:«Καμουφλαρισμένοι φασίστες».

Οι υπάλληλοι του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, την Δευτέρα το πρωί, βρήκαν και προκήρυξη, η οποία ανέφερε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών είναι «σπόνσορας» της ομάδος «Παρεμπόριο Stop!» και απειλούσε με την έκφραση: Φασίστες έμποροι πίσω στις κρυψώνες σας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ στα χέρια της Αστυνομία υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό με τους δράστες.

Επαγγελματίες αντιρατσιστές αλλά και… μετανάστες

Έχουμε ξαναπεί μέσα από τον «ΕΚ» ότι το κομματίδιο «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», το οποίο εμφανίζεται να εμπλέκεται και στην πυρπόληση του κτιρίου της MARFIN και την δολοφονία των τριών υπαλλήλων της, έχει αναλάβει την στρατολόγηση μεταναστών, κυρίως από ασιατικές και αφρικανικές χώρες. Το στέλεχος της συγκεκριμένης οργανώσεως, κΠέτρος Κωνσταντίνου, φωτογραφίες του οποίου είδαμε να κυκλοφορούν και μετά αποφράδα 5η Μαΐου, ηγείται το τελευταίο διάστημα κάθε κινητοποιήσεως μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ήταν που πέρσι είχε ξεσηκώσει τους μουσουλμάνους του κέντρου, με αφορμή την «καταστροφή κορανίου» από αστυνομικό όργανο κατά την διάρκεια σωματικού ελέγχου. Στην συγκεκριμένη διαδήλωση, πέρσι το καλοκαίρι είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές.
Ο ίδιος κύριος, την Κυριακή που πέρασε συγκέντρωσε στην Πλ. Βικτωρία ομάδα 60 περίπου μεταναστών, η οποία συνοδευόμενη και από μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαδήλωσε στην περιοχή των Πατησίων για τον θάνατο μετανάστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την συγκέντρωση στην Πλ. Βικτωρίας ο επικεφαλής μίας εκ των πακιστανικών οργανώσεων της Αθήνας καλούσε με αλαλαγμούς τους συμπατριώτες του να ξεσηκωθούν στο όνομα του Αλάχ, με αποτέλεσμα η ευρύτερη περιοχή να θυμίζει για αρκετή ώρα Βαγδάτη.

Κατά την διάρκεια της διαδηλώσεως, μάταια οι επικεφαλής καλούσαν μετανάστες, κατοίκους των γύρω περιοχών να ενσωματωθούν, ενώ προπηλάκισαν Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν, αποκαλώντας τους κατά την συνήθη πρακτική τους, ρατσιστές και φασίστες. Την συγκεκριμένη διαδήλωση δεν ακολούθησε επίσης κανένας από τους περίπου διακοσίους παρανόμους μικροπωλητές που βρίσκονταν κατά την ώρα της συγκεντρώσεως στην Πλ. Βικτωρίας, μαρτυρώντας τον ύποπτο ρόλο των αλλοδαπών που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δράσεις.
Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι το συναθροίζεσθαι, αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, βάσει του άρθρου 11, παρ. 1 του Συντάγματος της Ελλάδος.

1 σχόλιο:

  1. Η Αριστερή Χούντα έχει αρχίσει...

    Όσο ο Έλληνας δεν ξυπνά, τόσο το σαράκι θα μας τρώει την καρδιά... Δεν πειράζει... Αυτά παθαίνει ο λαός που δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά, για την πόλη του και για τη χώρα του, παρά μόνο για το ιδιωτικό μικρο-συμφέρον του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";