Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε δημοψήφισμα για ΔΝΤ

Εμμέσως, πλην σαφώς, με την αναφορά στο άρθρο 44 του Συντάγματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ζήτησε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, μέσω δημοψηφίσματος, για το ζήτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η πρόταση αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευθέως είχε ζητήσει και αυτός νωρίτερα δημοψήφισμα για το ζήτημα. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη, σε εκδήλωση για τον Αλέκο Παναγούλη υπογράμμισε ότι «το λιγότερο που θα όφειλε να κάνει μια κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και τη λαϊκή κυριαρχία, θα ήταν πριν βάλει την υπογραφή της στην εκχώρηση δικαιώματος άσκησης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στους κηδεμόνες του ΔΝΤ, να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία, προκαλώντας δημοψήφισμα».

Η επίκληση του άρθρου 44 του Συντάγματος, από τον κ. Κεφαλογιάννη, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύττει δημοψηφίσματα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, ουσιαστικά ευθυγραμμίζει την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι, όμως, που η Ρηγίλλης δε επιθυμεί να καταγραφεί ως τέτοια και για τον λόγο αυτόν διατυπώνεται με διακριτικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";