Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Νομιμοποιούν συνέχεια «καραβιές» λαθρομεταναστών


060610-metanastesΗ Τζάκρη βιάζεται να αλλοιώσει τους εκλογικούς καταλόγους
H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βιάζεται τρελά, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, να προχωρήσει με την πολιτογράφηση των αλλοδαπών. Με την εγκύκλιο αριθμό 7, που στάλθηκε στις 27 Μαΐου 2010 στις Περιφέρειες της χώρας και δη στις αρμόδιες Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (με την «παράκληση» να κοινοποιηθεί άμεσα στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού της χωρικής τους αρμοδιότητας), με θέμα «Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3838/2010 (ΦΕΚ Α' 49)» (μιλάμε για το εθνοκτόνο λαθρονομοσχέδιο), ενημερώνονται οι αρμόδιοι για τροποιητικές ρυθμίσεις. Την εγκύκλιο, υπογράφει η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη... Μία από αυτές τις ρυθμίσεις λοιπόν, είναι η μείωση του παραβόλου που απαιτείται για την υπαγωγή στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, το οποίο μειώνεται από τα 900 στα 600 ευρώ. Διευκολύνουν από το αρμόδιο υπουργείο με κάθε τρόπο την πολιτογράφηση αλλοδαπών, υιοθετώντας μάλιστα όλα τα σχετικά αιτήματα των οργανώσεων των μεταναστών, αλλά και όσων τους περιτριγυρίζουν (βλέπετε ΜΚΟ). Επίσης, επειδή όλοι στις περιφέρειες και στους ΟΤΑ έχουν μαύρο σκοτάδι για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, η κ. Τζάκρη υπενθυμίζει την ερμηνευτική εγκύκλιο αριθμό 6 (εστάλη στις 7 Μαΐου 2010, γράψαμε σχετικά στον «ΕΚ»), η οποία αφορά στην πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών. Προσέξτε τώρα βιασύνη, καθώς πλησιάζουν και εκλογές: «Επιπροσθέτως, για την αποφυγή προβλημάτων που ενδεχομένως παρακωλύσουν την εκλογική διαδικασία, λαμβανομένου υπόψη ότι η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους λήγει την 30η Αυγούστου του τρέχοντος έτους και προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων σ' αυτούς αποτελεί η κατοχή ενός εκ των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 14 του υπόψη νόμου, τίτλου διαμονής εν ισχύ, παρακαλούμε για την άμεση εξέταση των εκκρεμών αιτημάτων που αφορούν στη χορήγηση τίτλων διαμονής οι οποίοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητά σας και παρέχουν στους ενδιαφερόμενους δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ήτοι, αιτήματα για χορήγηση, α) αδειών διαμονής δεκαετούς διάρκειας, β) αδειών διαμονής επί μακρόν διαμένοντος, γ) δελτίων διαμονής και μόνιμης διαμονής μελών οικογένειας Ελλήνων ή πολιτών της Ε.Ε. που έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα και δ) δελτίων διαμονής γονέων ανήλικων Ελλήνων πολιτών που έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα». Προσέξτε: «άμεση εξέταση». Φυσικά, όσο και να προσπαθεί η Τζάκρη να μας πείσει ότι ανησυχεί «για την αποφυγή προβλημάτων που ενδεχομένως παρακωλύσουν την εκλογική διαδικασία», για κάποιο λόγο δεν μας πείθει... Η στόχευση είναι άλλη: η αλλοίωση του εθνολογικού χάρτη και η δημιουργία μιας νέας δεξαμενής ψηφοφόρων για το κυβερνών κόμμα.


Κωλύματα και πονοκέφαλοι
Η βιασύνη του ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα. Πρώτον, οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, που ξαφνικά θα βρεθούν με τεράστιο όγκο εργασίας, είναι υποστελεχωμένες, λόγω της μη ανανέωσης συμβάσεων και της αποχώρησης χιλιάδων συμβασιούχων. Φυσικά, διώχνουν Έλληνες συμβασιούχους, την ώρα που συνεχίζεται η απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης (500 ευρώ ανά τρίμηνο) στους λαθρομετανάστες. Όλα για τους αλλοδαπούς! Το υπάρχον προσωπικό στις αρμόδιες υπηρεσίες από την άλλη, δεν θα μπορέσει μετά βεβαιότητας, να διεκπεραιώσει την (κομματική και εθνοκτόνα) αποστολή. Οι διαδικασίες-εξπρές που ζητά το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω αφόρητων πιέσεων της πολιτικής του ηγεσίας στις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν δημιουργήσει κλίμα εκνευρισμού, με τους υπαλλήλους να έχουν αντιληφθεί πλέον τι διακυβεύεται. Στους δήμους, όπου οι συμβασιούχοι φεύγουν, με αποτέλεσμα ήδη πολλά ΚΕΠ να υπολειτουργούν, αναμένεται χάος από την προσέλευση των αλλοδαπών, ιστορία που θα λειτουργήσει εις βάρος των Ελλήνων που συναλλάσσονται με τις δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίοι ήδη υφίστανται τις συνέπειες της υποστελέχωσης των ΚΕΠ. Έχει όμως γενικότερα προκύψει ένα σοβαρότατο ζήτημα, για το οποίο λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί (ουδείς δείχνει άλλωστε να κόπτεται ιδιαίτερα) από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες σε δήμους και περιφέρειες, δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητα των δικαιολογητικών που θα υποβάλλουν οι αιτούντες την ελληνική ιθαγένεια. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τρόπος, να διασταυρωθούν στοιχεία. Μάλιστα, με αυτή τη βιασύνη, είναι σαφές ότι θα πολιτογραφηθούν άτομα, χωρίς να το δικαιούνται, ακόμα και βάσει του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σημειωτέον ότι έχουν κλαπεί πολλές φόρμες πιστοποιητικών που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία, από κυκλώματα πλαστογράφων που λυμαίνονται τους λαθρομετανάστες. Για να δούμε όμως τις διαδρομές: πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι εκ των λαθρομεταναστών, εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Δηλώνουν ένα όνομα (το οποίο ουδείς εδώ δύναται να εξακριβώσει αν είναι το πραγματικό), αλλά και μια εθνικότητα χώρας όπου υπάρχουν συγκρούσεις, δηλαδή Αφγανιστάν, Ιράκ ή Παλαιστίνη, ώστε να θεωρηθούν πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να εξακριβωθεί ποιοι πραγματικά είναι... Κάποιοι εξ αυτών θα πολιτογραφηθούν, με νέα ονόματα, κερδίζοντας μια νέα ζωή.

Θα πολιτογραφήσουν κακοποιούς
Φυσικά, το πρόβλημα εστιάζεται στα ποινικά μητρώα. Κάποιοι από αυτούς, ενώ έχουν καταδικαστεί στη χώρα μας και έχουν εκτίσει και ποινές, θα επανεμφανιστούν αργά ή γρήγορα με νέο όνομα. Και αιτούνται, αιτούνται, αιτούνται... Σύμφωνα με πηγές στη ΓΑΔΑ, όταν κάποιοι εξ αυτών συλλαμβάνονται, δηλώνουν μια Χ εθνικότητα και όταν έρχεται ο αντίστοιχος μεταφραστής, αδυνατούν να συνεννοηθούν μαζί του, με αποτέλεσμα φυσικά να αποκαλύπτεται το ψέμα τους. Όπως όλα δείχνουν, πολλοί εξ αυτών των λαθρομεταναστών θα πολιτογραφηθούν, καθώς δεν θα είναι το κράτος σε θέση να διαπιστώσει αν έχουν ποινική προϊστορία, ενώ η «τάση» είναι να «παρακαμφθούν» τα ποινικά μητρώα και να ετεροχρονιστεί η κατάθεσή τους (να γίνει αναδρομικά), ώστε να κερδηθεί χρόνος. Είναι εξάλλου ευρέως γνωστό, ότι η εξασφάλιση αντιγράφου ποινικού μητρώου για τους γεννηθέντες στο εξωτερικό, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Ο κίνδυνος να πολιτογραφηθούν κακοποιοί, είναι τεράστιος. Σύμφωνα με αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, έξι στα δέκα πιστοποιητικά που κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι πλαστά ή γνήσια αλλά αφορούν σε άλλα πρόσωπα! Οι λαθρομετανάστες απλώς αλλάζουν τη φωτογραφία στα σχετικά έγγραφα. Πως μπορεί να το καταλάβει αυτό η αρμόδια υπηρεσία; Και εδώ αναδεικνύεται πάλι η αδυναμία διασταύρωσης των στοιχείων. Η διαδικασία και το όλο σκηνικό, θυμίζει πολύ τα όσα έγιναν στη διάρκεια των «ελληνοποιήσεων» της περιόδου 1999-2000, όταν πολιτογραφήθηκαν χιλιάδες άτομα, με πλαστά δικαιολογητικά. Την υπόθεση θα περιπλέξει και η απόπειρα της κυβέρνησης να «κρύψει» τους νέους «Έλληνες», εν όψει μάλιστα απογραφής πληθυσμού το 2011 στα δημοτολόγια, «ελληνοποιώντας» τα ονόματά τους. Φυσικά, η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε φιάσκο. Όμως, η Πατρίδα θα ζημιωθεί ανεπανόρθωτα.

1 σχόλιο:

 1. ΠΑΙΔΙΑ, ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ 12-6-2010 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

  ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΡΟΜΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

  ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΡΓΗΣ.
  Η ΟΡΓΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ.

  ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ.

  ΜΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΓΚΗΞΕ.
  ΑΣ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΟΥΝ.
  ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

  ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΤΑΚΤΟ ΠΛΗΘΟΣ.
  ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.
  ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΝ, ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΕ
  ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΕ
  ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΕ

  ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ 5-10 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ.
  Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ.ΑΥΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
  ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ.
  Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
  ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ.
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ.
  ΦΑΝΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.

  ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ.

  ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΟΝΤΑ ΕΠΕΝΑΣΤΑΣΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";