Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Λαθρομετανάστες με 3 χρόνια εργασίας θα παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη από τους Ελληνες ασφαλισμένους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


της Ελίνας Γαληνού
Οσα και να συζητούνται περί πιθανών τροποποιήσεων του ασφαλιστικού στο μέλλον, ένα είναι βέβαιο. Οι ανήκοντες στις νεώτερες γενιές, για να πάρουν στα χέρια τους μια άρτια και αξιοπρεπή σύνταξη, θα πρέπει να έχουν ...το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Η κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, θα αντιστοιχεί οπωσδήποτε σε μερικές δεκαετίες εργασίας και με όρους ασφαλώς πολύ σκληρότερους απ΄αυτούς που γνωρίζαμε ως τώρα. Η Ευρωπαική Ενωση, η οικονομική κρίση, οι απαιτήσεις της τρόικα, έτσι επιβάλουν.
Θα ισχύει όμως για όλον τον πληθυσμό της χώρας αυτό; Διότι αν συγκρίνουμε τα δικά μας ασφαλιστικά δικαιώματα με κείνα των μεταναστών, γεννάται το ερώτημα "Ποιός τελικά είναι ο προνομιούχος σ΄αυτή τη χώρα; Οι ελληνοποιηθέντες μετανάστες ή οι Ελληνες γέννημα-θρέμμα του τόπου τους;" Θα μου πείτε τώρα ότι ατυχώς συγκρίνουμε τους ντόπιους Ελληνες με τους αναξιοπαθούντες που έφυγαν κακήν κακώς από τις χώρες τους γιατί δεν είχαν στον ήλιο μοίρα..Και όμως, η Ελλάδα γι΄αυτούς κατέληξε Γή της Επαγγελίας.
Οι μετανάστες έρχονται, βρίσκουν εργασία και κερδίζουν στην Ελλάδα τα χρήματά τους. Απολαμβάνουν φορολογική ασυλία, ενώ αποδείξεις ποιός τους ζητάει και πότε δίνουν; Οι δράσεις του παρεμπορίου που διακινείται ως επί το πλείστον από μετανάστες, έχουν γονατίσει το νόμιμο εμπόριο, ενώ η παράνομη διακίνηση αντιγράφων διαφόρων αντικειμένων και DVD, μας έχουν φέρει στην τρίτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα παράνομα αντίγραφα λογισμικού και ταινιών. Ολες αυτές οι εισπράξεις-ως γνωστόν- είναι μαύρες. "Ναί αλλά με τα χρήματα που κερδίζουν, συμβάλουν στην εγχώρια κατανάλωση" θα μας πούν ίσως..Αυξάνοντας όμως την κατανάλωση χωρίς αντίστοιχη αύξηση φορολογικών εσόδων, διογκώνουν την εικόνα της φοροδιαφυγής για το ελληνικό κράτος. Τα χρήματα που μαζεύουν, τα στέλνουν στις πατρίδες τους αντί να τα καταθέτουν στις δικές μας τράπεζες προς ενίσχυση της εγχώριας ρευστότητας. Με λίγα λόγια, τα κέρδη δικά τους και η ζημιά δικιά μας...
Και ενώ τα ταμεία είναι μείον και προ του αγώνα να διασωθούν, θυσιάζονται πολυετείς κόποι των Ελλήνων, οι αλλοδαποί με 1000 ένσημα (που αντιστοιχούν σε περίπου 3 χρόνια εργασίας), δικαιούνται πλήρη προνοιακή σύνταξη που με τα επιπλέον και το επίδομα αλληλεγγύης, ίσως φτάνει και 650 ευρώ! Βασική προυπόθεση βέβαια είναι να δηλώνουν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα, αλλά πόσοι το τηρούν αυτό; Και ενώ κανονικά ισχύει ότι αν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα δικαιούνται ένα πολύ μικρό ποσοστό σύνταξης από την Ελλάδα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μένουν εδώ κανά δίμηνο και όλον τον υπόλοιπο καιρό στις χώρες τους, επωφελούμενοι του εκεί φθηνού κόστους ζωής.
Σε άλλες χώρες της ΕΕ και η ιθαγένεια χορηγείται πολύ δύσκολα και η σύνταξη στους μετανάστες, αντιστοιχεί στο 1/4 της κατώτατης σύνταξης. Εμείς όμως έχουμε να καμαρώνουμε ότι είμαστε η Γή της Επαγγελίας για τους αναξιοπαθούντες και να παρηγοριόμαστε ότι μέσω αυτών εξασφαλίζουμε φθηνά εργατικά χέρια! Αφού στο μεταξύ έχουμε επιβαρυνθεί μερικές δεκάδες εκατομμύρια από τα άμεσα και έμμεσα προνόμιά τους.

4 σχόλια:

 1. Ωραία τα λέτε, κ. Ελίνα, συμφωνώ μαζί σας και επαυξάνω.
  Έξω όλοι οι σκύλοι από την παράγκα γιατί η παράγκα φτάνει μόνο για εμάς τους ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Φυλή αθάνατη και πάντα δοξασμένη εκτός από μερικά καθίκια πολιτικούς……….
  Ρατσιστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς για εμάς τους κακόμοιρους τους Έλληνες, εμείς πληρώνουμε και συντηρούμε αυτό το κράτος πολλά χρόνια τώρα και ήρθανε οι κάθε λογής ανεμομαζώματα και μας έχουν καβαλήσει, με θράσος και τσαμπουκά απαιτούν τα δικαιώματα που καλά διαβασμένοι σκύλοι αλβανοί και διάφοροι άλοι, τους τα μεταφέρουν στους συλλόγους και στις μαζώξεις που κάνουν.
  Δυστυχώς εγώ ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ο μαλάκας ο Έλληνας δουλεύω από δέκα ετών, πλήρωσα τέσσερα ταμεία ασφαλιστικά, με το περισσότερο χρόνο στο ΤΕΒΕ ή (κλέβε)…. και στα 46 μου έκανα τριπλό μπαλονάκι, στα 54 τριπλό μπαυ μπάς, με φλεβική ανεπάρκεια και στα δύο πόδια σε βαριά μορφή, με μεγάλο κίνδυνο θρομβώσεως, και δεν δικαιούμαι σύνταξη αναπηρική, ενώ ένας αλλοδαπός με τρία χρόνια εργασίας δικαιούται κανονική σύνταξη, ποιος είναι προνομιούχος σε αυτή τη χώρα λοιπόν; εγώ που την συντηρώ 56 χρόνια τώρα πληρώνοντας τους φόρους, φέρνοντας το συνάλλαγμα 8 χρόνων από την εργασία μου στα ποντοπόρα καράβια; Ή ο σκύλος ο αλλοδαπός που ήρθε ή τον φέρανε κάποιοι (πατριώτες) για να πάρει την σύνταξη τη δική μου, και εμένα μου λέει το ΤΕΒΕ δεν δικαιούσαι, με τον διοικητή του με 176 εκατομμύρια ατασθαλίες, έτσι τις είπανε και δεν ξανακούστηκε τίποτα…………
  Αλλά να δώσουν στους σκύλους σύνταξη έχουν λεφτά !!!!!
  Απέλαση λοιπόν σε όλους τους αλλοδαπούς, οι αλβανοί ήρθανε στην Κρήτη και καταλάβανε όλο το Νησί, με δικά τους θερμοκήπια, ή νοικιασμένα, με δύο δικά τους δημοπρατήρια, δεν πληρώνουν τους φόρους όπως εγώ, ή άλλοι Έλληνες γιατι δηλώνουν αγρότες, και ότι λεφτά βγάζουν, τα πηγαίνουν στην αλβανία κατευθείαν χωρίς να πληρώσουν μία στο κράτος το δυστυχή. !!!!!!!!!!!!
  Έξω λοιπόν όλοι οι σκύλοι από την παράγκα και ας μην έχουμε νεολαία να δουλέψει στα χωράφια κ.λ.π. επειδή ήρθανε αυτοί γι’ αυτό έχουμε υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, βρήκαμε ποιος θα κάνει τις αγροτικές και τις βαριές δουλειές και σταματήσαμε να κάνουμε παιδιά, αφού βολευτήκαμε με τα σκυλιά………..
  Έξω λοιπόν όλοι οι σκύλοι απ’ την παράγκα….
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.!!!!!
  Ρατσιστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ολική απέλαση: Η μόνη λύση
  Ρατσιστής. !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε ρατσιστή, ...δεν είσαι εσύ ρατσιστής, αλλά αυτοί που δίνουν τις συντάξεις. Ο φλώρος ο Λοβέρδος και το σινάφι του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";