Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Πάγκαλος: "Δεξιοί" και "καθυστερημένοι" όσοι από το ΠΑΣΟΚ αντιτίθενται για την ιθαγένεια στους μετανάστες!!!

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι όσοι από άλλους πολιτικούς χώρους διαφωνούσαν με το ΠΑΣΟΚ ήταν «δεξιοί» και άλλα πολλά. Τώρα μαθαίνουμε ότι κατά τους κ. Ξυνίδη και Πάγκαλο είναι «δεξιοί» και μάλιστα «δεξιότεροι του Καρατζαφέρη» όσοι από το ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με το νομοσχέδιο για την απονομή ιθαγένειας στους μετανάστες. Κατά τον κ. Πάγκαλο είναι μάλιστα και μειωμένων πνευματικών ικανοτήτων (!!!)

Θυμάστε την απόφαση της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης για τους μετανάστες και την Ιθαγένεια που δημοσιεύσαμε εδώ: Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ για την Ιθαγένεια.

Βρήκαμε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ την εξής (Ξένη δημοσίευση) – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΣΟΚ -ΟΜΙΛΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (13 ΜΑΡΤΙΟΥ) …

Η ίδια υπήρχε και στο site του ΠΑΣΟΚ αλλά προφανώς «χάθηκε»: pasok.gr: Ομιλία Σωκράτη Ξυνίδη σε ημερίδα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης.

Διαβάστε και θαυμάστε:
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: …Και όλα αυτά έγιναν μέσα στους 2 – 3 πρώτους μήνες. Πέρασαν οι διατάξεις για τις προσλήψεις στον ΑΣΕΠ. Πέρασαν οι διατάξεις για την ιθαγένεια και εδώ θέλω να ακούσω πράγματα. Ιδίως από αυτό το κοινό που είμαστε τώρα. Γιατί ντρέπομαι γι’ αυτή τη στημένη απόφαση της πλειοψηφίας, της δήθεν πλειοψηφίας, της Θεσσαλονίκης, που είναι λίγο πιο δεξιά από το ΛΑΟΣ. Είναι ντροπή κάποιοι να προωθούν τέτοιου είδους απόψεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ…. Υπάρχει μια απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Θεσσαλονίκης, που αν τη διαβάσετε, τη διάβασε ο Καρατζαφέρης στη Βουλή. Σύντροφέ μου, δεν ακούς Καρατζαφέρη…

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αυτή είναι, επειδή, με συγχωρείς πάρα πολύ και ακόμα έχουμε επεμβάσεις στην απόφαση, είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Οι οποίοι βεβαίως είναι και τελείως ηλίθιοι, οι άνθρωποι αυτοί που ομοφώνως αποφάσισαν, είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο.

Θα δώσω 2 παραδείγματα. Απαιτούν από τους μετανάστες οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, να γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία και την ελληνική γλώσσα. Καταλαβαίνετε ότι με βάση μόνο αυτό το κριτήριο, περίπου ο μισός ελληνικός λαός πρέπει να του αφαιρεθεί η ιθαγένεια. Πρόκειται για γελοίο, δεν ξέρω μέσα από ποιες διαδικασίες αναδείχθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής στη δεύτερη πόλη της χώρας, αλλά προφανώς κ. Σωκράτη, εκεί πρέπει να παρέμβεις.

Κάλεσε μια ολομέλεια της Θεσσαλονίκης και βάλε τους, τώρα αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι, να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε.

Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Αυτό είναι ένα ζήτημα ιδεολογίας και σύγκρουσής μας με τις απόψεις, που κάποιοι θα ήθελαν και το προσπαθούν, να κυριαρχούν στην Ελλάδα. Εκεί είναι οι ιδεολογικές συγκρούσεις. Εκεί είναι η σύγκρουση με τη συντήρηση, με τις φοβίες, με το ρατσισμό και αυτές τις ιδεολογικές συγκρούσεις εμείς θα τις δώσουμε. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι και να θεωρούν ότι φέρουν την ιδιότητα του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις, κάνουν λάθος.

1 σχόλιο:

  1. O XONDROS EXEI XASEI EPAFH ME TON ENGEFALO TOY TO SOMA TOY EXEI EPIKRATISI H KOILIA TOY GIATI MONO KOILIA EINAI EPIKRATISE .EXEI GINI ZOON TA ZOA MONO TRONE . EXEI XASEI EPAFH ME TO PERIBALON OPOS OLOI TOUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";