Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΧΥΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ???

Δε μας έπεισε κανείς πως οι πανηγυρισμοί του κάθε τρωγλοδύτη που δανείζει απλόχερα τους ζήτουλες του θιάσου που μας κυβερνά, γίνονται για τα λάγνα μάτια του Γιωργάκη.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ούτε και πιστέψαμε πως τρόμαξαν τα ενεχυροδανειστήρια ανά την υφήλιο, από τις επαναστατικές κραυγές των Παπουτσήδων, των Σκανδαλίδηδων και λοιπού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που «σήκωσε» ψηλά τη σημαία της «κομματικής περηφάνιας» βάζοντας ωστόσο την ουρά κάτω από τα σκέλια την αμέσως επόμενη στιγμή.

*Αλήθεια πού πήγαν όλοι αυτοί οι επαναστατημένοι γκριζογένηδες τώρα που η λαίλαπα μαστίζει τη χώρα???
*Τι απέγιναν οι επαναστατημένες τους ιαχές???
*Που είναι η αξιοπρεπής πολιτική τους στάση απέναντι στα παιδαρέλια του Παπανδρεϊκού περίγυρου, που λίγες μέρες πριν κατακεραύνωναν???

Αλλά θα επανέλθουμε με όλους αυτούς που μόνο ως δεκανίκια λειτούργησαν εξασφαλίζοντας άλλοθι στην πλέον επικίνδυνη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης, συντηρώντας ταυτόχρονα και την αυταπάτη στους αφελείς που επιμένουν να παραμυθιάζονται προσδοκώντας την αφύπνιση του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ».

Δάνεια… Δάνεια… Δάνεια…

Η πιο πολυσυζητημένη λέξη των τελευταίων εβδομάδων. Ενίοτε εναλλασσόμενη με τις «επιτόκια» και «spreads», για να θυμόμαστε πως στο ταμείο δεν πας μόνο για να εισπράξεις στην ανάγκη σου για μια «προσωρινή διευκόλυνση», αλλά έρχεται ή ώρα που πρέπει να καταθέσεις και τη μίνιμουμ καταβολή. Και τότε είναι που αρχίζουν τα ζόρια.

Κανείς όμως δε μιλά για τα ενέχυρα αυτής της εφιαλτικής πολιτικής.

Κι αυτά τα ενέχυρα, δεν αφορούν σε περιουσιακά στοιχεία των ανίκανων διαπραγματευτών και αυθαίρετων διαχειριστών των δανειακών κεφαλαίων.

Άλλωστε αυτοί οι διαπραγματευτές, αυτοί οι επίορκοι διαχειριστές του ιδρώτα και της ελπίδας των πολιτών αυτής της χώρας, φρόντισαν προκαταβολικά να εξασφαλίσουν προνομιακούς όρους και απαλλαγές από κανόνες, στους μεγαλόψυχους χρηματοδότες της πιο άθλιας και ανέντιμης υποθήκης.

Πρόκειται για ενέχυρα μέσα από τα οποία δολοφονείται καθημερινά ο κοινωνικός πλούτος της χώρας.

- Δολοφονούν την πληρωμένη με αίμα κοινωνική ασφάλιση και καταδικάζουν το μέλλον του λαού μας στην αβεβαιότητα και τη μιζέρια.

- Δολοφονούν το δικαίωμά μας σε μια αξιοπρεπή απασχόληση και θέτουν εν αμφιβόλω ακόμα και αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα στο μεροκάματο του Έλληνα πολίτη.

- Δολοφονούν την έτσι κι αλλιώς ημιτελή υποδομή που με θυσίες και αίμα έχτισε αυτός ο λαός, αφού οι Συμπληγάδες του Καλλικράτη, θα μεγαλώσουν την απόσταση που χωρίζει τον πολίτη από τις χρυσοπληρωμένες αν και κουτσουρεμένες παροχές και υπηρεσίες ζωής.

- Δολοφονούν κάθε ιδέα που θα μπορούσε να φωτίσει μια διαφορετική μελλοντική διαδρομή προόδου και ανάπτυξης.

- Έβαλαν ενέχυρο την Εθνική μας αξιοπρέπεια.

- Το management της πατρίδας (αφού μόνο με τέτοιους όρους ξέρουν να μιλούν) εκχωρήθηκε σε άλλους διαχειριστές.

- Το ίδιο και η εθνική μας κυριαρχία.

Στην Ελλάδα τίποτε πλέον δεν είναι όπως χθες.
Δεν βελτιωθήκαμε. Αντίθετα παράδωσαν και το τελευταίο ίχνος ελπίδας.

Η καθολική υποταγή της χώρας μας στα γεωπολιτικά σχέδια των ισχυρών και της παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι πλέον γεγονός. Την ακριβοπληρώσαμε. Αλλά ο τελικός λογαριασμός δεν έχει έρθει ακόμη.

Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτη.
Κανείς δε δικαιούται να παραμυθιάζεται προσδοκώντας να ανακόψει αυτόν τον κατήφορο το ανύπαρκτο πλέον «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.


Ο συμβιβασμός και η παθητική στάση, η σιωπηρή αναμονή μέχρι ν δούμε «τι θα μας ξημερώσει», θα οδηγήσει σε ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο καταστροφής και πολυεπίπεδης χρεοκοπίας.
Θα αλλάξει δραστικά τον κοινωνικό χάρτη της χώρας.
Θα σηματοδοτήσει δραστικές αλλαγές στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο άλλος δρόμος είναι η ανακοπή αυτού του κατήφορου. Και γι αυτόν μόνο μια διαδρομή υπάρχει:

Ο ΑΜΕΣΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ.

Η στάση όλων μας απέναντι σ αυτή την αλήθεια, ισοδυναμεί με λυδία λίθο για το πραγματικό ενδιαφέρον του καθενός αναφορικά με το αύριο αυτού του τόπου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";