Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

O pitsirikos για Τζάκρη

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, διέψευσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο είχε μεσολαβήσει για την πρόσληψη συγγενών και συγχωριανών της στο Μουσείο Πέλλας. Χωρίς να γνωρίζω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα:

Όποιος βλέπει την κυρία Τζάκρη, έχει καμία αμφιβολία πως ο μόνος λόγος για τον οποίο βρέθηκε στο Κοινοβούλιο είναι για να διορίσει όσους την ψήφισαν;

Για ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος την κυρία Τζάκρη, αν δεν του έχει υποσχεθεί ότι θα διορίσει κάπου τον ίδιο ή κάποιο μέλος της οικογενείας του; Επειδή την θαυμάζει για τον πολιτικό της λόγο;

Οι βουλευτές είναι στη Βουλή, για να εξυπηρετούν την εκλογική τους πελατεία. Η κυρία Τζάκρη –όπως σχεδόν όλοι οι βουλευτές- βρίσκεται στη Βουλή, επειδή έχει δώσει κάποιες υποσχέσεις στους ψηφοφόρους της.

Το θέμα είναι γιατί την έκανε υφυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε υφυπουργό την κυρία Τζάκρη, επειδή είναι η μόνη που κάνει περισσότερα σαρδάμ απ’ αυτόν. Η γυναίκα δεν μπορεί να πει σωστά δυο λέξεις στη σειρά. Την έκανε λοιπόν υφυπουργό, για να υπάρχει και κάποιος που να είναι πιο γκάου από τον ίδιο.

Ας τελειώνει επιτέλους το παραμύθι περί αξιοκρατίας στις προσλήψεις. Σε μια χώρα, όπου οι δυο τελευταίοι της πρωθυπουργοί έγιναν πρωθυπουργοί μόνο και μόνο εξαιτίας του επωνύμου τους, κανείς δεν δικαιούται να μιλάει για αξιοκρατία – τουλάχιστον κανείς απ’ αυτούς που τους ψήφισαν.

Ας μάθουμε πρώτα να ψηφίζουμε αξιοκρατικά και μετά θα έρθει και η αξιοκρατία στην κοινωνία. Βέβαια, τώρα είναι αργά. Πρώτα θα έρθει η δραχμή και μετά η αξιοκρατία.

http://pitsirikos.net/2010/05/tzakri-o/#more-5118


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";